Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Ludviga noliek čempiones pilnvaras, latviešu nākamās pretinieces izslēdz pasaules čempiones

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ludviga noliek čempiones pilnvaras, latviešu nākamās pretinieces izslēdz pasaules čempiones
Laura Ludviga pret Aliksu Klainmenu. Foto: AP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīrā noskaidrotas visas pusfinālistes. Eiprila Rosa un Aliksa Klainmena no ASV lika nolikt olimpiskās čempiones pilnvaras Laurai Ludvigai no Vācijas. Tikmēr Mariafe Artačo Del Solara un Talikva Klensija no Austrālijas pārspēja pasaules čempiones no Kanādas, kļūstot par Latvijas dueta konkurentēm ceļā uz finālu.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbolā sievietēm šodien risinās ceturtdaļfināla spēles. Divas spēles notika rīta sesijā un divas vakara. Pirmajā spēlē tikās pašreizējā olimpiskā čempione Laura Ludviga pārī ar Margaretu Kozuhu un ASV pludmales volejbolistes Eiprila Rosa/Aliksa Klainmena.

Spēles sākumā ātri trīs punktu pārsvaru izdevās iegūt ASV duetam, bet Kozuhas bloks un Ludvigas atspēlētā bumba aizsardzībā ļāva atjaunot līdzsvaru uz tablo (6:6). Neilgi pēc tam vēl pāris reizes kļūdījās ASV pludmales volejbolistes, kas tehniskajā pārtraukumā ļāva vācietēm doties vadībā ar 12:9. Pēc pārtraukuma labi blokā nospēlēja Klainmena, apturot Kozuhas uzbrukumus un atjaunojot līdzsvaru uz tablo (12:12). Drīz vien ASV duets arī ieguva minimālu vadību, kas mainījās vien pēc Kozuhas bloka seta galotnē (18:17). Pēc brīža Kozuha nerealizēja uzbrukumu, atdodot minimālu vadību pretiniecēm, kuras ieguva arī pirmo setbumbu. Rosa atspēlēja to aizsardzībā, ASV duetam gūstot panākumu ar 21:19.

Otrā seta sākumā pirmās divu punktu pārsvaru ieguva ASV pludmales volejbolistes, kad pēc nesekmīgas piespēles Kozuhas izpildījumā Klainmena nokārtoja bumbu pie tīkla (5:3). Vācietes uz brīdi panāca izlīdzinājumu, bet pretinieces uzreiz atguva divu punktu pārsvaru. Kozuha ar tīkla palīdzību tika pie diviem eisiem, rezultātam kļūstot neizšķirtam (7:7). Tad bumbu autā raidīja un slikti uzņēma Rosa, ļaujot vācietēm izvirzīties vadībā ar 10:8. Pēc tehniskā pārtraukuma ASV duets veica izrāvienu un atjaunoja minimālu vadību, bet brīdi vēlāk sekoja slikta serves uzņemšana, kas ļāva Vācijas duetam atgūt vadību (14:13). Rosa spēja izpildīt netveramu servi, tiekot pie sava trešā eisa spēlē, bet pēc tam nospēlēja aizsardzībā, dodot ASV duetam vajadzīgo divu punktu pārsvaru (18:16). ASV duets noturēja iegūto pārsvaru, liekot Ludvigai nolikt olimpiskās čempiones pilnvaras - 2-0 (21:19, 21:19).

Otrajā ceturtdaļfinālā Ana Patrisija un Rebeka no Brazīlijas tikās ar šveicietēm Anouku Vergi-Deprē un Joanu Haidrihu no Šveices, kuras ļoti spraigā astotdaļfinālā uzvarēja savas tautietes Huberli un Betšartu. Spēles sākumā dueti izcēlās ar ļoti līdzīgu cīņu, bet pirmās pie divu punktu pārsvara pirms tehniskā pārtraukuma tika šveicietes, kad Ana Patrisija kļūdījās savā uzbrukumā (11:9). Pēc pārtraukuma labi nospēlēja Haidriha, ar eisu izvirzot savu duetu vadībā ar 14:10. Arī Rebeka atzīmējās ar eisu, bet pakaļdzīšanās izdevās vien seta galotnē, abiem duetiem rādot neatlaidīgu cīņu katrā izspēlē. Brazīlietes pietuvojās minimālā atstatumā, bet ar ceturto setbumbu Šveices duets guva panākumu - 21:19.

Otrā seta sākumā Ana Patrisija sekmīgi nospēlēja pie tīkla, izvirzot Brazīlijas duetu vadībā ar 5:3. Šveicietes uz pretinieču kļūdu rēķina atbildēja ar izrāvienu, pārņemot vadību (7:6). Turpinājumā bumbu autā raidīja Verge-Deprē, bet Ana Patrisija ar sekmīgu spēli blokā atjaunoja vadību brazīlietēm. Pirms tehniskā pārtraukum Brazīlijas duets pie tīkla guva vēl vienu punktu (12:9). Pēc pārtraukuma šveicietēm vajadzēja atspēlēt četru punktu deficītu, kas izdevās diez gan raiti (12:13). Brazīlietes paņēma pārtraukumu, ar teicamu spēli iekrājot piecu punktu pārsvaru. Seta beigās šveicietes lauza cīņas gaitu, pietuvojoties minimālā atstatumā (18:19). Brazīlietes ieguva divas setbumbas, uzreiz arī paņemot uzvaru setā - 21:18.

Trešā seta sākumā Haidrihas bloks ļāva divu punktu pārsvaru iegūt Šveices duetam (4:2). Brazīlietes uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet neilgi pēc tam Haidriha vēlreiz lieliski nospēlēja blokā (7:5). Šveicietēm talkā nāca arī veiksme, kas deva trīs punktu pārsvaru un lika pretiniecēm ņemt pārtraukumu. Pēc pārtraukuma Haidriha uzlika vēl vienu bloku, bet arī šoreiz nespēja salauzt pretinieču pretestību. Brazīlietes atspēlēja trīs punktus, bet tad serves uzņemšanā un uzbrukumā kļūdījās Ana Patrisija, dodot Šveices duetam četras mačbumbas. Pirmās divas brazīlietes atspēlēja, bet tad nespēja pārservēt bumbu, uzvaru un iekļūšanu pusfinālā svinot Vergei-Deprē un Haidrihai - 2-1 (21:19, 18:21, 15:12).

Pēc Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas uzvaras ceturtdaļfinālā vajadzēja noskaidrot latviešu nākamās pretinieces. Laukumā devās pasaules čempiones Sāra Pavana un Melisa Humana-Paredesa no Kanādas, tiekoties ar austrālietēm Mariafi Artačo Del Solaru un Talikvu Klensiju.

Spēli ļoti labi sāka Klensija, palīdzot Austrālijas duetam izvirzīties vadībā ar 5:1. Kanādietes izlīdzināja spēli, pietuvojās divu punktu atstatumā, bet tad Klensija ar netveramu servi panāca 12:7. Pavana atbildēja ar to pašu, komandām tehniskajā pārtraukumā dodoties pie rezultāta 12:9. Pēc pārtraukuma vēl labu laiku austrālietes iztika bez kļūdām, pārliecinoši virzoties pretī panākumam. Tuvāk par trim punktiem kanādietes netika pielaistas, Artačo Del Solarai un Klensijai uzvarot pirmo setu ar 21:15.

Arī otro setu labāk sāka austrālietes, izvirzoties vadībā ar 3:1. Kanādietes izmantoja pretinieču nepārliecinošos uzbrukumus un ātri vien veica lielāko izrāvienu spēlē (9:4). Nu jau Kanādas duets kontrolēja cīņas gaitu, dodoties tehniskajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 12:9. Austrālietēm izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet tad kļūda serves uzņemšanā un uzbrukumā viņas atmeta atpakaļ (11:15). Artačo Del Solara nospēlēja aizsardzībā, Klensija ar tīkla palīdzību tika pie eisa, rezultātam tomēr izlīdzinoties (17:17). Seta galotnē kanādietes tomēr nolauza savas pretinieces, ar otro setbumbu gūstot panākumu ar 21:19.

Trešo setu ar diviem eisiem sāka Artačo Del Solara, bet pēc neilga laika savā starpā nesapratās kanādietes, dodot viņai arī trešo eisu (5:2). Kanādietes paņēma pārtraukumu, pēc kura ar bloku atzīmējās Pavana (4:5). Tiesa labās epizodes turpināja mīties ar sliktajām, uzbrukumā kļūdoties gan Humanai-Paredesai, gan Pavanai (4:8). Kanādas duets nonāca iedzinējos ar pieciem punktiem, bet tad veica nelielu izrāvienu, neļaujot pretiniecēm sākt svinēt priekšlaicīgi (10:12). Austrālietes pārliecinoši atgriezās laukumā pēc pārtraukuma un izslēdza no tālākas cīņas par medaļām pasaules čempiones - 2-1 (21:15, 19:21, 15:12).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, ceturtdaļfināls

DienalaiksSpēleRezultāts
3. aug.03:00Ludviga/Kozuha (Vācija) - Rosa/Klainmena (ASV)0-2 (19:21; 19:21)
3. aug.04:00Ana Patrisija/Rebeka (Brazīlija) - Verge-Deprē/Haidriha (Šveice)1-2 (19:21; 21:18; 12:15)
3. aug.15:00Graudiņa/Kravčenoka (Latvija) - Benslija/Valkersone (Kanāda)2-1 (21:13; 18:21; 15:11)
3. aug.16:00Pavana/Humana Paredesa (Kanāda) - Artačo Del Solara/Klensija (Austrālija)1-2 (15:21; 21:19; 12:15)

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, pusfināls

DienalaiksSpēle
5. aug.03:00Verge-Deprē/Haidriha (Šveice) - Rosa/Klainmena (ASV)
5. aug.04:00Graudiņa/Kravčenoka (Latvija) - Artačo Del Solara/Klensija (Austrālija)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

     [+] [-]

, 2021-08-03 16:24, pirms 3 gadiem
Aleluja, briesmīgā Ludviga vairs nebūs jāredz.

     [+] [-]

, 2021-08-03 17:14, pirms 3 gadiem
Ar kādu numuru bija izliktas šīs austrālietes?

     [+] [-]

, 2021-08-03 18:11, pirms 3 gadiem
Peecis30 rakstīja: Ar kādu numuru bija izliktas šīs austrālietes?
Otraa rakstaa:

"Latvijas tandēma (#16) nākamās pretinieces noskaidrojās pēdējā ceturtdaļfinālā - austrālietes Mariafa Artačo/Talika Klensija (#5) pārspēja ar pirmo numuru izsētās pasaules čempiones Sāru Pavanu/Melisu Humanu-Paredesu (Kanāda). Latvijas un Austrālijas duetu savstarpējo spēļu bilance ir 2-2."

Avots: https://sportacentrs.com/tokija_202...