Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Zinājām, ka uzvarēsim, bet nevēlējāmies to teikt skaļi"

Agris Suveizda

Graudiņa: "Zinājām, ka uzvarēsim, bet nevēlējāmies to teikt skaļi"
Tīna Graudiņa. Foto: olimpiadef64.lv

LETA. Jau pirms ceturtdaļfināla spēles iekšēji bija pārliecība, ka uzvara ir rokā, bet iepriekš to skaļi negribējās teikt, pēc vēsturiskas uzvaras Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā pauda Tīna Graudiņa. Ar 16.numuru sacensībās izsētais Latvijas pludmales volejbola pāris Graudiņa/Kravčenoka ar 2-1 (21:13, 18:21, 15:11) pieveica Kanādas duetu Hetere Benzlija/Brendija Vilkersone, kuras turnīrā izsētas ar desmito numuru, un iekļuva pusfinālā.

Latvijas pāra līdz šim lielākais karjeras sasniegums bija triumfs 2019. gada Eiropas čempionātā un arī izcīnītā ceļazīme uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Graudiņa uzsvēra, ka kontā būtu arī medaļa Pasaules tūrē, bet to paveikt patraucēja Covid-19 pandēmija. "Savu labāko sniegumu sākām demonstrēt 2019.gada beigās. Šobrīd mēs turpinām 2019.gadā iesākto," saka Graudiņa. Pirmajā setā Kravčenoka/Graudiņa uzvarēja ar astoņu punktu pārsvaru, bet palīdzīgu roku sniedza Benzlijas/Vilkersones piecas kļūdas servē. To, protams, pamanīja Latvijas pāris, bet šādi seti prasa īpašu koncentrēšanos.

"Tā tas tikai skan - uzvarējāt ceturtdaļfinālā. Mēs zinājām, ka varam viņas uzvarēt," pārliecināti saka Kravčenoka. "Man šķiet, pret Brazīlijas, ASV un Krievijas Olimpiskās komitejas komandām spēles bija daudz grūtākas. Šeit mēs izdarījām to, ko vajadzēja izdarīt. Zinājām, ka uzvarēsim, bet nevēlējāmies to skaļi teikt." Latvijas pāris neslēpa, ka sajūtas ir lieliskas. "Sasniegt pusfinālu liekas nereāli. Arī Latvijai tas ir liels notikums, jo tik mazā valstī katra medaļa ir svinību vērta."

Divās iepriekšējās savstarpējās spēlēs bija uzvarējušas Latvijas volejbolistes, abas reizes spēlei ilgstot trīs setus. Pēc spēles Tokijā Latvijas dueta bilance savstarpējos mačos ir 3-0. "Olimpiskajās spēlēs iepriekšējo spēļu vēsture neko nenozīmē. Šeit laukumā visiem trīc roka, un iekšā ir uztraukums," uzsver Graudiņa. "Svarīgi, kā tu ar to tiec galā. Godīgi sakot, man šķiet, ka viņas ar to slikti tika galā." Otrajā setā kanādietēm izdevās atgūties un panākt neizšķirtu. Abas pludmales volejbolistes bija vienisprātis - sets zaudēts pašu spēkiem, nevis kanādietes bija pārākas. "Viņas neko nemainīja, mēs sākām taisīt vairāk kļūdu. Trešajā setā svarīgi bija laukumā atgriezties ar agresīvu spēli," norāda Kravčenoka.

Kravčenoka piebilst, ka nebūtu priecīga, ja kanādietēm izdotos sasniegt pusfinālu, jo bloķētāja Vilkersone aizvien nav iemācījusies tehniski pareizi izpildīt servi. Daugavpiliete gan nemēģina noniecināt pretinieci, uzsverot, ka cīņā par medaļām spēlei jābūt baudāmai. "Vējš bija, bet kļūdas viņām nāca no uztraukuma. Abas ir ļoti labas servētājas," pretinieces uzslavē Graudiņa, sakot, ka Vilkersone lieliski prot uzbrukt pēc pirmās piespēles, ko viņa vairākkārt arī pierādīja. "Tiešām nezinu, kāpēc viņām tik slikti gāja. Mūsu uzdevums bija servēt pa zonām, kurās viņām ir sarežģītāk nospēlēt.Tieši trešajā setā mums tas īpaši labi izdevās. Kanādietes brīžiem spēlēja uz augsta riska robežas, tāpēc zinājām, ka viņas kaut kad kļūdīsies. Līdz ar to mums bija jābūt pacietīgām. Nevienam nedod divus punktus par spēcīgu sitienu."

Vilkersone ir kreile, taču tas Latvijas duetam spēlēt netraucē, jo dzimtenē ir daudz pāru, kur vismaz viena no spēlētāja ir kreile. Tāpat pret kreilēm spēlēts arī Pasaules tūrē. "Mums patīk pret kreilēm spēlēt, lai nāk," saka Kravčenoka, nemēģinot slēpt smaidu. Graudiņas un Kravčenokas pretinieces pusfinālā noskaidrojās otrdienas pēdējā mačā turnīra galveno favorīšu no Kanādas Sāras Pevenas un Melisas Hjūmenas-Paredesas un Austrālijas pāra Mariafe Artaho de Solara/Talika Klensija (5.) cīņā. Austrālijas duets ceturtdaļfinālā uzvarēja ar 2-1 (21:15, 19:21, 15:12).

Pludmales volejbolistēm nav īpašu vēlmju, viņas ir gatavas cīnīties ar ikvienu duetu. Būtiskākais ir turpināt uzlabot savu spēli. Liela nozīme ir veselīgam miegam, sabalansētai diētai un atjaunošanās procedūrām. "Mums ir kārtīgi sastādīts plāns. Paldies fizioterapeitiem Arnim un Oskaram, ārstam Jānim Kaupem un trenerim Gustavo. Šādā līmenī mūs neviens vēl nekad nav aprūpējis," priecīgā noskaņojumā ir Graudiņa.

Video: LTV

Pusfinālu Graudiņa un Kravčenoka aizvadīs ceturtdien plkst. 4:00 pēc Latvijas laika, bet olimpiskās čempiones tiks noskaidrotas 6.augustā.

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Izmantotie resursi:
LETA
LTV/Sporta studija

 +10 [+] [-]

, 2021-08-03 17:33, pirms 3 gadiem
Lielaakais prieks, ka meiteneem patieshaam patiik piedaliities un uzvareet. Pilniigi juutams, ka no abaam staro!

Lai veicas pusfinaalaa, tureesim iikshkjus!

     [+] [-]

, 2021-08-03 17:43, pirms 3 gadiem
Būs medaļa esmu pārliecināts!!

  +1 [+] [-]

, 2021-08-03 18:02, pirms 3 gadiem
Sāk mazliet tā pārliecība jau izklausīties pēc pašpārliecinātības, bet nu, lai jau izbauda. Jau šobrīd ir tālāk nekā objektīvi bija gaidīts, jaunais mērķis medaļa, galvenais priekšlaicīgi to sev neuzkārt kaklā.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-03 18:12, pirms 3 gadiem
Vot ta ir parlieciba par saviem spekiem!

     [+] [-]

, 2021-08-03 18:18, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Būs medaļa esmu pārliecināts!!
Atlikušajās 2 spēlēs jāizcīna 1 uzvara, tad būs medaļa. Pilnam komplektam mums vajag sudrabu. Lai izdodas!

  +4 [+] [-]

, 2021-08-03 18:26, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Atlikušajās 2 spēlēs jāizcīna 1 uzvara, tad būs medaļa. Pilnam komplektam mums vajag sudrabu. Lai izdodas!
Štrunts par komplektu, jo vairāk zeltu, jo labāk!
Slēpts komentārs: Es Black Bullet

  +2 [+] [-]

, 2021-08-03 18:45, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Atlikušajās 2 spēlēs jāizcīna 1 uzvara, tad būs medaļa. Pilnam komplektam mums vajag sudrabu. Lai izdodas!
Tatad tu novēli meitenēm noliet finālu, lai būtu pilns komplekts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2021-08-03 19:33, pirms 3 gadiem
Raitcha rakstīja: Sāk mazliet tā pārliecība jau izklausīties pēc pašpārliecinātības, bet nu, lai jau izbauda. Jau šobrīd ir tālāk nekā objektīvi bija gaidīts, jaunais mērķis medaļa, galvenais priekšlaicīgi to sev neuzkārt kaklā.
Pārliecība vai pašpārliecinātība - nediskutēšu.
Bet vismaz viņas runā pēc nevis pirms kā daudzi labi mūsējie sportisti.
Vai pārfrāzējot - runā ar darbiem...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-03 20:58, pirms 3 gadiem
Es Black Bullet rakstīja: Sudrabs un bronza ir mākslīgi izdomātas medaļas, tikai uzvarētājam ir nozīme.
Jā, jā, šādos sporta veidos ir arī pieņemts teikt, ka Sudrabu neizcīna, jo nu... to iegūst zaudētājs...

     [+] [-]

, 2021-08-04 08:10, pirms 3 gadiem
Sveiki visiem.
Liels prieks par puišiem un meitenēm, divi pusfināli, tas ir vareni!
bet....vai man vienīgam likās dīvaini, ka dāmu 1/4fināla mačā visos setos sāka servēt pretinieces?
Manuprāt neticama tiesnešu kļūda...otrajā setā noteikti bija jāservē Latvijas komandai.