Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2964, Did:0, useCase: 3

Sporta špikeris: pasaules čempionāta hokejā izspēles kārtība

Andris Liepa
Andris Liepa

Sporta špikeris: pasaules čempionāta hokejā izspēles kārtība
Foto: canva.com

Piektdien, 21. maijā, sāksies 2021. gada pasaules čempionāts hokejā, kas ir Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkots turnīrs. Šī būs otrā reize, kad čempionāts notiks Latvijā.

Sākotnēji bija plānots, ka turnīrs norisināsies gan Rīgā, gan arī Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, tomēr vēlāk drošības apsvērumu dēļ Baltkrievijai turnīra organizēšanas tiesības tika atņemtas. IIHF pieņēma lēmumu, ka viss 2021. gada pasaules čempionāts notiks Rīgā.

Kopumā tajā piedalīsies 16 valstsvienības, kas sadalītas divās apakšgrupās ar astoņām komandām katrā. Latvijas izlase cīnīsies B apakšgrupā kopā ar Kanādu, Somiju, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Itāliju un Kazahstānu.

Komandas vispirms izspēlēs viena apļa turnīru jeb vienu savstarpēju spēli ar katru apakšgrupas komandu. Latvijas izlase čempionātu sāks pret Kanādas valstsvienību.

Katras grupas četras labākās komandas pēc punktu skaita iekļūs ceturtdaļfinālā, kur izlases, kas grupā ieguvušas pirmo vietu, spēlēs ar otras grupas ceturtās vietas ieguvēju, bet otro vietu izcīnījušās izlases attiecīgi cīnīsies pret otras grupas trešās vietas komandu. Jāatzīmē, ka šis gads ir izņēmums un komandas, kas palikušas grupas pēdējā vietā nezaudēs tiesības startēt augstākajā divīzijā.

Punktu sistēma:

3 punktiUzvara pamatlaikā
2 punktiUzvara pagarinājumā vai pēcspēles metienu sērijā
1 punktsZaudējums pagarinājumā vai pēcspēles metienu sērijā
0 punktiZaudējums pamatlaikā

Četras komandas, kas uzvarēs ceturtdaļfināla spēlēs, iekļūs pusfinālā.Tā pāri tiks sadalīti ņemot vērā vairākus kritērijus – vietu, punktus un gūtos vārtus apakšgrupu spēlēs, kā arī pozīciju IIHF rangā. Komandas, kas uzvarēs pusfināla spēles cīnīsies par zelta medaļām un pasaules čempionu titulu, savukārt, zaudējušās komandas mērosies spēkiem, lai iegūtu bronzas medaļas.

Neizšķirta gadījumos tiks spēlēts pagarinājums trīs pret trīs formātā, kad uz laukuma katrai komandai ir 3 hokejisti, neieskaitot vārtsargu. Ko līdz kāda no komandām pagarinājumā gūs vārtus, tā spēle būs noslēgusies. Ja šajā papildlaikā vārti netiks gūti, tad visās spēlēs, izņemot fināla cīņu, notiks pēcspēles metienu sērija. Ja fināla mačā pēc papildlaika būs neizšķirts un neviena no izlasēm pagarinājumā vārtus negūs, tad sekos nākamie papildlaiki līdz kāda no komandām raidīs ripu vārtos.

Pagarinājuma ilgumi:

Grupas spēlēs5 minūtes
Ceturtdaļfināla spēlēs10 minūtes
Pusfināla spēlēs10 minūtes
Spēlē par 3. vietu10 minūtes
Fināla spēlē20 minūtes (iespējami vairāki pagarinājumi)

     [+] [-]

, 2021-05-18 19:47, pirms 3 gadiem
Vai 1/4 fināls paredzēts pret savas grupas vai pret otras grupas komandām?

Jautāju, jo, kamēr valdīja priekšstats, ka turnīs norisināsies arī Baltkrievijā, 1/4 fināls bija paredzēts vienas apakšgrupas ietvaros.

Sportacentrs, šito vajdzētu precizēt.

     [+] [-]

, 2021-05-18 20:21, pirms 3 gadiem
gonetohell rakstīja: Vai 1/4 fināls paredzēts pret savas grupas vai pret otras grupas komandām?

Jautāju, jo, kamēr valdīja priekšstats, ka turnīs norisināsies arī Baltkrievijā, 1/4 fināls bija paredzēts vienas apakšgrupas ietvaros.

Sportacentrs, šito vajdzētu precizēt.
Pret otru grupu.

The top-four ranked teams of each group advance to the quarter-finals that will be played cross-over. The first-place team in each preliminary-round group plays the fourth-place team of the other group, while the second-place team plays the third-place team of the other group. 1A-4B, 2A-3B, 1B-4A, 2B-3A. The venues and time slots of the games will officially be determined following the conclusion of the preliminary round. If qualified, host Latvia will play the evening game at Arena Riga.