Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Rīga un Minska iegūst tiesības rīkot 2021. gada PČ hokejā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rīga un Minska iegūst tiesības rīkot 2021. gada PČ hokejā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien Ķelnē norisinājās ikgadējais IIHF kongress, kurā notika balsošana par 2021. gada pasaules čempionāta hokejā norises vietu. Uzvarētāju laurus plūca Latvijas un Baltkrievijas kopīgais pieteikums, tādējādi Rīgā atkal viesosies pasaulē labākie spēlētāji.

Latvijas Hokeja federācijai un baltkrieviem konkurenci šodien sastādīja Somija, kura vēlējās 2021. gada pasaules čempionātu aizvadīt Helsinkos un Tamperē, kur 2020. gadā tiks atklāta jauna arēna. Tomēr balsojumā virsroku ņēma Rīgas un Minskas piedāvājums, kas savāca 55 balsis, kamēr somiem tika 52 balsis.

Rīgā pasaules čempionāts hokejā līdz šim ir norisinājies vienu reizi – 2006. gadā. Latvija grupā uzvarēja slovēņus, cīnījās neizšķirti ar čehiem un zaudēja somiem, iekļūstot nākamajā posmā. Sekoja 0:11 pret Kanādu, neveiksme arī pret ASV, bet noslēdzošajā cīņā izdevās tikt galā ar Norvēģiju. Tomēr ar to bija par maz, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Togad pasaules čempionātā debitēja tagadējais valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Kā pirms pāris dienām sarunā ar portālu Sportacentrs.com norādīja Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, tad svarīgi bijis iegūt tiesības rīkot pasaules čempionātu gadā, kad nenotiek olimpiskās spēles. 2006. gadā norisinājās Turīnas olimpiāde. Rīgā spēlēs viena apakšgrupa, kā arī tiks aizvadīti divi ceturtdaļfināli, bet Minskā spēlēs otra apakšgrupa, tiks izspēlēti divi ceturtdaļfināli, kā arī abi pusfināli un abi medaļu mači.

Šā gada pasaules čempionātu Latvijas izlase sāka ar trim uzvarām pēc kārtas, tomēr sekoja četras neveiksmes, un septīto gadu pēc kārtas mūsējie palika bez ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu. Izšķirošajā mačā neizdevās noturēt vadību un ar 3:4 pēcspēles metienos tika zaudēts mājiniekiem vāciešiem, kuri iekļuva nākamajā posmā. Tikmēr Baltkrievija noturējās spēcīgāko komandu pulkā, būt vai nebūt duelī tiekot galā ar slovēņiem un sāncenšus aizsūtot atpakaļ uz pirmo divīziju.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā nākamajā gadā notiks Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, un halle var uzņemt deviņus tūkstošus līdzjutēju. Savukārt pirmās divīzijas B grupa spēlēs Kauņā, Lietuvā, un mājiniekiem pretī stāsies arī igauņi. Halle var uzņemt vairāk nekā 13,5 tūkstošus līdzjutēju.

Tāpat kļuvis zināms, ka Latvijas U20 izlase, kas nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā, laika posmā no 10. līdz 17. decembrim par atgriešanos elitē cīnīsies Francijā. Tikmēr no 2. līdz 8. aprīlim Rīgā notiks pirmās divīzijas A grupas pasaules čempionāts U18 vecuma grupā, kurā latvieši spēkosies ar Kazahstānu, Dāniju, Norvēģiju, Vāciju un Slovēniju. Savukārt sieviešu izlase turnīru aizvadīs Itālijā.