Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2964, Did:0, useCase: 3

Sporta špikeris: vai Ukrainas izlases izšķirošo vārtu autors tiešām nēsā krūšturi?

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Sporta špikeris: vai Ukrainas izlases izšķirošo vārtu autors tiešām nēsā krūšturi?
Artjoms Dovbiks. Foto: AFP/Scanpix

“Euro 2020” astotdaļfināla mačā starp Ukrainu un Zviedriju (2:1) par galveno varoni kļuva 24 gadus vecais uzbrucējs Artjoms Dovbiks, kura vārtu guvums mirkli pirms spēles papildlaika beigām ieveda Ukrainas izlasi nākamajā turnīra kārtā. Lielu rezonansi sociālajos tīklos izraisīja ne vien pats futbola mačs vai gūto vārtu epizode, bet gan Dovbika svinības pēc izrautās uzvaras – vai tiešām ukraiņu uzbrucējs nēsāja sporta krūšturi?

Naskākie sociālo tīklu lietotāji jau uzreiz savilka paralēles ar sporta krūšturiem, ko nēsā sievietes. Ironija visai trāpīga un ir saskatāma arī vizuāla līdzība, taču šajā gadījumā stāsts ir par divām pilnīgi dažādām sporta ekipējuma sastāvdaļām.

Sieviešu sporta krūšturis pilda apģērba funkciju, savukārt Artjomam Dovbikam mugurā bija speciāla veste, kas ar tajā iestrādātas GPS ierīces palīdzību uzkrāj dažāda veida datus par sportista fizisko stāvokli un sniegumu laukumā – veikto distanci, sasniegto ātrumu, uzrāvienu un piebremzēšanas epizožu skaitu veiktajos sprintos, dažādus ar sirdsdarbību un vielmaiņu saistītus rādītājus, patērētās kalorijas un citus. No vestes uzkrātie dati tiek savienoti ar aplikāciju telefonā, kas ļauj analizēt sportista fiziskās spējas un stāvokli dažādās slodzes situācijās.

Protams, Ukrainas izlases uzbrucējs un arī pārējie ukraiņu futbolisti nebūt nav vienīgie, kas šādas tehnoloģijas izmanto. Šo vestu lietotāju vidū ir arī tādi pazīstami futbola klubi kā “Liverpool”, Parīzes “Saint Germain”, dažādi regbija klubi, kā arī nacionālās futbola izlases - Brazīlijas, Vācijas un arī Latvijas valstsvienības.

Latvijas izlases futbolisti treniņā. Foto: LFF

Izmantotie resursi:
https://www.nationalworld.com/sport...
https://statsports.com/

     [+] [-]

, 2021-07-01 15:58, pirms 3 gadiem
Nu moins 😅😅

  +3 [+] [-]

, 2021-07-01 16:40, pirms 3 gadiem
Vilki ar krūšturiem? Vēl tikai smukus lindraciņus derētu piemeklēt...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-01 16:45, pirms 3 gadiem
Nu ja nav par ko rakstit tad jaraksta par hiinam

     [+] [-]

, 2021-07-02 09:50, pirms 3 gadiem
Tad nu tāpēc mūsējās tik švābīgi spēle - vilcenes ir iemestas pie vilkiem. Ak, viens vells!

     [+] [-]

, 2021-07-05 15:31, pirms 3 gadiem
ASK Rulzzz rakstīja: Nu ja nav par ko rakstit tad jaraksta par hiinam
es nezināju un esmu pateicīgs, ka kāds to izskaidro...