Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dānijas izlases kapteinis un mediķi tiek godināti ar UEFA Prezidenta balvu

Rolands Eliņš

Dānijas izlases kapteinis un mediķi tiek godināti ar UEFA Prezidenta balvu
Simons Kjērs. Foto: AFP/Scanpix

Par ātro reakciju, kas palīdzēja glābt dāņu futbolista Kristiāna Ēriksena dzīvību Eiropas čempionāta mačā, ar UEFA Prezidenta balvu tiks apbalvots Dānijas izlases kapteinis Simons Kjērs un mediķu komanda.

12. jūnijā "Euro 2020" spēle starp Dāniju un Somiju gandrīz noslēdzās traģiski. Mača laikā sirds problēmu dēļ saļima dāņu futbolists Kristiāns Ēriksens, un vēlāk tika konstatēts, ka viņa sirds bija apstājusies.Taču sekoja ātra komandas biedru un mediķu reakcija, kuras rezultātā Ēriksena sirds darbība tika atjaunota un viņš šobrīd var turpināt savu atgūšanos pēc veselības problēmām.

UEFA nolēmusi tieši šo rīcību apbalvot ar UEFA Prezidenta balvu, kas tiek pasniegta par lieliskiem sasniegumiem, profesionālo kvalitāti un personīgajām īpašībām. UEFA prezidents Aleksanders Čeferins balvas ieguvējus nosauca par "īstajiem "Euro 2020" varoņiem".

"Šoreiz Prezidenta balva stāv pāri futbolam," sacīja Čeferins. "Tā kalpo kā svarīgs un nepieciešams atgādinājums, cik vērtīga ir mūsu dzīvība. Tāpat vēlos izmantot izdevību nosūtīt sirsnīgākos sveicienus Kristiānam, turpinot atveseļošanos."

UEFA Prezidenta balva tiks pasniegta Dānijas izlases kapteinim Simonam Kjēram, komandas ārstam Mortenam Bosenam, komandas fizioterapeitam Mortenam Skjoldageram, UEFA mediķiem Jensam Kleinefeldam un Valentīnam Veļikovam, kā arī stadionā esošajai mediķu brigādei – Peteram Ersgārdam, Andersam Bosenam, Frederikam Flenstedam un Mogensam Kreucfeldam.

"Mēs izsteidzāmies laukumā, lai palīdzētu Kristiānam," UEFA lapā citēts Kreucfelds, mediķu brigādes vadītājs. "Mēs darījām to, ko mums vajadzēja darīt, to, kam bijām gatavojušies. Visi zināja savas lomas, visi zināja, kas jādara. Saglabājām mieru un nekļuvām emocionāl. Pēc tam, protams, kā visi pārējie bijām ļoti priecīgi."

Kjērs laukumā bija pirmais pie nokritušā Ēriksena, uzreiz nostādīja viņa ķermeni nepieciešamajā pozīcijā un sāka veikt atdzīvināšanu līdz piesteidzās mediķi. Kjērs pēc tam nostādīja pārējos dāņu futbolistus aplī ap Ēriksenu, lai šajā mirklī aizsegtu viņu no līdzjutēju un TV kameru redzes loka. Čeferins norādīja, ka Kjērs rīkojies kā īstens komandas līderis un kapteinis un parādījis lielu drosmi kritiskā situācijā.

Iepriekšējos četros gados UEFA Prezidenta balvu ieguva bijušie futbolisti – Didjē Drogbā, Eriks Kantonā, Deivids Bekhems un Frančesko Toti.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/new...

     [+] [-]

, 2021-08-24 22:48, pirms 3 gadiem
Es tikai par!!!