Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:861, Did:0, useCase: 3

Rudņevam Latvijas līdzjutēji ir pie vienas...

Rudņevam Latvijas līdzjutēji ir pie vienas...
Uzbrucējs Artjoms piekopj dubultos standartus - ar Polijas žurnālistiem runā, bet ar Latvijas - ne. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Ik pa brīdi kāds lasītājs mudina uzrakstīt par Artjomu Rudņevu. Precīzāk sakot - nointervēt, lai publikācija ir "dzīva". Apetīte loģiska un pamatota. Viņš taču ir Polijas čempionāta labākais snaiperis, un, kas zina, varbūt pavisam drīz spēlēs kādā slavenā klubā! Varētu to visu darīt - rakstīt, intervēt un vēlreiz rakstīt, ja vien pašam Rudņevam Latvijas futbola līdzjutēji nebūtu pie vienas...

Dievs vien zina, kādi vēji pūš daugavpilieša galvā, taču Poznaņas "Lech" snaiperis jau vairākus mēnešus ieņēmis galvā, ka ar Latvijas sporta žurnālistiem viņam nav jārunā.

Paredzēju, ka slūžas atvērsies pēc pirmā vārtu guvuma Latvijas valstsvienībā, taču kļūdījos. Kad Rudņevs pēc mača gāja cauri mediju zonai, uzlabojumi bija, taču minimāli. Pēc jautājuma, vai ir brīdis dažiem jautājumiem, viņš šoreiz vismaz paskatījās, kurš to prasa. Citās reizēs viņš pat nepagrieza galvu vai arī izlikās, ka nedzird. Dažkārt vienaldzīgo attieksmi viņš slēpa zem "austiņām". Tajās noteikti skanēja tik skaļa mūzika, ka nevarēja sadzirdēt žurnālistu aicinājumu piestāt uz dažiem vārdiem.

Rudņevs šobrīd ir vienīgais Latvijas valstsvienības spēlētājs, kurš ar medijiem nerunā. Jā, mēdz būt dažādi. Personīgi pats ne reizi vien esmu saņēmis futbolistu atteikumus, taču tie allaž bijuši korekti - sakot, ka nav noskaņojuma un tamlīdzīgi. Visi esam cilvēki, mums ir emocijas, labās un ne tik labās dienas. Var saprast.

Zinu arī to, ka Artjoms Rudņevs nav no runīgākajiem futbolistiem. Visiem tādiem nav arī jābūt. Un nav arī jābūt tā, ka vienmēr un visur ar visiem ir jārunā. Taču Artjomam vajadzētu saprast, ka žurnālists ir tikai starpposms saziņā ar līdzjutējiem. Žurnālists un viņa vajadzības ir sekundāra padarīšana. Prioritāte ir līdzjutēji - arī tie jaunie puikas, kuri grib izaugt par tik meistarīgiem futbolistiem, kāds ir Artjoms. Rudņevs izteicies, ka viņa uzdevums ir spēlēt, nevis runāt. To varētu teikt arī par citiem futbolistiem, taču pārējie nez kāpēc ar žurnālistiem runā. Starp citu, poļu žurnālistiem daugavpilietis neatsaka. Tāpēc, cerams, ka Artjoms turpmāk padalīsies savās pārdomās arī ar Latvijas līdzjutējiem, nevis uzgriezīs muguru.

Vai pēc Latvijas valstsvienības spēlēm jums interesē Artjoma Rudņeva viedoklis?

  • 220

  • 202


1 2 40 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2011-10-12 00:45, pirms 13 gadiem
A kuru gan interese ta krieva Artjom Rudnev viedoklis?

  +6 [+] [-]

, 2011-10-12 00:46, pirms 13 gadiem
Tas tādēļ ,ka viņš intervijas pieradis dot poļu valodā!

 +35 [+] [-]

, 2011-10-12 00:55, pirms 13 gadiem
nav jau svarīgi vai Rudnevs runā vai nerunā ar žurnālistiem un teikt,ka līdzjutēji viņam pie ........... būtu pārāk skarbi,galvenais,lai spēlē izlasē un dara to kā jau vakar pret Horvātiju,ja kas nekad nebiju redzējis kad kāds no Latvijas izlases uzbrucējiem tā presingotu aizsargus un vairākas reizes ar atņēma bumbu,kad citi jau būtu pagriezuši muguru un aplaudētu partnerim,par labi domāto piespēli,vismaz spēlē bija redzams ka mums ir uzbrucējs

 +32 [+] [-]

, 2011-10-12 01:11, pirms 13 gadiem
Žurnālista kungs, kāpēc jūs burat drāmu un uzreiz līdzjūtēji Rudņevam ir pie vienas vietas? Tas ir jūsu subjektīvs viedoklis, jo redz viņš ar jums nerunā, bet izlasē viņš spēlēt neatsaka, bet pēc šādiem žurnālista uzbraucieniem viņš var to arī pārdomāt. Netaisiet naidu, kur tā nav. Es esmu priecīgs, ka Rudņevs pārstāv mūsu valsts krāsas, mūsu sabiedrībā dzīvo dažādi cilvēki, tāpēc arī cienīsim visus, kas ir pelnījuši šo cieņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2011-10-12 01:21, pirms 13 gadiem
Ilvars ir apvainojies.
Līdzutējiem tas ir pie vienas...

  +7 [+] [-]

, 2011-10-12 01:26, pirms 13 gadiem
Nav labākais veids, kā mēģināt piedabūt Rudņevu runāt!

  +3 [+] [-]

, 2011-10-12 01:29, pirms 13 gadiem
Artjoms pats nenoliedz savu īsto pilsonību, ko tur daudz vēl māžoties ar krieveli.

  +8 [+] [-]

, 2011-10-12 01:34, pirms 13 gadiem
Bet no otras puses skatoties, ja tas nebūtu Rudņevs, kurš sit iekšā un ir zvaigzne, piemēram, interviju nesniegtu Verpakauskis vai Cauņa, daži labi te bļautu, ka čaļiem ir zvaigžņu slimība, ja viņu būtu guvuši savas komandas labā pāris bumbas pēc kārtas un tagad būtu iestājusies melnā strīpa. Daudzi brašuļi glauž tikai pa spalvai, kamēr spēlētājs ir augstienē, bet kad neiet pagriež muguru.

Es nenosodu spēlētājus, ka nevēlās sniegt intervijas, jo tas nav viņu darbs, un tas nekādā ziņā nenorāda, ka viņš neciena savus fanus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2011-10-12 02:00, pirms 13 gadiem
naaaahuj banojiet mani nost bet shitos debiilos zhurnaalistus ciest nevaru. Auns bljin! Neatbildēja vinjam sportists un tagad padara par lielāko valsts ienaidnieku. Šitie jobanie žurnālisti, kuri nevar norīt krupi, ka ar viņiem kāds nerunā, arī sačakarē sportista tēlu līdzjutēju acīs. Esmu pietiekami pieaudzis, labi audzināts, parasti nelamājos, bet uz šo DEBĪLO virsrakstu un tādu pašu rakstu vienkārši nespēju nelamāties. Man kā līdzjutējām ir pilnīgi pie vienas vietas ka Rudņevs nevēlas ar presi runāt. Man svarīgi ko viņš laukumā dara!!!
Un Tev autor sen jau tā kā bija laiks saprast, ka Rudņevs ir ļoti vienkāršs cilvēks, kuram nepatīk pārlieku liela uzmanība, tai skaitā arī žurnālistu.
Tādi Jūs visi esat. Atliek tik kādam Jums pāris reizes neatbildēt un sāksiet rakt un celt gaismā visu negatīvo, kaut ar sportista karjeru tas pat saistīts nav.
Tāda dusma par šito rakstu, ka varētu lamāties te līdz pirmajiem gaiļiem.

     [+] [-]

, 2011-10-12 02:13, pirms 13 gadiem
Un jautājums+ atbildes raksta beigās. Pie jebkuras atbildes Rudņevs nav nekas labs. Ja lasītājs atbild "Jā", tad atbalsta autoru. Ja lasītājs atbild "nē", tad loģiski ka Rudņevs un iespējams pat izlase nemaz neinteresē.
Ielieciet atbilžu variantu "Interesē, bet tas nav svarīgākais" un WE HAVE A WINNER!

  +3 [+] [-]

, 2011-10-12 03:11, pirms 13 gadiem
Ilvar, ļoti ceru kādreiz no tevis sagaidīt arī kādu informatīvu rakstu par latvijas futbolu, nemaz nerunājot par kādu daudz maz pozītīvāku domu kopumu šajā jomā. laiki latvijas futbolā, protams, nav tie gaišākie, tomēr katru reizi pieķeroties klāt jaunam rakstam rodas vēlme nevis turpināt sekot līdzi notikumiem mūsu mazajā pīļu dīķī, bet gan gluži otrādi. manuprāt, šādā veidā rodas tieši antireklāma konkrētajam sporta veidam, kurš gan man, gan arī noteikti tev ir visai tuvs jau kopš bērnības. veiksmi darbā!

     [+] [-]

, 2011-10-12 04:24, pirms 13 gadiem
Ontario rakstīja: A kuru gan interese ta krieva Artjom Rudnev viedoklis?
Tieši tādas attieksmes dēļ viņš arī nerunā. Un vai kādam latvietim būtu palicis vieglāk ja viņš liekuļotu un melotu, teikdams ka ir latvietis, ka viņam nav nekāda sakara ar krieviem un vēlēšanās balsojis par NA. Viņam ir pie kājas šie līdzjūtēji kuriem visvairāk intresē nacionalitāte, valoda, ādas krāsa un nevis sportiskie sasniegumi. Tādi kā Rudņevs ir vairāk vajadzīgi mums un valstij, nevis valsts viņiem. Nu ko lai dara, ka mums ir tik maz izcilu sportistu un talantu latviešu , kur nu vēl futbolistu. Vai kādam būtu vieglāk ja mums nebūtu bijuši tādi sportisti kā Ščerbatiks, Rubļevska, Zeļonijs, Vihrovs, Saproņenko, Kuzmins, Klementjavs, Pahars, Astafjevs, Znaroks, Starkovs u.c. ar viņu uzvarām un sasniegumiem. Atšķirībā no daudziem latviešiem viņi neatsakās pārstāvēt savu valsti un nemaina pilsonības (Znaroks nomainīja , kad bija beidzis spēlēt izlasē), kā to ir izdarījuši vesels bars handbolistu u.c.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-12 05:41, pirms 13 gadiem
No vienas puses, pareizi vien vins dara ka nerunaa ar LV presi, cik es dzirdeeju Rudnevs knapi saprot latvieshu valodu un zurnaalisti parasti ar visiem LV speleetajiem runaa latviski un te peksni kads, zurnalists uzdos Rudnevam jautajumu latvieshu valodaa un tas nespees atbildeet,
nakamajaa dienaa puse no SC lietotaajiem sutiis vinu uz krieviju, del taa ka nerubii latvieshu val!

 +13 [+] [-]

, 2011-10-12 06:25, pirms 13 gadiem
Man domāt, ja tu esi pro sportists, tad ar presi ir jārunā jo tas pieder pie darba tāpat kā tava spēle uz laukuma.

  -4 [+] [-]

, 2011-10-12 07:00, pirms 13 gadiem
Es ari nerunãtu,zinot cik Latviesu zurnalistiem ir tupi jautãjumi

  +5 [+] [-]

, 2011-10-12 07:39, pirms 13 gadiem
Robis87 rakstīja: No vienas puses, pareizi vien vins dara ka nerunaa ar LV presi, cik es dzirdeeju Rudnevs knapi saprot latvieshu valodu un zurnaalisti parasti ar visiem LV speleetajiem runaa latviski un te peksni kads, zurnalists uzdos Rudnevam jautajumu latvieshu valodaa un tas nespees atbildeet,
nakamajaa dienaa puse no SC lietotaajiem sutiis vinu uz krieviju, del taa ka nerubii latvieshu val!
Viņa vecuma jaunietim jau nu Latviešu valoda būtu jāparvalda labā līmenī,bet Daugavpils skolas ,laikam tādu jaunatni audzina.Un nav ko viņu aizstāvēt ,futbolists ptotams ļoti labs,bet attieksme pret visu Latvisko ,ļoti slikta. Nespēju iedomāties sportistu rietumeiropā ,vai ziemeļamērika ,kurš varētu ignorēt žurnālistus,noēstu bez sāls.Stipri līdzīgi agrāk uzvedās S.Olijārs un nebija žurnālistu un fanu mīlēts.

  +5 [+] [-]

, 2011-10-12 07:53, pirms 13 gadiem
Da labi par sportu vaiders jau viņu ir nointervejis

  +2 [+] [-]

, 2011-10-12 08:30, pirms 13 gadiem
Protams, ka Polijā viņš runā, jo tur par nerunāšanu pašam no aldziņas atskaitīs. A te kings sajuties. Da nu, labāk lai viņš pieņem panu pilsonību un tinās no tejienes vispār prom. Latvietis atradies, gribētu dzirdēt viņa valsts valodas zināšanas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-10-12 09:02, pirms 13 gadiem
būtu Rudņev vakar iesitis izgājienos vismaz vienu golu, būtu cita runa, a tagad man ar pof.g. Nav pelnījis būt par zvaigzni.
No otras puses, Čekulajevs estiņu čempī ir zvaigzne, un Urmasi tiek pleiofos, un uzreiz arī viņu čempja prestižš paceļās.

  +1 [+] [-]

, 2011-10-12 09:03, pirms 13 gadiem
Tas, ka Rudņevs nerunā ar Ilvaru vai kādu citu, vēl nenozīmē kaut kādu attieksmi pret līdzjutējiem. Neviens Ilvaram nav devis tiesības izteikties līdzjutēju vārdā. Lai pameklē iemeslu sevī pašā, kāpēc ar viņu nerunā.

     [+] [-]

, 2011-10-12 09:04, pirms 13 gadiem
No vienas puses, viņam vienkārši ir taisnība: futbolists ar faniem komunicē ar savu spēli uz zaļā taisnstūra. Ko viņš pēc spēles tādu var pateikt? Iesita un palīdzēja komandai uzvarēt, apmierināts, laimīgs, esot vienkārši uzsitis un zinājis, ka būs iekšā; neiesita un komanda zaudēja, tātad, neapmierināts, bet apņēmības pilns vērst visu par labu. Kā šovakar pietrūka? Ja zinātu, būtu iesitis, un tā tālāk, un tā joprojām. Daudzās profesionālās līgās interviju sniegšana ir ierakstīta amata pienākumos, tāpēc Polijā tas ir nepieciešams ļaunums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-10-12 09:13, pirms 13 gadiem
Nu cik esmu lasījis un dzirdējis no poļu preses .... viņš visu laik poļu preses intervijās uzsver ka esot Krievs no D...pils ...un nekur nav uzsvēris ka ir no Latvijas ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-12 09:54, pirms 13 gadiem
Pa daudz negativisma. Ko ar šo rakstu autors grib panākt, lai Rudņevs nespēlētu izlase vai uzreiz sadzirdot kritiku parveršas par žurnalistu draugu? Kāds ir mērķis? Ja panākt to, lai Artjoms iedotu plašu interviju, tad vajag pozītivu attieksmi, nevis uzdirs****. Tā ka no respect par bezjedzīgu dzeltenīgu rakstu.

     [+] [-]

, 2011-10-12 09:55, pirms 13 gadiem
kaaartejais apvainojies zurnalists

 +17 [+] [-]

, 2011-10-12 10:05, pirms 13 gadiem
Rudņevs tādā veidā protestē pret Saskaņas centra neiekļaušanu valdībā....

  -3 [+] [-]

, 2011-10-12 10:05, pirms 13 gadiem
Iespējams, latviešu žurnālistiem ir paši paši tupākie jautājumi pasaulē, izņemot Ilvaru un Anatoliju

     [+] [-]

, 2011-10-12 11:53, pirms 13 gadiem
Man liekas nerunāšanā futbolista vaina tikpat liela cik paša konkrētā žurnālista. Var tomēr izvēlēties ar kuru žurnālistu / izdevumu runāt vai nerunāt.

Pirms pāris mēnešiem bija plaša intervija ar Rudņevu Klubā - tātad tomēr nav pie vienas vietas.

Es labāk gribētu lasīt plašu interviju ar Biedriņu vai Ozoliņu, bet neredzu - vai viņiem arī pie vienas vietas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-12 19:09, pirms 13 gadiem
Es gan neesmu sportists, bet arī ar žurnālistiem nerunāju un nav tā, ka viņi neuzbāztos. Es tādā veidā protestēju pret viņu neprofesionālismu. Es nevaru ciest, ja uz darba sanāksmēm nāk nesagatavojušies, par studentiem augstskolās nemaz nerunājot. Arī liela daļa žurnālistu Latvijā uzskata, ka ir eksperti visos jautājumos un var negatavoties intervijām. Diemžēl viņiem ir robi skolas līmeņa zināšanās un vairāk par "Pastāstiet kaut ko, kā tas notiek..." viņi nespēj uzdot.
1 2 40 komentāri