Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Cauņa: "Pats balsoju par Vaņinu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cauņa: "Pats balsoju par Vaņinu"
Aleksandrs Cauņa Latvijas izlases sastāvā spēlē pret Horvātiju
Foto: Press Association Images/Scanpix

Par 2011. gada Latvijas labāko futbolistu atzītais Maskavas CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa sarunā ar Sportacentrs.com iegūto balvu nosaucis par negaidītu. Pats par labāko uzskata komandas biedru izlasē, vārtsargu Andri Vaņinu.

Latvijas gada labākā futbolista balvas iegūšana pašam pārsteigums?
Jā, esmu pārsteigts. Patīkami pārsteigts, ka ieguvu tādu balvu. Laimīgs. Pats balsoju par Andri Vaņinu, kurš kļuvis par manu mīļāko vārtsargu. Šajā sarakstā tagad arī iekļuvis kluba biedrs Vladimirs Gabulovs, kurš Igora Akinfejeva savainojuma laikā spējis viņu cienīgi aizvietot.

Gada noslēgums izdevās fantastisks. Izgāji uz maiņu un atdevi rezultatīvu piespēli vārtu guvumā, kas ieveda CSKA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.
Nevar teikt, ka tas, ka iesita tieši Vasīlijs Berezuckis, ir liels pārsteigums. Viņš vārtus bija guvis arī agrāk citās nozīmīgās spēlēs, piemēram, pret "Manchester United". Pats šajā spēlē gaidīju iziet sākumsastāvā. Pirms tam savainojuma dēļ trīs dienas netrenējos kopējā grupā. Iespējams, tāpēc paliku uz soliņa, jo treneris negribēja riskēt.

Biji nedaudz apvainojies?
Jā, bija nedaudz nepatīkami. Pēdējos treniņos kreisajā malā vairāk iespēlēja mani, nevis Seku, ar kuru dalām spēles laiku. Pašā pēdējā treniņā sapratu, ka nebūšu sākumsastāvā. Kad izgāju uz maiņu, tas bija pēdējais laiks kaut ko mainīt. Atmosfēra "San Siro" stadionā fantastiska. Salīdzinot ar citiem stadioniem, kur šogad spēlēts, tuvu tai varētu būt spēle Grieķijā.

Bija "pendele" beigās?
Mierīgi varēja iedot. Man bumba trāpīja pa seju un aizskāra arī roku. Video vēl neesmu redzējis un arī negribu skatīties (smejas). Pēc notikušā skrēju ātrāk pie bumbas, lai to izsistu. Lai spēle varētu turpināties. Paskatījos uz soda laukumu, tur neviens no "Inter" futbolistiem neprotestēja, uz tiesnesi gan negribēju skatīties.

Krievijas čempionāta gada beigas jums neizdevās.
Pirms spēles ar "Inter" komandā bija ļoti saspringta atmosfēra. No Milānas atpakaļ lidoju kopā ar CSKA faniem. Viņi pēc spēles jau bija aizmirsuši neveiksmes Krievijas čempionātā.

Leonīdu Slucki vairs nevajag atlaist?
Domāju, ka šis jautājums uz ilgāku laiku nebūs aktuāls, jo tikām tālāk pašā svarīgākajā turnīrā, kurā vairs nespēlē vairākas spēcīgas komandas, piemēram, abas Mančestras komandas.

Kā vērtē savu pirmo sezonu CSKA sastāvā?
Pirmo reizi esmu nokļuvis tik lielā klubā, grūti vērtēt. Pirmais pusgads bija grūts, pēc tam jau iejutos. Otrajā pusē treneris vairāk uzticējās, deva lielāku spēles laiku.

Vāgners Lavs ies prom. Vai gaidāmas vēl kādas pārmaiņas, kas varētu skart arī tavas pozīcijas?
Jā, Vāgners taisās prom. Zinu, ka komandā būs lielas pārmaiņas. Mani pagaidām pa tiešo tās neskar. Gatavojos nometnei, kas sāksies 10. janvārī sāksies Spānijā.

Līdz tam laikam būsi siltajās zemēs?
Nē. Vispirms došos uz Daugavpili, bet pēc tam pabraukāšu pa Eiropu – Franciju, Vāciju, Nīderlandi.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-12-10 15:04, pirms 12 gadiem
Cauņa nedlido zvaigznēs pat pēc spēles ar Inter. Tas ir ļoti pozitīvi, ja spēlētājs ir piezemēts, pat stāvot ļoti augstu.

     [+] [-]

, 2011-12-10 15:06, pirms 12 gadiem
Visu cieņu Cauņam, bet gada futbolista tituls?! Tas pats Vaņins Šveicē ieguva gada vārtsarga balvu un ne jau velti, Rudņevs, ja neskaita gada noslēgumu, bija vnk izcils (neskatīsimies šoreiz uz izšķērdētajām izdevībām) vārtu guvējs, kāds mums krietnu laiku nav bijis, Gorkšs, kurš nu jau ir stabila vērtība Anglijā, kur tikai trenera tuvredzība neļāva viņam uzspēlēt premjerlīgā. Es Cauņu liktu 4. vietā. Lai arī gada noslēgums bija cienījams, tad taču nevar par visu gadu tā teikt. Varbūt nospēlēja loma tam, ka tieši svaigākie pozitīvie rezultāti nāk no Cauņas puses. Vēl, protams, jāvērtē izlašu spēles... Tiktiešām jāuzteic Cauņa izlases sakarā, jo spriežot pēc visas izlases parādītā snieguma tiešām brīnums, ka kāds tur spēja gūt vārtus.

  +4 [+] [-]

, 2011-12-10 15:30, pirms 12 gadiem
Sportacentrā laikam aizmirsuši, ka šovakar El Classico
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-12-10 16:36, pirms 12 gadiem
masterboy rakstīja: atceries ka shodien real saplesis gabalos tos sarkan zilos
Es te rakstu par to, ka parasti raksts jau 24. ir El Classico dienā, bet šodien nav. Nu redzēsim redzēsim

  -2 [+] [-]

, 2011-12-10 18:48, pirms 12 gadiem
Tu neesi to balvu pelnijis!
Tāpēc,ka labākais Latvijas futbolists šogad ir Andrejs Pereplotkins
Daudz reizes lietderīgāks spēlētājs

  -2 [+] [-]

, 2011-12-10 19:21, pirms 12 gadiem
Cauņa jau sen to bija pelnījis!!! Nenoniecinot Vaņinu un Gorkšu,bet Aleksandrs spēlē pakāpienu augstākā līmenī !!!

  +3 [+] [-]

, 2011-12-11 00:42, pirms 12 gadiem
KaputHitler rakstīja: Tu neesi to balvu pelnijis!
Tāpēc,ka labākais Latvijas futbolists šogad ir Andrejs Pereplotkins
Daudz reizes lietderīgāks spēlētājs
Plutka kā nekā āzijas kausu ieguva!