Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Spēlē pret Kazahstānu iepriecināja uzbrukumā izveidotais"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Starkovs: "Spēlē pret Kazahstānu iepriecināja uzbrukumā izveidotais"
Aleksandrs Starkovs un Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Atgriezies Latvijā pēc neveiksmīga posma Azerbaidžānā, mūsu valsts izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs sniedzis interviju Latvijas Futbola federācijai. Tajā Starkovs pieskaras izlases jautājumam, Virslīgas līmenim un "Baku" kluba pamešanai.

Spēle pret Kazahstānu bija vērtīga

Spēli pret Kazahstānu (0:0) vērtēju ļoti pozitīvi. Daudziem futbolistiem tobrīd bija pirmssezonas sagatavošanās pēdējais posms vai svarīgu spēļu laiks klubā. Neviens futbolists neteica, ka nevēlas spēlēt. Esam spējuši panākt to, ka futbolistiem spēlēšana izlasē ir gods un iespēja sevi parādīt.

Neskatoties uz tādu uzbrukumā svarīgu spēlētāju kā Verpakovskis, Cauņa un Višņakovs trūkumu, patika uzbrukumā parādītais futbols. Spējam izveidot momentus, izdarījām spiedienu uz pretinieku. Varējām mazākumā pat uzvarēt. Aizsardzība bija tāda, kādu gaidīju.

Acīs iekrita tas, ka jaunie futbolisti – Laizāns, Rugins, Fertovs un Rudņevs – izskatās spēcīgi. Abi debitanti Zjuzins un Siņeļņikovs, lai arī spēlēja tika pirmais, parādīja, ka viņiem ir potenciāls spēlēt izlasē.

Virslīgas futbolistiem ir iespējas tikt izlasē

Virslīgā no katras kārtas esmu redzējis vismaz divas spēles. Neslikts sagatavotības līmenis. Protams, ir daudz jauno futbolistu, kas ir mīnuss. Taču no otras puses – jaunajiem ir iespēja uzspēlēt profesionālās komandās. "Skonto" 3:3 rezultāts pret "Jūrmalu" parādīja to, ka ne brīdi nedrīkst atslābināties. Izpētot komandas, secināju, ka visas vada izglītoti speciālisti.

Vairāki Virslīgas futbolisti regulāri tiek saukti uz izlasi. Latvijas čempionāta spēlētājiem bija iespēja spēlēt Eiropas čempionātā, tagad viņi var piedalīties Pasaules kausa atlases ciklā. Virslīga ir laba vieta, kur sevi sagatavot atbildīgām spēlēm.

Jauniešu izlasēm netiks uzspiesta mana taktika

Saikne ar jaunatnes izlašu jaunajiem treneriem pagaidām nav izveidota. Kāda tā būs, rādīs laiks. Gan Antons Jore, gan Vladimirs Babičevs, tāpat arī Igors Stepanovs un Roberts Mežeckis, kurš tagad ir jauniešu izlašu menedžeris, ļoti labi saprot futbolu un vēlas tajā gūt panākumus. Nedomāju, ka radīsies problēmas, jo vienmēr – arī pirms 10 gadiem –, man ir izdevies atrast kopīgu valodu.

Neuzskatu to par pareizu visiem uzspiest vienu darba stilu, vienādu taktisko pieeju. Nevajag kopēt no manis, tieši pretēji – nepieciešama dažāda pieeja dažādās vecuma grupās. Pasaulē superizlasēs futbolisti klubā spēlē vienā pozīcijā, bet izlasē – citā. Galvenais, lai spēlētāji uztvertu treneru teikto.

Tas, ka ar U-21 izlasi strādā ārzemnieks, mums jāuztver pozitīvi un jāmācās. Arī es savulaik esmu daudz ko iemācījies no Revaza Dzodzuašvili un Gerija Džonsona, vēlāk to pielietojot savu komandu taktikā.

No "Baku" aizgāju pats

Kādus secinājums veikt ir pāragri. Šobrīd vairāk ir emocionālais notikumu novērtējums. Vairāk nekā gadu tur nostrādāju. Uzskatu, ka daudzas lietas darīju profesionāli, tā, kā uzskatu par pareizu. Protams, bija ļoti žēl aiziet. Klubs, pateicoties tā vadībai, ir ticis pie lieliskas infrastruktūras, kas joprojām uzlabojas un paplašinās.

Klubā ļoti gaidīja panākumus. Komandā bija daudz jaunu spēlētāju, kuri nebija saspēlējušies. Tas neļāva uzreiz sasniegt rezultātu. Nav nemaz viss tik vienkārši – iedod naudu un ātri būs rezultāts. Kādam tas izdodas, man – nesanāca. Šādos apstākļos ir milzīgs spiediens gan no faniem, gan medijiem utt. No galvenā trenera amata aizgāju pats, pirms tam izrunājoties ar prezidentu. Šķīrāmies pozitīvi. Arvien uzturu kontaktus ar "Baku" futbolistiem un treneriem.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

 +12 [+] [-]

, 2012-04-02 15:58, pirms 12 gadiem
Ak Mans Dievs!

V. Bērziņ! Tu esi sadists , ja reiz publicēji šādu rakstu !
Pilnīgi sirds ritms sāka klibot, kad izlasiju šo pašslavinošo rakstu.. Un vēl tā saite apakšā .
pažēlo tak cilvēkus, nemoki mūs...... Otrā rindkopa ir vienkārši naža dūriens sirdi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2012-04-02 16:01, pirms 12 gadiem
Vai tad viņš zin kas ir uzbrukums??

 +11 [+] [-]

, 2012-04-02 16:06, pirms 12 gadiem
"Spēlē pret Kazahstānu priecēja uzbrukumā izveidotā apaļā nulle."

  -1 [+] [-]

, 2012-04-02 16:07, pirms 12 gadiem
matadors rakstīja: Vai tad viņš zin kas ir uzbrukums??
Starkovs spēlētāja karjeras laikā bija izcils uzbrucējs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2012-04-02 16:11, pirms 12 gadiem
Pirmais aprīlis jau pagājis!
Patiesībā Starkovs var teikt vienalga ko. Spēli mēs taču neredzējām.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-02 16:16, pirms 12 gadiem
anjo rakstīja: Pirmais aprīlis jau pagājis!
Patiesībā Starkovs var teikt vienalga ko. Spēli mēs taču neredzējām.
Tā ir ar gandrīz visām Latvijas(?) futbola izlases pārbaudes spēlēm...Pat nezinu vai tas ir slikti...

 +12 [+] [-]

, 2012-04-02 16:21, pirms 12 gadiem
Nauris Mackevičs rakstīja: Starkovs spēlētāja karjeras laikā bija izcils uzbrucējs.
Esmu lidojis lidmašīnā, bet vai tāpēc es protu to vadīt?

  +6 [+] [-]

, 2012-04-02 16:44, pirms 12 gadiem
Starkovam uz vecumu saak naakt virsuu vinja pasha iedomaatas lietas kas neeksistee..

  +5 [+] [-]

, 2012-04-02 17:48, pirms 12 gadiem
Liec mierā izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-02 19:39, pirms 12 gadiem
Uzbrukums?? LV izlasei tas vsp ir bijis? kko aizsardziba vienmer seez! Kamer nenomainis treneri nekadi rezultati nebus!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-03 00:23, pirms 12 gadiem
Iepriecini izlases fanus un atkāpies.