Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Bārtulis un dzīvoklis. Laba ziņa

Bārtulis un dzīvoklis. Laba ziņa
Oskars Bārtulis ir NHL pierakstījies. Tagad tur ir jānostiprinās.
Foto: AFP/Scanpix

Oskaram Bārtulim ir izdevies nostiprināties Filadelfijas "Flyers" sastāvā un par to liecina ne tikai viņam atvēlētais spēles laiks un vieta komandā, bet gan kāda pavisam cita ikdienišķa pazīme, ko paredz nerakstītie NHL standarti.

Oskars ir apmierināts, taču tajā pašā laikā piesardzīgs par savu sezonas veikumu: „Protams, ka pagaidām viss ir kārtībā, taču atslābt nedrīkstu – konkurence par vietu sastāvā liela, savainotie spēlētāji arī pamazām atgriežas lielajā komandā. Ja līdz nokļūšanai "Flyers" sastāvā varēju uzskatīt, ka liela nozīme būs ne tikai manam sniegumam uz ledus, bet arī vairāku apstākļu sakritībai – tostarp, veiksmei – tad šobrīd viss ir paša rokās. Mazliet jau vēl jāapbružājas, jo – no vienas puses NHL ir mazāk egoisma nekā fārmklubā, no otras – spēles un domāšanas ātrums ir iespaidīgs. Katra spēle, katrs treniņš man ir kā jauna ieelpa, kas dod zināšanas un spēkus. Var teikt, ka briestu pa stundām...”

Tomēr galvenā pazīme, kas liek runāt par Bārtuļa vietu Flyers sistēmā, izskatās pavisam vienkārša un sadzīviska. Kluba vadība ieteikusi viņam Filadelfijā īrēt vai iegādāties dzīvokli vai māju, kas visos gadījumos nozīmē vienu – mēs (kluba vadība) ar tevi (Oskaru Bārtuli) rēķināmies pavisam nopietni. To arī latvietis jau izdarījis:
„Jā, no viesnīcas esmu prom. Labi saprotu, ka tā ir droša pazīme, taču nekādu atslābumu vai vaļību uz šī rēķina sev netaisos pasniegt”, apņēmības pārpilns ir latviešu aizsargs, kam sezonas sākumā vēl bija jāsviedrējas "Flyers" rezerves komandā. Viņam jāpatur prātā arī cita statistika – šobrīd komandā ir četri aizsargi, kam jau garantēti līgumi arī nākamgad. Turklāt, no šiem četriem, trīs ir Flyers aizsardzības garanti – Prongers, Karls un Timonens. Ceturtais – Bārtulis, kam pašlaik vēl ir spēkā divvirziena līgums ar komandu, taču – jau sākot ar nākamo rudeni viņš sāks atstrādāt nesen noslēgto trīs gadu kontraktu ar nemainīgo sezonas pamatalgu 600 000 dolāru. Var saprast, ka Filadelfijas menedžments jau sācis konstruēt ilgtermiņa kluba nākotnes mugurkaulu, kur Oskaram ir atvēlēta vieta. Vismaz pagaidām – droši.

Olimpiskās spēles varētu būt otrs svarīgākais punkts Bārtuļa sezonas pierakstos – viņš trenera Znaroka cieņu un uzticību ir izpelnījies, taču neko vairāk par nosaukto Latvijas izlases sastāvu, ko atradis sportacentrs.com ziņu lentē, Oskars nezina: „Ceru, ka mani kāds no federācijas sazvanīs un painformēs, ko darīt, kur būt? Pagaidām nekas tāds nav noticis, bet – esmu pagodināts, ka mani iekļāva olimpiskajā sastāvā. Mēs Filadelfijā esam pieci, kas gatavojas Vankūveras spēlēm – kanādieši Prongers un Ričards, soms Timonens, norvēģis Tollefsens un es. Būs ļoti interesants turnīrs.”

  +7 [+] [-]

, 2010-01-07 11:06, pirms 14 gadiem
Atkal neviens nav zvanījis, un neko nezin. Tikai no mēdijiem.
Tas tā visās valstīs ir pieņemts, ka sportisti gaida zvanus un neviens nezvana utt, visa šī epopeja? Varbūt, ka Oskaram pašam vajag mēģināt sazināties ar Treneri vai kādu citu personu, kurš var izstāstīt viņam plānus?
Te jau atkal izskatās, ka iet uz to, ka ir jālūdzas vai īpaši uzaicinājumu jāizsūta... Tā ir visiem? vai citi paši ierodas un interesējas?
Skatos ka Amerikas basketbola izlases koordinātors, sirds un dvēse, Kolandželo pats uztur nepārtrauktus sakarus un sarunas ar komandas zvaigznēm un citiem spēlētājiem. Visi visu laiku apmainās ar informāciju un iespējām, ik pa laikam tiek atjaunota informācija un apzinātas iespējas.
Laikam atkal jautājums pašām Armandam, kā tai sporta pasaulē ir pieņemts, sportists pats interesējas, vai gaida īpašu uzaicinājumus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-01-07 11:17, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tak laiks vēl daudz līdz olimpiādei, kāda jēga zvanīt tagad. Kad būs jāierodas, tad iepriekšējā vakarā aizsūtīs SMS, kur un cikos jāierodas.
Un kas līdzi jāņem.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-07 11:18, pirms 14 gadiem
Nedaudz smieklīgi jau ir. Daži no Kanādas izlases spēlētājiem atzīst, ka labākā z-svētku dāvana bijis zvans no Aizermana par iekļaušanu sastāvā olimpiādei.

     [+] [-]

, 2010-01-07 11:20, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tak laiks vēl daudz līdz olimpiādei, kāda jēga zvanīt tagad. Kad būs jāierodas, tad iepriekšējā vakarā aizsūtīs SMS, kur un cikos jāierodas.
Un cilvēks tik vienkārši tai pašā vakarā nopirks biļeti un ar savām lielajām somām aizbrauks?
Nav jau nekas daudz atlicis, cik tur 30 pāri dienas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Ruck&Maul

  -1 [+] [-]

, 2010-01-07 11:35, pirms 14 gadiem
Taa vins tagad buus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-07 11:41, pirms 14 gadiem
Tas nudien ir labi. Es ļoti ceru ka Oskaram pietiks spēka palikt pamatsastāvā jo Filadelfijā aizsargiem tiešām man liekas ir liela kokurence.

     [+] [-]

, 2010-01-07 11:43, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: un? pat tie nav izmantoti.. nu nemsim ka Baldonieks aizsuta Oskaram e pastu.. Bartulis ir ta noslogots ka pat e pasta nav iegajis un izlasijis to zinju.. kas tad bus vainiigs? Hokejists?


Tu kad panjem "zilo" lapu tad Tu ari darba devejam suuti e pastu un informee par to vai zvani pa telefonu? Te butu apmeram tas pats.. nav nekas labaks par dzivu sarunu pa telefonu...
Nu to e-pastu jau var sūtīt, bet tad noteikti laicīgi un ar piebildi, lai atbild, ka ir visu sapratis utt. e-pastā var bieži vien vairāk info norādīt, vai kādu failu pievienot. Bet ja velk līdz pēdējam brīdim, tad noteikti atliek tikai telefona zvans.

  +5 [+] [-]

, 2010-01-07 11:43, pirms 14 gadiem
A Znachoks vai Baldonieks darugiem.lv nav? Varētu tur uzsist ziņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-07 12:00, pirms 14 gadiem
Znaroks tāpat kā daudzi ir Padomijas auglis .Tas nozīmē atlikt "uz vēlāku laiku".No šitā niķa ārstē tikai kaps......

  +3 [+] [-]

, 2010-01-07 12:04, pirms 14 gadiem
Vismaz laicīgs zvans ļautu pārliecināties, ka LHF ir pareizais Oskara telefons. Moš pa šo gadu jau nomainījis numuru

  +9 [+] [-]

, 2010-01-07 12:54, pirms 14 gadiem
barda007 rakstīja: Znaroks tāpat kā daudzi ir Padomijas auglis .Tas nozīmē atlikt "uz vēlāku laiku".No šitā niķa ārstē tikai kaps......
Znarokam nav jānodarbojas ar spēlētāju apzvanīšanu, visās normālās valstīs, kur nu vēl hokeja lielvastīs (kurās daudzi te vēlas ieakstīt arī Latviju), ar to nodarbojas izlases ģenerālmenedžeris, dotajā gadījumā - Māris Baldonieks.

     [+] [-]

, 2010-01-07 20:39, pirms 14 gadiem
Novēlu panākumus Osim!

Bet federācijai jau tā ir pierasta lieta, ka nevar sazvanīt nevienu!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-07 21:51, pirms 14 gadiem
Jā Baldonieka kungs publisks fui

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 09:54, pirms 14 gadiem
Jā, Baldonieks norāva fufeli ar to apzvanīšanu. Žēl, ka Lipmanam šis komunikācijas jautājums ar hokejistiem nav tik svarīgi, citādi šīs lietas būtu sakārtotas.

LHF ir nostāja, ka pašiem hokejistiem visvairāk nepieciešams PČ un Olimpiāde. Noteikti hokejistiem ir svarīgi sevi parādīt tur, bet ne jau tāpēc hokejisti nav jāciena no LHF puses.