Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Grieķi baidās paši no sevis

Grieķi baidās paši no sevis
Pusargam Andrejam Rubinam (centrā) un partneriem piektdien Pirejā jāspēlē tā, lai grieķiem pietrūktu argumentu uzvarai. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Četras nedēļas aizskrējušas vēja spārniem. Klāt nākamā "Euro 2012" kvalifikācijas spēle piektdien pret Grieķijas futbolistiem, tāpēc SA+ turpina tradīciju sazināties ar ārzemju kolēģiem. Grieķu sporta žurnālists Dimitrius Malisovas konstatē: "No sevis mēs baidāmies vairāk nekā no Latvijas komandas. Neesam droši, ko spēsim parādīt..."

Grieķijas valstsvienību pāršalkusi konfliktu vētra, kas līdzi paņēmusi arī tādus trīs meistarīgus futbolistus kā aizsargs Sotiris Kirgiakos (Anglijas "Liverpool") un uzbrucēji Ioannis Amantidis un Teofanis Gekas (abi Vācijas "Eintracht"). Diezin vai kāds ir aizmirsis, ka tieši Gekas divās iepriekšējās spēlēs pret Latviju guva sešus vārtus! "Tā ir visai liela problēma. Ir aizgājuši labi spēlētāji," spriež grieķu kolēģis Dimitrius Malisovas.

Viņš arī zina teikt, ka savainojumu dēļ uz jautājuma ir vēl divi uzbrucēji Nikos Liberopulos (Atēnu "AEK") un Georgios Samaras (Glāzgovas "Celtic"). No izsauktajiem kandidātiem pāri paliek tikai divi nominālie uzbrucēji Kostas Mitroglu ("Olympiacos") un Dimitris Salpigidis ("PAOK").

"Noskaņojums, it kā tā būtu mūsu pēdējā, izšķirošā cīņa. Tiesa, tāds pats noskaņojums būs arī pirms nākamās spēles pret Izraēlu 12. oktobrī," skaidro Malisovas. Tāds esot jaunā galvenā trenera Fernandu Santuša piegājiens. "Mums ir divi punkti divās spēlēs. Ceram, ka pēc nākamajām divām kopā jau būs astoņi. Horvātija un Izraēla ir mūsu galvenās konkurentes cīņā par pirmajām divām vietām grupā. Pēc tam tabulā es ierindotu Latviju."

No Latvijas futbolistiem Grieķijā vislabāk zinot Māri Verpakovski, kurš šobrīd pārstāv Grieķijas klubu "Ergotelis". Iepriekšējā savstarpējā spēlē pērn Atēnās Māris Grieķijas valstsvienības vārtos bumbu ieraidīja divreiz. Vai Verpakovskis šķiet bīstams? "Esmu viņu Grieķijā redzējis, bet viņš jau maz spēlē!" atbildēja Malisovas.

Cits kolēģis Kostas Manoliojudiakis arī norādīja uz mērķi nākamajās divās spēlēs iegūt sešus punktus: "Divi punkti divās spēlēs nav traģēdija. Viss cikls vēl priekšā, un mērķis noteikti ir kvalificēties finālturnīram. Pēc Rehāgela aiziešanas vairs nebūs tik liela akcenta uz aizsardzību. Santušam vairāk simpatizē uzbrukuma futbols, taču vēl ir vajadzīgs laiks, lai jauno filozofiju iedibinātu dzīvē. Spēlē pret horvātiem nācās vairāk pielietot Rehāgela stilu..."

Grieķi ciklu sāka ar diviem neizšķirtiem - 1:1 mājās pret Gruziju un 0:0 viesos pret Horvātiju. Latvijas valstsvienības rēķinā ir par punktu vairāk - 0:3 mājās pret Horvātiju un 2:0 viesos pret Maltu.

Kā Latvijas valstsvienības futbolistiem piektdien klāsies viesos spēlē pret Grieķijas komandu?

  • 45

  • 14

  • 23


     [+] [-]

, 2010-10-07 17:48, pirms 14 gadiem
Lai jau grieķiem tiek 3. neizšķirts

  -1 [+] [-]

, 2010-10-07 18:00, pirms 14 gadiem
pilnīgi dzirdu Kosinkēviča balsi - spēlētāji (ar šaurajiem "e")

     [+] [-]

, 2010-10-07 18:03, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: pilnīgi dzirdu Kosinkēviča balsi - spēlētāji (ar šaurajiem "e")
Vai ne ? Kādam citam, izņemot mani, ar tas liekas visai uzkrītoši. Bet tā Limbažu pusē runā, lai cik tas neizklausītos jokaini.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-07 18:13, pirms 14 gadiem
Man arī viņa balss galvā skan bet man patīk! Jauns un perspektīvs futbola čalis

  -1 [+] [-]

, 2010-10-07 21:51, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: Man arī viņa balss galvā skan bet man patīk! Jauns un perspektīvs futbola čalis
Piekrītu. Sporta Avīzes + raksti tīri labi sanāk, ir interesanti palasīt biežāk par futbolu. Uldriķis, kurš it kā parasti par futbolu raksta, arī neaktīvs.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-07 23:32, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: Man arī viņa balss galvā skan bet man patīk! Jauns un perspektīvs futbola čalis
Vai tad, kāds saka, ka nepatīk ? Labākais futbola komentētājs Latvijā, neskaitot Kreipānu.