Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Rezultāts ir likumsakarīgs"

Agris Suveizda

Vaņins: "Rezultāts ir likumsakarīgs"
Andris Vaņins
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar 2012.gada Eiropas futbola čempionāta atlases cikla spēlē Latvija izbraukumā ar 0:1 piekāpās Grieķijas izlasei. Pēc mača gan mūsu spēlētāji, gan galvenais treneris Aleksandrs Starkovs atzina, ka grieķi bija meistarīgāki un uzvarēja pelnīti.

"Vispirms vēlētos apsveikt Grieķijas izlasi ar uzvaru. Neskatoties uz mūsu pūlēm un pretestību, grieķi izrādījās pārāki. Par iznākumu, protams, esmu vīlies, taču gribētos pateikties saviem spēlētājiem par atdevi un centību, uzskatu, ka viņi izdarīja visu, uz ko bija spējīgi. Uzbrukumā varbūt pietrūka nedaudz veiksmes, taču grieķi aizsardzībā nospēlēja ļoti uzmanīgi un praktiski bez kļūdām. Lai gan pirmajā puslaikā Verpakovskis varēja iziet viens pret vienu – ja būtu iesituši, spēle varēja ievirzīties pavisam citā gultnē. Vēlreiz apsveicu pretiniekus ar uzvaru," pēcspēles preses konferencē sacīja Aleksands Starkovs.

"Spēle bija ļoti grūta, vairāk aizsargājāmies. Domāju, 1:0 ir likumsakarīgs rezultāts, jo pie viņu vārtiem nebija tādu simtprocentīgu momentu. Vienīgi pirmajā puslaikā Mārim [Verpakovskim] bija laba iespēja. Grieķi vairāk uzbruka un bija pelnījuši gūtos vārtus. Mums nedaudz nepaveicās un neizturējām spiedienu, uz pārim sekundēm varbūt pazuda koncentrēšanās," pēc mača sacīja Andris Vaņins. "Sitiens bija ļoti labs. Viņi labi izspēlēja, biju ieņēmis pareizu pozīciju, taču nedaudz pietrūka, lai aizsniegtos līdz bumbai. Sitiens nebija spēcīgs, taču ļoti labi trāpīja – pašā vārtu stūrī. Tagad jāatpūšas un tad gatavosimies nākamajai spēlei ar Gruziju. Varu uzteikt puišus par to, ka cīnījās visas 94 minūtes un atdeva visus spēkus. Nedomāju, ka pie vainas ir pieredzes trūkums – tomēr čaļi jau sen spēlē kopā. Vienkārši nepaveicās – grieķi guva vārtus, bet mēs ne."

"Grieķi ir meistarīgāki. Lai viņus uzvarētu, vairāk jāuzbrūk un jāpietur bumba. Taču tas ir atkarīgs no visas komandas, nevis tikai uzbrucējiem. Protams, spēle bija grūta. Zaudējām, varēja būt labāk. Var teikt, ka zaudējām cienīgi [rezultāta ziņā], taču vienalga zaudējām un palikām bez punktiem. Nav gandarījuma par komandas parādīto sniegumu uzbrukumā. Grieķiem izdevās viens ļoti labs uzbrukums, kurā guva vārtus, viņiem bija vēl vairākas izdevības. Aizsardzībā cīnījāmies labi un daudz kas sanāca, taču atkārtošu – uzbrukumā izskatījāmies ļoti vāji. Domāju, ka rezultāts ir godīgs," teica Jurijs Žigajevs.

"Nepietika meistarības uzbrukumā, tā nobeigumā. Bija vairāki pusmomenti, Mārim bija iespēja. Aizsardzībā pirmajā puslaikā nospēlējām tuvu ideālam – bijām savās pozīcijās, visur paspējām. Grieķiem pirmajā puslaikā bija iespējas, taču tādu ļoti labu izdevību nebija. Otrajā puslaikā pagurām, un viņiem sāka rasties izdevības. Lai uzvarētu grieķus, vairāk jāuzņemas iniciatīva un jāpietur bumba, jo bez tās jau nevar aizkļūt līdz pretinieku vārtiem. Tagad jāatpūšas un jāgatavojas spēlei pret Gruziju. Jācenšas uzvarēt un jāgūst punkti – [pret Gruziju] derēs tikai uzvara," kaujinieciski noskaņots bija Aleksandrs Cauņa.

Izmantotie resursi:
LFF

  +9 [+] [-]

, 2010-10-09 13:31, pirms 14 gadiem
Nu tātad no Starkova teiktā var saprast, ka nekas netiks mainīts ne sastāvā, ne spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 13:31, pirms 14 gadiem
Kāda runa ka likumsakarīgs ja nespēj no aizsardzības pariet atros pretuzbrukumos.. Par ko tad vēl tur runāt

 +24 [+] [-]

, 2010-10-09 13:33, pirms 14 gadiem
Starkovs : "Neskatoties uz mūsu pūlēm un pretestību...", "Uzbrukumā varbūt pietrūka nedaudz veiksmes" Par kādu uzbrukumu šeit var būt runa!

  +3 [+] [-]

, 2010-10-09 13:36, pirms 14 gadiem
to jau vareja gaidit
starkova teksts nemainas
bet speletaji tur var pakluset

  +6 [+] [-]

, 2010-10-09 13:36, pirms 14 gadiem
japateicas speletajiem? ha. kam tad? Laizanam, Astafjevam? shie nu 2 vakar bija vnk zem visas kritikas. nu Starkov laid tad to Rafalski lai cinas pa vidu un gust to pieredzi vajadzigo nakotnei, nevis pensionarus laid, kuri vienalga neko dizhu nevar izdarit. un par Verpakovski vakar biju vilies. Rudnevs cinijas, bija aizsardziba, uzbrukuma, skreja pretiniekam lidz, bet ko Verpakovskis? nedabus bumbu, ej lai jau iet, mazliet pagruzh un jau gar zemi. nekadas cinjas. nu dzeki taa jau nevar izlase spelet

  +2 [+] [-]

, 2010-10-09 13:38, pirms 14 gadiem
Tad kad beidzot tiks beidzot ieguts sakarigs centrs kurs pietur un vismaz pietur kadas 3 min bumbu nepazaudejot uzreiz pec bumbas iegusanas tad ari bus rezultats, pagaidam spele izskatas pec setas komndas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-10-09 13:39, pirms 14 gadiem
Mums ļoti palīdzēja veiksme. Rezultāts varēju būt daudz bēdīgāks. Un uz gūtiem vārtiem varam necerēt, jo mūsu centra pussargi neprot piespēlēt. Un ja gadījumā kads no mūsu uzbrucējiem tiek pie bumbas, tad to uzreiz pa diviem, trijiem pretinieku komandas aizsargiem atņem... Bija ļoti bezcerīga un garlaicīga spēle... Tad jau pag spēle 2-5 bija daudz labāka, vismaz kkādas emocijas!

  +4 [+] [-]

, 2010-10-09 13:39, pirms 14 gadiem
Uzbrukumā varbūt pietrūka nedaudz veiksmes.

nu johaidii, kaada veiksme??? ja buutu traapiijusi pa vaartu stabiem vai arii pretinieku GK buutu glaabis - taa vareetu teikt...Laikam nekad Starkovs nepateiks, ka pietruuka meistariiba un ka vaajaa vieta ir centra pussargi, droshi ja vinjam uzdotu jautaajumu par Laizaana sniegumu, vinjs atbildeetu, ka vinjs dariija visu, ko speeja un Starkovs ir apmierinaats ar vinja sniegumu...Stagnaacija, citu vaardu gruti atrast te......Jauna sejas videejaa liinijaa, piemeeram, Lukjanovu laikam ilgi veel nesagaidiit

  +8 [+] [-]

, 2010-10-09 13:40, pirms 14 gadiem
Droshi veel gjeerbtuvees Laizaanu un Astafjevu apsveica ar ,,labo,, speeli....

  +7 [+] [-]

, 2010-10-09 13:41, pirms 14 gadiem
"ja būtu iesituši, spēle varēja ievirzīties pavisam citā gultnē" Tad visi 11 būtu ielīduši vārtos...

  +2 [+] [-]

, 2010-10-09 13:41, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Petrovičs saprot, kādēļ tik švaki izskatamies uzbrukumā, bet neredz maiņu vecajiem, jautājums cik ilgi spēlēs vecie, ja viņi nevelk, tad pilnīgi noteikti prasās pēc jaunu spēlētāju piesaistīšanas, kaut vai upurējot šo ciklu, jo agrāk vai vēlāk tas būs jādara.

     [+] [-]

, 2010-10-09 13:43, pirms 14 gadiem
pat ja mums uzbrukumā būtu brazīlis Ronaldo labākajos gados, mēs nespētu gūt vārtus. Centrs nespēj pieturēt bumbu un ar to apgādāt uzbrucējus. Pussargu līnija mums ir vienkārši drausmīga, izņemot Cauņu, pārējie būtu jāmaina. Lai gan - nav jau ko likt vietā.

     [+] [-]

, 2010-10-09 13:45, pirms 14 gadiem
luisnani rakstīja: pat ja mums uzbrukumā būtu brazīlis Ronaldo labākajos gados, mēs nespētu gūt vārtus. Centrs nespēj pieturēt bumbu un ar to apgādāt uzbrucējus. Pussargu līnija mums ir vienkārši drausmīga, izņemot Cauņu, pārējie būtu jāmaina. Lai gan - nav jau ko likt vietā.
Rubins šoreiz nemaz ar tik slikti neizskatījās...

  +2 [+] [-]

, 2010-10-09 13:48, pirms 14 gadiem
file rakstīja: Rubins šoreiz nemaz ar tik slikti neizskatījās...
tieši tā - šoreiz. Bet cik ilgi mēs gaidīsim, ka pussargi spēlēs, kā pirms septiņiem gadiem, kad tikām uz Portugāli ? Ir jāsaprot, ka šie vīri vairāk nav un nebūs tādi, kādi bija pirms 7 gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-09 14:23, pirms 14 gadiem
luisnani rakstīja: tieši tā - šoreiz. Bet cik ilgi mēs gaidīsim, ka pussargi spēlēs, kā pirms septiņiem gadiem, kad tikām uz Portugāli ? Ir jāsaprot, ka šie vīri vairāk nav un nebūs tādi, kādi bija pirms 7 gadiem.
ieskaidro galvenajam to
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-10-09 14:37, pirms 14 gadiem
Katastrofāls bezcers......

  +6 [+] [-]

, 2010-10-09 14:38, pirms 14 gadiem
Starkovs, atvainojos, ir stulbs vai izliekās?

PILNĪGI visi redz, ka viduslīnija ir dirsā, ka ir jāmaina spēles zīmējums, sastāvs. Laizāns jāatstāj uz soliņa, lai tur ar savu pieredzi arī sēž. Vispār nevaram gūt vārtus, sitam tik uz priekšu. Izskatāmies kā kaut kāds Sanmarino.

Kāda vēl veiksme pietrūka. Veiksme bija, ka nebija beigās 0:4.

Vakar Lietuva pret SPĀNIJU normāli ap spāņu soda līniju saspēlējās, pat pēc centrējuma nepadzaudēja bumbu, nekautrējās viduslīnijā iedot 4-5piespēles un pavirzīties uz priekšu.

Kauns vienkārši par mūsu izlasi.

     [+] [-]

, 2010-10-09 14:43, pirms 14 gadiem
Ņemot vērā to, ka mums visas spēles laikā tikpat kā nebija neviena normāla uzbrukuma, rezultāts ir likumsakarīgs. Starkovam jādomā, ko darīt. Arī pret Gruziju mums neies viegli. Lukjanovu izlasei vajag kā mazei sviestu.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-09 14:45, pirms 14 gadiem
ja pret Gruziju būs tāda pati spēle ,lai Petrovičs iet strādāt tikai ar Skonto, jo tas ir viņa līmenis. Kā treneris var laist spēlētājus laukumā ,kuri nevar pat bumbu piespēlēt, bez piespēlēm nebūs pretuzbrukumu. Tādi centra pussargi ,kā Laizāns un Astafjevs tikai regrasē izlasi, tur vajag jaunas asinis!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 14:54, pirms 14 gadiem
Vai nu Starkovs ir tieshaam debiils vai arii telo mulki.

     [+] [-]

, 2010-10-09 15:24, pirms 14 gadiem
Iws91 rakstīja: japateicas speletajiem? ha. kam tad? Laizanam, Astafjevam? shie nu 2 vakar bija vnk zem visas kritikas. nu Starkov laid tad to Rafalski lai cinas pa vidu un gust to pieredzi vajadzigo nakotnei, nevis pensionarus laid, kuri vienalga neko dizhu nevar izdarit. un par Verpakovski vakar biju vilies. Rudnevs cinijas, bija aizsardziba, uzbrukuma, skreja pretiniekam lidz, bet ko Verpakovskis? nedabus bumbu, ej lai jau iet, mazliet pagruzh un jau gar zemi. nekadas cinjas. nu dzeki taa jau nevar izlase spelet
Rafajski???? Tas kursh jau 2aas spelee viducii apd....??? Varbuut saakam domaat ar smadzeneem

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 15:27, pirms 14 gadiem
Iws91 rakstīja: japateicas speletajiem? ha. kam tad? Laizanam, Astafjevam? shie nu 2 vakar bija vnk zem visas kritikas. nu Starkov laid tad to Rafalski lai cinas pa vidu un gust to pieredzi vajadzigo nakotnei, nevis pensionarus laid, kuri vienalga neko dizhu nevar izdarit. un par Verpakovski vakar biju vilies. Rudnevs cinijas, bija aizsardziba, uzbrukuma, skreja pretiniekam lidz, bet ko Verpakovskis? nedabus bumbu, ej lai jau iet, mazliet pagruzh un jau gar zemi. nekadas cinjas. nu dzeki taa jau nevar izlase spelet
Rafaļskis traumēts.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-09 15:29, pirms 14 gadiem
Tāda sajūta, ka vienīgais ko gribam sagaidīt ir Starkova demisija.

     [+] [-]

, 2010-10-09 17:41, pirms 14 gadiem
Pilnigi piekritu Zigajeva un Caunas teiktam,spelejot tikai aizsardziba vartus negusi,bet agri vai velu ielaidisi savos vartos,japriecajas ka rezultats nav 0;4 vai 0;5,un nopelns tam ir aizsardzibai ar Vaninu,kuri paveica varondarbu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja