Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pazudušais pavediens

Pazudušais pavediens
Pussargam Jurim Laizānam (pa kreisi) nebija argumentu grieķu spēlei laukuma centrā. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Vienīgais, kas priecēja, vērojot Grieķijas un Latvijas valstsvienību spēli, ir tas, ka mājiniekiem nebija tāda uzbrucēja kā Teofanis Gekas, kurš bargi sodītu par katru uzbrukuma iespēju. Ja mazliet nopietnāk, Latvijas valstsvienība šogad tā īsti nav spējusi rādīt "savu futbolu", un tas ir nepatīkams signāls.

Gandrīz vai ar nostaļģiju jāpiemin pagājušā gada spēles, kad pieveicām ne tikai Luksemburgu, bet arī Izraēlu un Moldovu, kad atņēmām punktus Šveicei. Bija spēle un bija arī punkti. Šoreiz nav runa par piesardzīgo taktiku. No aizsardzības esam spēlējuši lielāko daļu savu spēļu, un diezin vai būtu prātīgi likt galvu cilpā, metoties uzbrukumā. Bēdīgākais tas, ka neprotam un arī baidāmies uzbrukumus veidot. Tāla piespēle uz priekšu, protams, labi noder situācijās, kad labāk lieki neriskēt vai ir laba iespēja aizmukt kādam no uzbrucējiem, bet ar paļaušanos tikai uz tālām piespēlēm uzvarēt laikam būs grūti.

Iepriekšējais Pasaules kausa kvalifikācijas cikls nāk atmiņā tieši ar to, ka arī paši pieturējām bumbu un uzbrukumus veidojām soli pa solim, nevis tikai ar tālu piespēli uz priekšu. Gribot negribot mēs nonākam pie pussargu spēles. Iespējams, tieši viņiem uzdevums tāda līmeņa izlasē kā Latvija ir grūtākais, taču arī atbildīgākais. Tas sevī ietver cīņu līdz pēdējam laukuma metram. Arī tad, kad kaujā par bumbu ir zaudēts un pretinieks veikli mūk prom. Pārāk bieži sāncenšiem ļāvām aizmukt, un te jau, iespējams, nākamais iemesls - nepietiekamā fiziskā kondīcija. Ja pietrūkst tehnikas, daudz ir iespējams kompensēt ar pašatdevi. Taču ja pietrūkst fiziskās gatavības, notiek tas, ko redzējām laukumā. Par to, protams, katram pašam un visiem kopā jādomā jau krietni pirms nākamās valstsvienības spēles, jo dažās dienās fiziski sagatavoties divu spēļu ciklam nav iespējams.

Patīk kādam vai ne, mūsu starta sastāvā Grieķijā redzējām 11 meistarīgākos Latvijas futbolistus. Lielos vilcienos tas nozīmē, ka komanda būs spēcīgāka vienīgi tad, ja katrs no šiem spēlētājiem atsevišķi un visi kopā kļūs labāki visās šā vārda nozīmēs. Ja tā nenotiks, tad zema vieta FIFA rangā būs mazākais no ļaunumiem, kas mums draud.

P.S. Cikls F grupā nebeidzas pēc trim, bet gan 10 spēlēm, tāpēc otrdien "Skonto" stadionā futbolistiem skaļš līdzjutēju atbalsts lieti noderēs. Jāapliecina, ka Latvijas valstsvienības spēle nav mums vienaldzīga.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-09 01:01, pirms 14 gadiem
Ja zaudeesim Gruzijai ,tad praktiski cikls jau ir beidzies... Izlieto uudeni vairs neizdosies sasmelt.
Ja taa arii notiks ,tad es noteikti esmu par to ,lai iespeelee jaunos. Tomeer ir jau apriebies skatiities ,kaa vairaakas speles peec kaartas muusu pussargi spelee kaa mebeles...

     [+] [-]

, 2010-10-09 09:28, pirms 14 gadiem
Tā vien liekas, ka uzvara pār Gruziju sagādātu lielākas problēmas - jaunos vēl iespēlēt nebūtu īstas motivācijas, bet Astafjevs uz beigām varētu nevilkt.

Ceru, ka Starkovs uz Ķīnu Astafjevu neņems, vai paņems tikai trenera statusā. Tur ir īstais laiks blakus Laizānam pārbaudīt un iespēlēt jaunos.

     [+] [-]

, 2010-10-09 11:09, pirms 14 gadiem
Zviedrss rakstīja: Ja zaudeesim Gruzijai ,tad praktiski cikls jau ir beidzies... Izlieto uudeni vairs neizdosies sasmelt.
Ja taa arii notiks ,tad es noteikti esmu par to ,lai iespeelee jaunos. Tomeer ir jau apriebies skatiities ,kaa vairaakas speles peec kaartas muusu pussargi spelee kaa mebeles...
Tev ir pilnībā jāpiekrīt, bija situācija ka bumba lido laizānam garām pa 1 metru viņš mierīgi varēja paspēt dabūt viņu bet nospēlēja ļoti pasīvi bumbu saņēma Grieķis un tad viņš nevis mēģināja atņemt, bet stāvēja kā skapis, labi ka grieķis neuzsita precīzi tanī momentā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-09 21:38, pirms 14 gadiem
es dodu prieksroku zaudejumam!lai Starko atkapjas un dod citiem iespeju!Z.B. gaidit visu nedelju speli un kad pienak laiks,ta skatities uz Griekijas izlases treninju