Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Liekam atzīmes pret Grieķiju

Liekam atzīmes pret Grieķiju
Grieķi šoreiz neļāva Mārim Verpakovskim rezultatīvi izcelties.
Foto: AFP

Kāds bija mūsu futbolistu sniegums mačā pret Grieķijas izlasi? Vērtējam un liekam atzīmes.

Andris Vaņins 6
Labākais Latvijas izlases spēlētājs šajā mačā. Pirmajā puslaikā teicami nospēlēja pēc trim grieķu tālsitieniem, kārtējo reizi apliecinot savu meistarību spēlē uz vārtu līnijas. Nespēja glābt no vienīgo vārtu zaudējuma, jo sitiens bija spēcīgs un precīzs. 72. minūtē varēja nospēlēt drošāk, kad pretinieks izgāja viens pret vienu.

Oskars Kļava 5
Aizsardzības labajā malā diezgan labi tika galā ar agresīvo un masīvo Samarasu. Otrajā puslaikā ar izmisīgu izklupienu neļāva Mitroglu panākt 2:0. Kā ierasts, piekliboja uzbrukumu iesākšana ar tālajām piespēlēm.

Deniss Ivanovs 5
Pāris epizodēs pazaudēja savu sedzamo, tomēr kā allaž labi spēlēja otrajā stāvā un lieliski sapratās aizsardzības centrā ar Gorkšu.

Kaspars Gorkšs 5
Aizsardzībā spēlēja kā īstens komandas līderis. Ja vēl būtu izdevies labot partneru kļūdas un nosegt Torosida rezultatīvo sitienu... Diemžēl bija tikai pāris iespējas, lai pieslēgtos standartsituācijām un parādītu savu prasmi šajā elementā.

Dzintars Zirnis 5
Pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās aizsardzības kreisajā malā. "Liepājas metalurgā" vienīgi pēdējā mačā izgāja pamatsastāvā, taču spēļu prakses trūkums īpaši neatspoguļojās viņa sniegumā. Aizsardzībā darbojās labi, bet uzbrukumu veidošanā nepalīdzēja.

Aleksandrs Cauņa 5
Daudz laika pavadīja aizsardzībā, tāpēc uzbrukumos nenospēlēja tik spilgti, kā no talantīgā futbolista tiek gaidīts.

Juris Laizāns 4
Enerģijas netrūkst, taču vajadzētu likt to lietā vienmēr - arī brīžos, kad jāpanāk pretī partneru piespēlēm. Nespēja apgādāt uzbrucējus ar parocīgām piespēlēm. Ļoti neveiksmīgi izpildīja Latvijas izlases vienīgo stūra sitienu.

Vitālijs Astafjevs 4
Neveikli nospēlēja epizodē, kad Latvijas izlase zaudēja vārtus. Kā pieredzējušam futbolistam pieklājas, vairākās epizodēs mācēja pieturēt bumbu. Labi atspēlēja atpakaļ aizsargiem, taču gaužām neprecīzi izdarīja tālās piespēles.

Andrejs Rubins 4
Mēģināja ar centību kompensēt zūdošās ātruma īpašības. Aizsardzībā spēja piesegt savu zonu, bet uzbrukumā diemžēl nebija produktīvs.

Māris Verpakovskis 4
Bija aktīvs gan bumbas atņemšanā, gan saņemšanā no partneriem, taču bieži zaudēja bumbu duelī ar pretinieku aizsargu vai pussargu. Nopelnīja nevajadzīgu brīdinājumu, tāpēc diskvalifikācijas dēļ nāksies izlaist maču pret Gruziju.

Artjoms Rudņevs 5
Dažās epizodēs labi asistēja Verpakovskim, tomēr pārāk reti dabūja bumbu, lai rastos kaut vai viena izdevība gūt savus pirmos vārtus Latvijas izlasē. Spēlēja enerģiski - vienalga, vai bumba bija grieķiem vai mūsējiem.

Jurijs Žigajevs 4
Pēdējos mēnešos ir viens no spilgtākajiem spēlētājiem "LMT virslīgā", taču šis mačs parādīja, cik milzīga ir atšķirība starp Latvijas čempionātu un Eiropas čempionātu. Uzmainītais Žigajevs Pirejā izcēlās vienīgi ar centību.

Ģirts Karlsons 4
Iesaistījās spēlē, iznākot uz maiņu, un izdarīja to tik neveiksmīgi, ka nepilnās 20 minūtēs tikai dažas reizes pieskārās bumbai.

Andrejs Perepļotkins b/a
Pavadīja laukumā pārāk maz laika, lai šoreiz novērtētu viņa sniegumu.

Atzīmes pēc desmit ballu sistēmas.

  +9 [+] [-]

, 2010-10-09 08:35, pirms 14 gadiem
Starkovam cik?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-10-09 09:33, pirms 14 gadiem
Par ko var dabūt desmitnieku?

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 10:26, pirms 14 gadiem
Kaut kas ir jāmaina ar steigu!

  +5 [+] [-]

, 2010-10-09 11:11, pirms 14 gadiem
maize rakstīja: Starkovam cik?
ņezačots.... jeb 2! Smagi zaudējām tieši laukuma centru... un musu uzbrukumus labāk veidoja aizsargi nekā pusssagi (izņemot Cauņu kas gan īpaši pie bumbas netika), un kuri vairāk par trijām saspēlēm nemaz lāga sapasotoies nevarēja un beigās vai nu novēļoties no kātiem bumbu zaudēja vai vispār vēl "labāk" - atdeva pasu ... pretiniekiem! Astafjevam Laizānam un Rubinam izskatās, ka ir pēdējais laiks teikt izlasei ardievas.... pagaidām izskatās, ka arī pats Petrovičs ir sevi pie izlases stūres izsmēlis, ja viņš spītīgi bāž vidējā linijā "pārbaudītās vērtības" kaut tās pārbaudītās vērtības paši knapi kājas var pavilkt .... un izskatās,ka izlasē tiešām vajag (un prasīt prasās) gan kādas pārmaiņas pie izlases stūres, gan arī jaunas sejas uz laukuma un tieši pussargu līnijā.... Cauņa viens tur nav karotājs....

     [+] [-]

, 2010-10-09 13:30, pirms 14 gadiem
Izlases spēle pēc ilgāka pārtraukuma pret spēcīgu pretinieku bija salīdzinoši normāla, protams, laukuma vidus, galvenokārt, arī malas, īpaši Rubīna nestrādā un, iespējams, arī šādā manierē, ja netiks piesaistīti jauni spēlētāji, aizvadīsim visu ciklu, domāju, ka Lukjanovs un Žigajevs būtu jaiespēlē pamatsastāvā, cita lieta vai mums ir ko likt centra pussargu vietā, jo pašlaik izskatās, ka malas, izņemot Rubīna, aizsargi, uzbrucēji spēlē, bet vidus nestrādā. Mums vajag centra pussargus, bet Žigajevs un Lukjanovs īsti nav šo pozīciju spēlētāj. Izskatās, ka vajadzētu mainīt vadību, lai piesastītu jaunus spēlētājus izlasei. Bet, manuprāt, tas ir finanšu jautājums, jo Petrovičs ir diezgan lēts, domāju arī dēļ finansēm netiek uz izlasi aicināts Hscanovics no Toronto kluba.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-09 13:59, pirms 14 gadiem
Uldriķa kungs, vienmēr esmu jūs cienījis kā f-bola ekspertu, bet ja Verpakovskis saņem tikpat cik Laizāns un Astafjevs, tad man sāk rasties aizdomas vai tik vinņi nav kkādi jūsu radinieki. Ja Ja visa komanda saņēma 4-5, tad viņi vairāk par 1 nav pelnijuši, un arī tikai tā dēļ, ka neiesita savos vārtos

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 14:00, pirms 14 gadiem
maize rakstīja: Starkovam cik?
2

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 16:15, pirms 14 gadiem
Labi ka biju darbā un neskatījos, jo tad visu laiku būtu gānījies.Paldies par izsmeļošiem komentāriem.

     [+] [-]

, 2010-10-09 21:19, pirms 14 gadiem
Astafa un Laizanam 3.Vaninam 7.Starko 3

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 23:19, pirms 14 gadiem
Nevaru īsti saprast, kas tad Vaņinam vel bija jāizdara, lai vismaz septītnieku dabūtu. Man skolā gandarījums par atzīmēm kaut kā sākās tik ar septītniekiem (uzreiz gan jāpiebilst, ka pārāk par to neiespringu). Un Astafjevs nevis vienkārši neprecīzi dalīja tālās piespēles, bet es vispār atminos tikai kādas divas precīzas piespēles viņa izpildījumā pa visu spēli.

     [+] [-]

, 2010-10-10 00:46, pirms 14 gadiem
Nevaru apspriest atzīmes par parādīto, jo diemžēl aizmigu, bet par iemidzināšanu dodu 10

     [+] [-]

, 2010-10-10 22:26, pirms 14 gadiem
kursh muljkjis taas atziimes izdomaajis!??? Vaninam vismaz 8-9, taapat zirnim, gorksam, klavam vismaz 7. astafjevam liidz 3, taapat laizaanam

     [+] [-]

, 2010-10-10 22:30, pirms 14 gadiem
Askold!!! negibi labaak par biatlonu rakstiit?, jo nu pa kaajasbumbu ar to izpratni tev sarazhgjiiti...

     [+] [-]

, 2010-10-11 09:33, pirms 14 gadiem
SA+ šobrīd ir daudz talantīgāks un loģiskāks futbola aprakstītājs, škiet Askoldam, jau kkāda vecuma plānprātība iestājusies, tādēļ labāk lai šo lauciņu atstāj Ilmāram Kosinkēvičam..

Jāpiekrīt iepriekš rakstītajam un jājautā - kas bija jāizdara Vaņinam, lai dabūtu augstāku atzīmi? Ko vajadzēja izdarīt Rudņevam, kurš visu spēli enerģiski presingoja un bumbu pretiniekiem atņēma 3x biežāk, kā abi mūsu centra pussargi kopā, kuri saņem tikai par 1 atzīmi mazāk, lai gan visa mača gaitā precīzo piespēļu procents labākajā gadījumā bija 10% (ja neskaita piespēles atpakaļ aizsargiem vai vārtsargam)..

Sviestaina spēle LV izpildījumā, bet nu bija čaļi, kas nocīnījās godam - mani favorīti šajā spēlē - Vaņins, Rudņevs, Cauņa un Gorkšs..