Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:472, Did:0, useCase: 3

Duelis: Vai Latvijas hokeja junioru izlase ir pelnījusi labākus laikus?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Duelis: Vai Latvijas hokeja junioru izlase ir pelnījusi labākus laikus?
Jānis Matulis un Armands Puče

Latvijas hokejā pēdējos 20 gados nekad nav bijusi stratēģija, kā vislabāk izaudzināt jaunus hokejistus. Kurš vainīgs un ko darīt? Vai ar Kirova Lipmana nomaiņu LHF prezidenta amatā vien pietiks...

Armands Puče

Latvijas junioru hokeja izlase spēlē atbilstoši savam meistarības līmenim. Pēc jaunatnes hokeja sistēmas uzbūves jeb izraktās būvbedres – šīs mājas pamati tā arī pa šiem gadiem nav sākti pat likt – atļaušos apgalvot, ka mēs vēl viegli esam izbraukuši cauri. Skraidīt pa Ziemeļamerikas skolnieku turnīriem, kur tika grautas (jā, jā – grautas!) viņu komandas - bija labākajā gadījumā nenopietni, sliktākajā – bezatbildīgi. Tā dara nabagi, kas hokejā iedomājas sevi lielākus esam par pašu spēli. Kaut kādos brīžos mums patiešām vajag iegāzt ar nūju pa galvu, lai atjēgtos! Ieberšanās pret Kanādu ir sireāla, jo viņi guva vairāk vārtus, nekā mēs izdarījām metienus pa tiem. Var jau vainot treneri Maticinu, bet – viņš pilnībā atbilst savam pašreizējam statusam, ar visām no tām izrietošajām sekām. Arī tāpēc, ka treneris nepaturēja muti pēc spēles, kas, starp citu, Latvijas hokejam laikam ir raksturīgi. Mēs neesam pelnījuši neko labāku par sešpadsmit ripām, jo tās nākotnē mums vismaz palīdzēs atvērt acis.

Jānis Matulis

Katru ziemu ap Jauna gada sākšanos Latvijā uzrodas ļoti daudz ļaužu, kas perfekti pārzina Latvijas jaunatnes hokeja struktūru un tās mīnusus, kā arī gatavi likt savu galvu ķīlā, ka Jānis, Juris vai Pauls U-20 izlasē spēlē tikai tādēļ, ka papucis viņam tur nopircis vietu. Pārsvarā tie ir uz U-20 čempionātu netikušo puišu vecāki, brāļi, draugi u.c. Ap šo laiku pa degunu allaž dabū arī Kirovs Lipmans – cilvēks, kurš pēdējos 11 gadus vada Latvijas Hokeja federāciju. Skaidrs, ka viņa vadītā federācija ir līdzatbildība (uzsvars uz šo vārdu!) par visu, kas Latvijas hokejā labs un slikts, taču ir vairāki BET.
Ne jau Kirovs ir tas, kurš sūta pa puspasauli uztrenētas (varbūt pat forsēti?) 10-14 gadus vecu zēnu komandas. To dara hokeja KLUBI. ‘’Liepājas metalurgs’’, ‘’Aisbergs’’, ‘’Profs’’, ‘’Prizma’’ utt. TRENERI un bērnu VECĀKI, kuriem ļoti gribas pierādīt sev un parādīt citiem, ka pie MUMS aug nākamās NHL zvaigznes. Bet pienāk 18 gadu vecums, un mums nav komandu, kam spēlēt Latvijas junioru čempionātā. Jā, daļēji arī tāpēc, ka federācijai nav stratēģijas, kā audzināt jauno maiņu, bet galvenokārt gan tāpēc, ka puikas vairs nav hokejā, bet klubu/komandu treneri aizņemti ar to, lai pasaulei atrādītu nākamo pusfabrikātu porciju.

Bet jauno hokejistu vecākiem iesaku dzīvot bez rozā brillēm. No katra gadagājuma par HOKEJISTU izaug divi – trīs censoņi. Un, lai mēs juniori hokejā kā līdzvērtīgi partneri sacenstos ar Kanādu... NEKAD! Taču tas nenozīmē, ka Latvijas nacionālā izlase pasaules čempionātos (olimpiskās spēles atkrīt) nevarētu kādreiz uzvarēt arī Kanādu. Izlase tomēr veidojas no 10-15 dažādu gadu puišiem. Un tam jau mums laba materiāla pietiek.

Veiksmīgu Jauno gadu! Un lasiet jauno ‘’Sporta Avīzi’’!

Lietotāju viedoklis

  • 198

  • 435


1 2 50 komentāri

 +25 [+] [-]

, 2009-12-29 11:57, pirms 14 gadiem
gruti piekrist kadam konkreti, abiem ir taisniba

 +27 [+] [-]

, 2009-12-29 11:58, pirms 14 gadiem
Bļin kas par dueli? Nekādas pretrunas abu rakstītajā nesaskatu, katrs lietai pieiet no savas puses un var piekrist abiem.

Un vispār. Nez kapēc tiek pasniegts ka cepiens ir par abiem zaudējumiem. Cepiens ir par to tika zaudēts.

     [+] [-]

, 2009-12-29 12:06, pirms 14 gadiem
Manuprāt Matuļa viedoklis ir pareizāks!

PS - ne par tēmu - cik tad maksās SA+ apmeklējums, jo par brīvu vēl tas būs vien 2 dienas? Gribētos tomēr zināt, jo ātrāk, jo labāk, citādi būs kā ar esporta.lv pārtapšanu par sportacentrs.com - pēkšņi un negaidīti!

  +4 [+] [-]

, 2009-12-29 12:08, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Cepiens ir par to tika zaudēts.
tieši tā

nevis par faktu kā tādu, bet par veidu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-12-29 12:10, pirms 14 gadiem
Jā, tas nav duelis, jo tādā gadījumā būtu jābūt 2 diametrāli pretējiem viedokļiem. Man gan nešķita, ka Puče vispār kaut ko pateica.

Runājot par Latvijas hokeja jauniešu sistēmu, nav pat īsti ko komentēt. Ja valsts atbalsta praktiski nav, tad tuvāko gadu laikā tikai ar entuziasmu nepietiks, jo hokejs ir samērā dārgs prieks. Lieki kritizēt Kiru vai kādu citu. Nav naudas - nav izaugsmes.

Un pievēršoties U20 čempim, vispār nav variantu. Tas nemaz nav mūsu līmenis. Neskaitot pāris valstis, atlikušajās savos jauniešos investē salīdzinoši lielus līdzekļus, jo viņiem ir nauda, kuras mums nav.
Vienkārši no pirksta izzīst līdzekļus nav iespējams, tāpēc pagaidām jāsamierinās ar ne tik patīkamo situāciju.
Nevaram uzlēkt augstāk par sēžamvietu.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-29 12:17, pirms 14 gadiem
Jocīgi ir apgalvot, ka vainīgi ir klubi, papuči, mammuči utt, bet tikai nedaudz -federācija. Bet kurš atd uzstāda spēles noteikumus? Kurš raksta "leģendu", pēc kuras tiek spēlēts? Kādās grupās, līgās, vecumos utt., tas ir federācijas darbs! Tieši tādēļ tieši tā ir 99% atbildīga par šādu rezultātu! Lai klubi brauc un "sit" skolēnu komandas kaut no 10 gadu vecuma, bet kurš aizliedz jau no šī paša vecuma veidot izlases komandu , un pāris reizes gadā uzspēlēt pret baltkrievu, krievu, zviedru puišeļu izlasēm? cik zinu, amerikāņi un kanādieši izlases veido tikai no 14 gadiem, bet ar Kirova kontaktiem varam ar šiem uzspēlēt jau sākot ar tiem pašiem 14! Labi, dabūsim pa muti ar 10..15..20 ripām. Nākamreiz ar 8, pēc tam ar 4, ja izdarīsim pareizos secinājumus, un tad netrīcēs kājas 20 gadu vecumā izejot pret šāda kalibra komandām.
No otras puses, lielu traģēdiju nav ko taisīt. Arī mūsu lielie dabūja pa muguru 0:11 tepat Rīgā...
Tai pat laikā, vakar skatoties šveiciešu spēli pret Kanādu, biju patīkami pārsteigts, ka šveicieši spēlēja pietiekami gudru hokeju, labi aizsargājās, nebijās spēka spēles un droši cīnījās savu vārtu priekšā. Protams, individuālā meistarība dara savu.. šķiet, arī Rīgas Dinamo šo Kanādas izlasi neuzvarētu, sevišķi jau spēlējot Kanādā un ar šādu tiesāšanas stilu, ko pieļauj vietējie arbitri... bet tas ir cits stāsts.
Jāsaka, ka nevar arī raudzīties tikai un vienīgi uz valsts lielumu, spēlētāju skaitu un citu mānīgu statistiku. Tas, ka mums ir ap 1500 jauno hokejistu , bet kanādā pāri par 300 000, ir būtiski, taču ne izšķiroši. Ar šiem cipariem kanādieši pārspēj visus, taču ne vienmēr kļūst par čempioniem. Ja runājam līdzībās, tad, visdrīzākais, teiksim futbolā ķīniešiem futbolistu skaits ir lielāks nekā Itālijas iedzīvotāju skaits, taču panākumus šajā sporta veidā taču nevaram salīdzināt...
Veiksmi mūsējiem hokejistiem šovakar un turpmāk!
Laimīgu Jauno gadu visiem!

  -1 [+] [-]

, 2009-12-29 12:21, pirms 14 gadiem
abiem ir zināma taisnība, bet lai turpinātu hokeja tradīcijas Latvijā ir jābūt kkāda ieinteresētībai no visām pusēm pilnveidot to sīstēmu, kas šobrīd gandrīz ne pec kā neizskatās, lai nebūtu tikai tie divi trīs čaļi, kas kkur nakotnē var izsisties. vai nus viss ir jānojauc un jāuzceļ no jauna vai vienkārši hokejs Latvijā jānolaiž pa burbuli, ja neviens to nevar sakārtot kā pienākas. Dinamo nav atrisinājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-29 12:28, pirms 14 gadiem
godājamie kungi. Cik tas māju tukšus salmus?? Nav runa par to kāds bija rezultāts pēdējās 2 redzētajās U20 spēles,bet par attieksmi!! Protams,ka meistarības mūsu komandai mazāk,bet ainarspaš un raksturu parādīt varējām,ja būtu situšies nevis atdotos kā lupatas. Neviens neko nepārmestu un pretinieki cienītu nevis izsmietu un ņirgātos. Znaroks māk motivēt,Maticins tikai noveļ atbildību no saviem pleciem līdzīgi Žīdam. Ne jau Kalvītis un co zaudēja. Zaudēja LATVIJA. Šī komanda,diemžēl,nav cienīga saukties un būt par Latvijas izlasi tieši attieksmes dēļ.. Un par un vislielākā atbildība jāuzņemas tieši vadībai.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-29 12:35, pirms 14 gadiem
Matula kungs, nomaini ludzu alus marku,jo ta ko tu dzer ,tev ir par stipru,atkal murgi.........neviens nebrauc uz arzemem kaut ko kadam paradit vai pieradit. latvijas cempi berniem 16 speles un mazak ,ka klut par hokejistu ? izskatas ,ka Matulis sanem algu no kiras ,vienmer un visur ,aizstav un aizstav..........kam ko atradit, doma ko raksti Matuli...

     [+] [-]

, 2009-12-29 12:37, pirms 14 gadiem
Piekritu Janim, ka vins raksta
,,Katru ziemu ap Jauna gada sākšanos Latvijā uzrodas ļoti daudz ļaužu, kas perfekti pārzina Latvijas jaunatnes hokeja struktūru un tās mīnusus...
nu ta ari ir, tagad ir piedzivota sagrave, visi nezkapec ir perfekti eksperti, ta tacu ir Kanada, kads teiks kanada, ari pret tadiem ir jacinas, protams, ka jacinas, bet seit citu cinas taktiku. katreneris teica , ka cinisimies ,varbut kadu pnktu izdodas panemt. tad redzejam ka neko nevar panemt, tas jau bija jasecina pec video spelu skatisanas, vajadzeja tikai aizsargaties , parmetieni un viss, cali noteikti domaja, ka varbut , varbut izdodas iekost, bet redzejam, ka sim limenim nevar iekost. To saku ari pec pieredzes, speleju amatieros un ir nacies spelet pret auksta ranga komandam, un ari domaju ka varbut varam, un gajam uz prieksu, protams, ka nekas nesanaca, sagrave un viss.
runajot par to ka musejie pa z ameriku brauka apkart un grib izsisties, tas ir tikai apsvecami, jo pie ta ka seit nepaliek cilveki, tikai uz federacijas sirdsapzinas tas ir, jo seit nav pat normalas virsligas, gribu redzet federacijas arkartas planu latvijas hokeja glabsanai, jo ja nebus savs nacionalias cempionats tad nebus nekas, labi ka ir RD kas pavelk vel cilvekus uz hokeju , domaju ka lielaku plusu nevar atrast. Skatos mazie pa dīķi slido, dazam mugura kads RD krekls, pasi ar runa ka ,, Es esmu Darzins es Nizivijs.'' Ari ledus halles puikam ir sadi krekli un ikdiena cepures, tas priecē.
Un Armandam gribetu pateikt ka visns dazkart loti gudrs izliekas, parlieku pat. Sis auksejais raksts nu vispar ir tads, pat nekads. Patik tavas parraides, bet dazreiz vajag nosesties uz zemes.

     [+] [-]

, 2009-12-29 12:42, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: tieši tā

nevis par faktu kā tādu, bet par veidu
un japiezīmē ka turnīrs vēl nav beidzies

     [+] [-]

, 2009-12-29 12:44, pirms 14 gadiem
varbut mums vajadzetu piestradat pie jauno hokejistu uztrenesanas un atdosanas arzemniekiem? ka jau matulis teica, lidz 14 gadu vecumam esam karali. varbut tajos 14 gados vaig latvijas hokeja nakotnes varda vinus aizvest uz kadu turniru kanada, treneriem nakts vidu pa kluso aizsaut lidz lidostai un vieniem pasiem bez hokejistiem mukt majas? lai jaunie paliek tur kanada.
piemeram paskatiteis ka varena zviedru AIK juniru komanda spele musejie 1994 gada dzimusie. vel kadu laiku atpakal vini pasi bija par sevi ielikusi atgadijumu, viens no tie diviem latviesu puikam budams uzbrucejs 5 speles kautkada tur slaena jauniesu turnira bija sakrajis 9 punktus, bet otrsbudams aizsargs laikam 6 punktus. un vini ir 15 gadus veci. tatad tas ir tas laiks kad musejie vel ir vareni visa pasaule. varbut vaig meginat brizos kad puikas ir sasniegusi so 14-15 gadu vecumu un kad viniem latvija virs nav kur kapt vaig vinus izmitinat citu valstu klubos? manuprat NEVIENS no musu jaunas paaudzes nopietnajiem hokejistiem nav lidz 20 gadu vecumam spelejis latvija. visi ir pabijusi vainu krievija, zviedrija, kanda vai somija

  -2 [+] [-]

, 2009-12-29 12:46, pirms 14 gadiem
Armand Puce ,kam tu piedava atvert acis,federacijai ? Vai tiem vecakiem uz kuru pleciem turas Latvijas hokejs. Vecakiem tas acis vienmer ir bijusas vala,bet daziem zurnalistiem vel tagad ir ciet...........

  +3 [+] [-]

, 2009-12-29 12:48, pirms 14 gadiem
starp citu, Matuļa vāvuļošana par "hokeja lietpratējiem" nelien nekādos vārtos! Sanāk, ka par hokeju var runāt un spriest tikai bijušie hokejisti ar PSRS čempionātu pieredzi, kā minimums. Tātad nerunāsim par politiku, jo neesam politiķi (experti), nepspriedīsim ekonomiku (tikai tie, kas ir šīs jomas speciālisti) utt.
Domāju, ka izteikties drīkst ikkatrs, ja konkrētā tēma viņu uzrunā. Viedokļu atšķirība un diskusija palīdz kopējai attīstībai, tādēļ, ja kāds nepiekrīt cita viedoklim, beidziet muldēt par neprofesionalismu, textus ar tēmu- ejiet paši trennējiet un spēlējiet utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-12-29 13:07, pirms 14 gadiem
Nav mans

Я сам, 1990 года рождения (как раз сверстник сборной и почти всех ребят хорошо знаю и играл с ними)... Так вот, я занимался хоккеем 15 лет, много где был, и немного знаю про молодёжный хоккей в Латвии.

Скажу вам честно - я был в шоке от состава сборной Латвии. Такого блата вы не увидите нигде в мире, и я готов ответить за эти слова.

Одно дело - Динамо Рига, где каким-то образом играет 19-летний Рональдс Цинкс (отец продаёт дорогостоящие картины), совсем другое дело - СБОРНАЯ страны, которая должна защищать честь страны, показывать своё молодое поколение, своих талантов, а вместо этого в Канаду полетели не хоккеисты, а туристы в прямом смысле - посмотреть на город, поиграть с канадцами на Чемпионате мира. А ведь согласитесь, что многие бы отдали деньги за такое! Так вот, можете звонить и узнавать (может на след. год остались места в сборную).
Это мне напомнило передачу - Звёзды на льду, где любой может научится фигурному катанию за недели.

Так вот, если упомянутый Рональд Цинкс действительно должен был играть в сборной, то у меня вопрос, что там делает в защите сын бывшего премьер-министра господина Калвитиса? Или 2 из 3-ёх вратарей - Раймонд Эрмичс и Дайнис Васильев?
У первого отец владелец Autofavorits, у второго - бизнесмен.

Вы думаете наверно, что мне просто завидно? - Нет, мне запретили врачи играть, поэтому я бы никак уже не попал-бы. (слава Богу).

Мне больше всего жалко ребят, достойных сборной, но которые не прошли "отбор"... Ведь очень трудно достичь в спорте чего-то если нигде не проявить себя на турнирах, таких, как чемпионат мира. Ребята, знайте, вы лучше тех, кто там!

Так вот, продолжим список... Ралфс Фрейбергс - достаточно знать кто его родители, и всё становится ясно.
Я вообще молчу про Робертса Мазиньша, который курил, пил, забросил хоккей на пару лет, а затем в сборной оказался.
Янис Шмит - что может быть лучше, чем общий бизнес с одним из тренеров сборной. (покрайней мере был).
Микс Липсберг - явно в школе питался икрой, однако гол свой заковырял.
Эдгар Улещенко - не знаю как сейчас - раньше встречался с дочкой Знарка. (Знарок знает, с кем надо дружить)

Люди, знайте своих героев! Я могу собрать команду (этого-же года, которая выйграла-бы сборную просто потому, что у них есть цель - проявить себя, от этого зависит их будующее... А вы думаете Калвитис продолжит заниматься хоккеем, чтобы не дай Бог поцарапаться? Зачем?

До чего катится всё!

А тренера лучше?

Мы в 14 лет выйграли Чемпионат Восточноё Европейской хоккейной лиги U15, в 16 лет выйграли сборную Шведции, а потом раз, и всё? Почему?
Это очень просто...
У нас советский подход - главное результат. Многие к 18 годам стали калеками с больными спинами, ногами...
Мы не разминались ни перед, ни после тренировок. Тренерам было всё равно! Куришь? - Кури! Пьёшь? - Пей! Лишь-бы бегал по полю... Нагрузки занебесные... Мышцы не выдерживали - приходилось жрать дрянь - допинг, протеин...

У шведов до 16 лет упор идёт на катание, технику. После 16 - физика. Перед и после - разминка, массаж. Вот и результат к 20 годам!

  +4 [+] [-]

, 2009-12-29 13:12, pirms 14 gadiem
Palasot rakstīto augstāk stāvošajā komentā, sanāk ka visi kam biezi senči ir blatņiki. Un tur nemanīju reālas alternatīvas esošajiem.

     [+] [-]

, 2009-12-29 13:15, pirms 14 gadiem
Nezinu, bet šī jau nav pirmā līdzīga satura vēstule, ko sanācis lasīt pēdējā laikā. Nu vairs nešķiet, ka viss ir izdomājums. Varbūt cien. žurnālistiem "trenkājot alus kausu" tomēr vajadzētu uzmeklēt šo rindu autoru un kaut vai anonīmi izrunāties? Šīs ir nopietnas apsūdzības, un gribētos zināt patiesību no "iekšpuses".

     [+] [-]

, 2009-12-29 13:22, pirms 14 gadiem
lúdzu visus,kam ir kādi konkrēti fakti par rebēm LHF,lúdzu sazinieties ar mani. Īpašs lūgums iepriekšējajam krievu komentētājam. Esmu žurnālists. Gribu šo jautājumu izpētīt. Konfidencialitāti apsolu. lmstudija@gmail.com

  +2 [+] [-]

, 2009-12-29 13:37, pirms 14 gadiem
Sinner.aka.Scuba rakstīja: Nav mans

Я сам, 1990 года рождения (как раз сверстник сборной и почти всех ребят хорошо знаю и играл с ними)... Так вот, я занимался хоккеем 15 лет, много где был, и немного знаю про молодёжный хоккей в Латвии.

Скажу вам честно - я был в шоке от состава сборной Латвии. Такого блата вы не увидите нигде в мире, и я готов ответить за эти слова.

Одно дело - Динамо Рига, где каким-то образом играет 19-летний Рональдс Цинкс (отец продаёт дорогостоящие картины), совсем другое дело - СБОРНАЯ страны, которая должна защищать честь страны, показывать своё молодое поколение, своих талантов, а вместо этого в Канаду полетели не хоккеисты, а туристы в прямом смысле - посмотреть на город, поиграть с канадцами на Чемпионате мира. А ведь согласитесь, что многие бы отдали деньги за такое! Так вот, можете звонить и узнавать (может на след. год остались места в сборную).
Это мне напомнило передачу - Звёзды на льду, где любой может научится фигурному катанию за недели.

Так вот, если упомянутый Рональд Цинкс действительно должен был играть в сборной, то у меня вопрос, что там делает в защите сын бывшего премьер-министра господина Калвитиса? Или 2 из 3-ёх вратарей - Раймонд Эрмичс и Дайнис Васильев?
У первого отец владелец Autofavorits, у второго - бизнесмен.

Вы думаете наверно, что мне просто завидно? - Нет, мне запретили врачи играть, поэтому я бы никак уже не попал-бы. (слава Богу).

Мне больше всего жалко ребят, достойных сборной, но которые не прошли "отбор"... Ведь очень трудно достичь в спорте чего-то если нигде не проявить себя на турнирах, таких, как чемпионат мира. Ребята, знайте, вы лучше тех, кто там!

Так вот, продолжим список... Ралфс Фрейбергс - достаточно знать кто его родители, и всё становится ясно.
Я вообще молчу про Робертса Мазиньша, который курил, пил, забросил хоккей на пару лет, а затем в сборной оказался.
Янис Шмит - что может быть лучше, чем общий бизнес с одним из тренеров сборной. (покрайней мере был).
Микс Липсберг - явно в школе питался икрой, однако гол свой заковырял.
Эдгар Улещенко - не знаю как сейчас - раньше встречался с дочкой Знарка. (Знарок знает, с кем надо дружить)

Люди, знайте своих героев! Я могу собрать команду (этого-же года, которая выйграла-бы сборную просто потому, что у них есть цель - проявить себя, от этого зависит их будующее... А вы думаете Калвитис продолжит заниматься хоккеем, чтобы не дай Бог поцарапаться? Зачем?

До чего катится всё!

А тренера лучше?

Мы в 14 лет выйграли Чемпионат Восточноё Европейской хоккейной лиги U15, в 16 лет выйграли сборную Шведции, а потом раз, и всё? Почему?
Это очень просто...
У нас советский подход - главное результат. Многие к 18 годам стали калеками с больными спинами, ногами...
Мы не разминались ни перед, ни после тренировок. Тренерам было всё равно! Куришь? - Кури! Пьёшь? - Пей! Лишь-бы бегал по полю... Нагрузки занебесные... Мышцы не выдерживали - приходилось жрать дрянь - допинг, протеин...

У шведов до 16 лет упор идёт на катание, технику. После 16 - физика. Перед и после - разминка, массаж. Вот и результат к 20 годам!
apstiprinu,bet es varetu vel papildinat.......

     [+] [-]

, 2009-12-29 13:38, pirms 14 gadiem
Blues rakstīja: apstiprinu,bet es varetu vel papildinat.......
tad ko klusē

  +2 [+] [-]

, 2009-12-29 13:38, pirms 14 gadiem
huy rakstīja: Palasot rakstīto augstāk stāvošajā komentā, sanāk ka visi kam biezi senči ir blatņiki. Un tur nemanīju reālas alternatīvas esošajiem.
man ari divaini liekas, ka nepartrauti uzrodas kads kurs prot nosaukt speletajus kuriem nebutu jabut izlase, bet neviens nespej nosaukt kadu kurs butu pelnijis but to blatniku vieta

  +2 [+] [-]

, 2009-12-29 13:43, pirms 14 gadiem
Vot tieši šitādas blata sistēmas dēļ arī gribu, lai hokejā tiktu piesaistīti ārzemju treneri ar mugurkaulu, kam būtu pajāt uz to, kas kuram tēvs vai kurš ar kuru biznesu taisījis. Akūti vajadzīgs skats no malas uz mūsu hokeja saimniecību!!! Cik var vārīties savā sulā, kur visi cits citu pazīst un lietas pa lielai daļai kārto tikai tā? Pat ar mūsu resursiem nav normāli, ka visu vecumu izlašu vadībā desmit, padsmit gadu laikā rotējuši labākajā gadījumā kādi astoņi treneri, turklāt puse no tiem (jaunākā paaudze) nez cik gadus spēlējuši kopā vienā komandā un ir ar minimālu trenera darba pieredzi.

     [+] [-]

, 2009-12-29 13:44, pirms 14 gadiem
kam rakstit ? Redz matulis murgo,bet vinu atbalsta vesels bars........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-29 13:47, pirms 14 gadiem
Blues rakstīja: kam rakstit ? Redz matulis murgo,bet vinu atbalsta vesels bars........
komentāru sadaļā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-29 14:11, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Tici vai nē, bet ja U-20 uzņemtos trenēt kāds ārzemnieks, tad daudziem par lielu izbrīnu šīs izlases sastāvs būtu gana daudz savādāks.
Visa problēma ir tajā, ka mēs uz vietas esot vēlamo bieži vien pieņemam par faktisko, bet atnākot cilvēkam no malas daudz kas liekas savādāk.
es to saprotu, bet te nepartraukti uzrodas kads hokejists, kada hokejista radinieks vai kas cits vel kuri saka, ka tam nebija jabut, tam nebija jabut u.t.t., bet neviens nestada prieksa alternativas. piemeram, kalvitim nav jabut izlase. nu tad nosauc kadu kurs ir labaks par to kalviti un nav panemts izlase.

     [+] [-]

, 2009-12-29 14:22, pirms 14 gadiem
japiekrit parejiem, kaut negribas nevienam no siem sis nav duelis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 50 komentāri