Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Duelis: Vai Znarokam būtu jālūdzas Saulietim, Ivanānam un Kuldam?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Duelis: Vai Znarokam būtu jālūdzas Saulietim, Ivanānam un Kuldam?
Jānis Matulis un Armands Puče

Latvijas hokeja izlases sastāvs nav tik grūti prognozējams, taču vienmēr ir pāris uzvārdu, ap kuriem tiks sacelts tracis. Vai pamatots tracis?

Armands Puče

Katrs treneris komandu veido pēc savas izpratnes un zināšanām. Katram trenerim ir mīluļi un tie, ko viņš noteikti negribētu redzēt savā komandā. Znarokam vajadzētu mācīties no iepriekšējo vadītāju kļūdām, bet to pašu var teikt par spēlētājiem. Apvainoties var ātri, bet samierināšanās prasa mēnešus, dažam – gadus. Kam no tā paliek labāk? Znaroks iemēģināja Ivanānu un saprata, ka viņš nezina, kā šo hokejistu izmantot. Znaroks uz izlasi uzaicināja Saulieti, bet tur starp abiem izskrēja melnais kaķis...

Par Kuldu nezinu, taču no iepriekš dzirdētā, nojaušu, ka pagaidām Oļegs ar šo hokejistu vispār nerēķinās kā ar nopietnu palīgu. Tā var būt, taču vajadzētu vismaz veidot civilizētu komunikāciju. Uzrunāt šos spēlētājus, izklāstīt nodomus un apsvērumus. Federācijai te vajadzētu atrast naudiņu, lai treneris ne tikai sazvanītu pretendentus, bet viņus apraudzītu klātienē. Lai nebūtu šie mūžīgie „no federācijas man neviens nav zvanījis”. Pašiem hokejistiem arī jābūt pieaugušiem, jo izlase nav nekādi spaidu darbi – tā ir privilēģija. Divu cilvēku saruna nav vienvirziena iela – abiem jābūt izprotošiem. Jāatceras, ka rezultātu prasa no trenera, viņam savukārt jāprasa no spēlētājiem konkrēta pašatdeve. Ja spēlētājs nepakļaujas trenerim, tad ar varu uzspiest hokejistu izlasei – nav prāta darbs. Pat, ja viņš ir NHL zvaigzne.

Jānis Matulis

Daudzi hokeja fani varbūt vairs neatceras, ka Viktors Tihonovs 1981. un 1982. gadā uz pasaules čempionātiem nepaņēma Helmutu Balderi. Kaut Helmuts joprojām bija viens no labākajiem PSRS uzbrucējiem. Un nepaņēma Helmutu arī uz 1984. gada olimpiskajām spēlēm Sarajevā. Kaut iepriekšējā vakarā pirms komandas sastāva nosaukšanas toreizējam LPSR Sporta komitejas vadītājam Daumantam Znatnajam bija zvērējis, ka Helmuts ir sastāvā. Krievijas izlases treneris Vjačeslavs Bikovs vienu no KHL superzvaigznēm un vispār ļoti jauku cilvēku Alekseju Jašinu nav iekļāvis pat olimpiešu paplašinātajā kandidātu sarakstā. Jo neredz viņu kā centra uzbrucēju savā izlasē. Tihonovs toreiz gan Balderim vairāk atriebās par to, ka Helmuts nepalika CSKA, kur viņam bija paredzēta vieta CSKA un PSRS izlases supermaiņā Kasatonovs - Fetisovs, Balderis - Larionovs - Makarovs.

NHL to tagad moderni laikam sauc par trenera uzticēšanos spēlētājam vai neuzticēšanos. Tihonovs, uzskatot, ka viņš izaudzinājis Balderi kā hokejistu, gribēja, lai audzēknis seko viņam un palīdz realizēt viņa kā trenera projektu par supermaiņu.

Kolēģis Puče uzskata, ka Znarokam būtu jābrauc uz Ameriku skatīties, kā spēlē Kulda. Varbūt. Ja Znaroks būtu t.s. atbrīvotais treneris, tad viss ir skaisti, taču, tavu nelaimi, Oļega pamatdarbs ir Balašihas MVD. Un vēl. Viņam aizsargu šobrīd pietiek tāpat, un ar jauniņo Kuldu (1988) viņš nemaz nerēķinās. Kā ar spēlētāju Vankūverā. Zinu, ka tūdaļ saņemšu pārmetumus, ka aizstāvu Znaroku, bet... Kuru no šiem aizsargiem Kulda varētu izkonkurēt? Skrastiņu un Reķi? Bārtuli, Pujacu, Galviņu, Laviņu? Brāļus Rēdlihus? Jerofejevu? Sotnieku? Sorokinu? Tāpat jau trīs ir lieki. Un atšķirībā no Kuldas spēlē NHL, KHL vai DEL (Reķis).

Šaubos arī, vai trenerim jāapzvana visi jaunie un perspektīvie: sak, šoreiz es tevi neaicinu, bet nākotnē gan ar tevi rēķinos. Rietumu pasaulē to dara izlases ģenerālmenedžeris, mūsu gadījumā droši vien Māris Baldonieks. Taču ģenerālis, kurš izvēlas gvardi, ir Znaroks. Un morāle ir tikai viena: ja Vankūverā būs labs rezultāts, nosacīti ap 7., 8. vietu, tad viss ir OK. Ja Znaroks Krievijai, Čehijai un Slovākijai grupas turnīrā zaudēs ar 0:10, 0:9 un 0:8, tad skalpētāju saraksts būs gana plašs.

Jā, komunikācijas un cilvēcisko attiecību ziņā būtu ideāli, ja galvenais treneris aprunātos ar Ivanānu: ''Piedod, Raiti, es tev savā komandā neredzu pielietojumu..." un pēc kādas no KHL spēlēm saķertu aiz rokas Saulieti. Taču visā pasaulē nu jau sen ir divvirzienu kustība. Visticamāk, ka Ivanānam un Saulietim jāgaida savs treneris Latvijas izlasē, bet Kuldas laiks tur pienāks tāpat. Par to es nešaubos.

Lasītāju viedoklis

  • 312

  • 1174


1 2 3 4 122 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2009-12-04 15:09, pirms 15 gadiem
Kuldam jābūt izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2009-12-04 15:18, pirms 15 gadiem
Demar's rakstīja: Kuldam jābūt izlasē.
Un KAM nav tādā gadījumā jābūt? Piedod, bet pašlaik Kuldas varējums izlases kontekstā ir miglā tīts... it īpaši, ja mēs regulāri varam sekot tam, kā vesels eskadrons ar mūsu aizsargiem spēlē KHL.
Slēpts komentārs: kasirkas

 +30 [+] [-]

, 2009-12-04 15:19, pirms 15 gadiem
Matulim interesanta loģika. Kulda nav pat izskatāms kā kandidatūra, jo spēlē AHL. Sanāk ka Bārtulis pirms 10 spēlēm arī nebija izlases materiāls.. un bija vājāks par Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu.

Par līgām var spriest, ja spēlētājs ir pierādijis sevi un izcīnijis vietu komandā. Ja nebūtu RD, Sotnieks un Jēkabs Rēdlihs vispār nebūtu ne tuvu KHL.

  -3 [+] [-]

, 2009-12-04 15:19, pirms 15 gadiem
nepatiik man taa Znaroka nekomunikaacija ar Ivanaanu!piezvaniit jau vareeja peec halifaksas chempja..smadzenes jau vinjam ir!nav jau nekaads taisons!

  -1 [+] [-]

, 2009-12-04 15:20, pirms 15 gadiem
Janka, kāpēc neatstāji iepriekšējo virsrakstu? Kuldam noteikti jābūt izlasē, diemžēl sen vairs neredzu Sorokinu izlasē, jādomā, ka Sočam, Laviņam un Galviņam arī vajadzētu pielikt lielākas pūles, lai tiktu izlasē. Šobrīd noteikti redzu vietu Scratch, Osim, kuldam, Pujacam, Reķim - pārējās 2-3 vietas sadalīsies iepriekš minētie vīri.

 +20 [+] [-]

, 2009-12-04 15:21, pirms 15 gadiem
Kam mums Saulietis vajadzīgs? Sadomājies jaunietis, kurš 21 mačā spēj gūt 4 punktus. Tam pašam Bukartam tik pat spēlēs 5 punkti, pie tam viņš ir 3 gadus jaunāks. Manuprāt Saulietim ir stipri jāpieliek, lai tiktu izlasē, pagaidām viņš tur nav vajadzīgs.

 +24 [+] [-]

, 2009-12-04 15:22, pirms 15 gadiem
Nu šajā interneta un informācijas aprites laikmetā speciāli braukt trenerim uz ASV un kaut ko skatīties-tā vienkārši ir lieka laika izšķiešana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2009-12-04 15:23, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Matulim interesanta loģika. Kulda nav pat izskatāms kā kandidatūra, jo spēlē AHL. Sanāk ka Bārtulis pirms 10 spēlēm arī nebija izlases materiāls.. un bija vājāks par Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu.

Par līgām var spriest, ja spēlētājs ir pierādijis sevi un izcīnijis vietu komandā. Ja nebūtu RD, Sotnieks un Jēkabs Rēdlihs vispār nebūtu ne tuvu KHL.
Ironiski, bet Jēkabs Rēdlihs savulaik bija labs AHL aizsargs... nu, nebūtu KHL, būtu spēlējis Čehijā, Somijā, DEL... arī tādā gadījumā viņš zemāk par Kuldu nekotētos. Turklāt vēl izlases pieredze nāk kā pluss.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 15:25, pirms 15 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ironiski, bet Jēkabs Rēdlihs savulaik bija labs AHL aizsargs... nu, nebūtu KHL, būtu spēlējis Čehijā, Somijā, DEL... arī tādā gadījumā viņš zemāk par Kuldu nekotētos. Turklāt vēl izlases pieredze nāk kā pluss.
Ješka mētājās starp ECHL un AHL 3. aizsargu pāri, salīdzinājums nevietā. Ok, čakarēja Kolumbusa, bet līdz KHL viņam būtu tālu, ja tikai neietu Rižika ceļu - ar atrādīšanos tikt kādā komandā.

 +10 [+] [-]

, 2009-12-04 15:26, pirms 15 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kādi pierādījumi, ka Kulda labāks vai vienā līmenī ar Laviņu, Galviņu???
Bet kādi pierādijumi par pretējo? Matulis saka, ka Kulda ir sliktāks tikai tādēļ ka spēlē AHL un cer uz iekļūšanu NHL. Nesaku, ka Kuldam jāgarantē vietu izlasē tomēr šķiet, ka hokejists, kurš tik tuvu NHL būtu izskatāma kandidatūra. Bārtulis sev garantēja vietu, iekļūstot NHL, bet vai neilgi pirms debijas, viņš bija daudz sliktāks hokejists?

  +1 [+] [-]

, 2009-12-04 15:29, pirms 15 gadiem
Andromeeds rakstīja: Ješka mētājās starp ECHL un AHL 3. aizsargu pāri, salīdzinājums nevietā. Ok, čakarēja Kolumbusa, bet līdz KHL viņam būtu tālu, ja tikai neietu Rižika ceļu - ar atrādīšanos tikt kādā komandā.
Un mētāja viņu tāpēc, ka Jēkabam nebija NHL līguma.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 15:29, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Matulim interesanta loģika. Kulda nav pat izskatāms kā kandidatūra, jo spēlē AHL. Sanāk ka Bārtulis pirms 10 spēlēm arī nebija izlases materiāls.. un bija vājāks par Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu.

Par līgām var spriest, ja spēlētājs ir pierādijis sevi un izcīnijis vietu komandā. Ja nebūtu RD, Sotnieks un Jēkabs Rēdlihs vispār nebūtu ne tuvu KHL.
Ja jau saki A, tad pasaki arī B- no KHL vēl tālāk būtu Sorokins un Laviņš, jo viņi jau sevi bija "apliecinājuši'' šajā līmenī! Ja vēl Ješku un Soču var uzskatīt par progresējošiem tad ar otriem diviem ir viss!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-04 15:30, pirms 15 gadiem
Andromeeds rakstīja: Ješka mētājās starp ECHL un AHL 3. aizsargu pāri, salīdzinājums nevietā. Ok, čakarēja Kolumbusa, bet līdz KHL viņam būtu tālu, ja tikai neietu Rižika ceļu - ar atrādīšanos tikt kādā komandā.
Visu laiku jau nemētājās gan Kāds bija Bārtulis PČ... mums šobrīd ir tik daudz nesliktu aizsargu, ka Kuldu var uz Olimpiādi neaicināt - lai puika cīnās Amerikā, viņa laiks vēl pienāks.

 +11 [+] [-]

, 2009-12-04 15:32, pirms 15 gadiem
Šosezon vienu Kuldas spēli redzēju, spēka spēlē viņš izlasē būtu labākais. Ripas atņemšanā ar nūju apmēram Scratch, Reķa līmenī. Nez, iespējams, pēc vienas spēles nevar izdarīt secinājumus, bet ja diletants no malas redz Kuldas agresīvo spēli, tad zinošiem treneriem jau nu vajadzētu papētīt viņa spēli un saprast, ka tāds cilvēks lieti noderētu izlasē.

  +6 [+] [-]

, 2009-12-04 15:33, pirms 15 gadiem
Adalberto rakstīja: Nu šajā interneta un informācijas aprites laikmetā speciāli braukt trenerim uz ASV un kaut ko skatīties-tā vienkārši ir lieka laika izšķiešana.
Par to jau ir runāts iepriekš.
Pašlaik VISAS Ziemeļamerikas PRO hokeja līgas un arī galvenās amatieru (junioru) līgas par nelielu samaksu piedāvā iespēju noskatīties spēles gan tiešajā, gan ierakstā. Protams, "dzīvajā" iespaids par spēlētāju var būt arī cits, taču tādā situācijā kā tagad var iztikt arī ar šādu opciju.

Tāpat lielākās daļas Eiropas līgu spēļu ieraksti ir brīvi pieejami Internetā, biri ņe hoču.

Cita lieta, ka, iespējams, LHF vēl nav aizdomājušies par šādām iespējām un kad aizdomāsies izrādīsies, ka neviens to "noorganizēt" neprot... .

  +1 [+] [-]

, 2009-12-04 15:34, pirms 15 gadiem
aigars076 rakstīja: Ja jau saki A, tad pasaki arī B- no KHL vēl tālāk būtu Sorokins un Laviņš, jo viņi jau sevi bija "apliecinājuši'' šajā līmenī! Ja vēl Ješku un Soču var uzskatīt par progresējošiem tas ar otriem diviem ir viss!
Tas bija tikai piemērs. Matulis un šķietami izlases vadība uzskata, ka hokejists ir jāvērtē pēc līgas nosaukuma. Manuprāt, jāvērtē pēc parādītā snieguma, ko izvērtēt nav nemaz tik grūti arī nebraucot uz Ziemeļameriku.

  +5 [+] [-]

, 2009-12-04 15:35, pirms 15 gadiem
... lēnais G.Galviņš !!! , "monstrs" padomā ko Tu raksti , paskaties kā RD viņš spēlē . Par pārejo tekstu pilnīgi piekrītu .

  +3 [+] [-]

, 2009-12-04 15:36, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Par to jau ir runāts iepriekš.
Pašlaik VISAS Ziemeļamerikas PRO hokeja līgas un arī galvenās amatieru (junioru) līgas par nelielu samaksu piedāvā iespēju noskatīties spēles gan tiešajā, gan ierakstā. Protams, "dzīvajā" iespaids par spēlētāju var būt arī cits, taču tādā situācijā kā tagad var iztikt arī ar šādu opciju.

Tāpat lielākās daļas Eiropas līgu spēļu ieraksti ir brīvi pieejami Internetā, biri ņe hoču.

Cita lieta, ka, iespējams, LHF vēl nav aizdomājušies par šādām iespējām un kad aizdomāsies izrādīsies, ka neviens to "noorganizēt" neprot... .
Juri, viņi (tobiš tie iekš LHF) ir slinki, bet naudiņa jau tomēr turās. Uztaisi video apkopojumus- moš dīls sanāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 15:37, pirms 15 gadiem
aigars076 rakstīja: Juri, viņi (tobiš tie iekš LHF) ir slinki, bet naudiņa jau tomēr turās. Uztaisi video apkopojumus- moš dīls sanāk!
Biznesa ideja, protams, laba, taču uz nespējniekiem naudu taisīt man kkā neceļas roka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2009-12-04 15:42, pirms 15 gadiem
Respektēju katra viedokli.
Kulda vēljoprojām ir viens no labākajiem +/- rādītājā visā AHL, lai arī izlaidis vairākas spēles un žēl, ka savainojums sezonas sākumā izbojāta diezgan lielo iespēju spēlēt NHL.
Ja es būtu treneris, Skrastiņš manā skatījumā ir ārpus konkurences, bet par otru labāko varētu būt gan Bārtulis, gan Kulda, tas manā skatījumā.
''Kuru no šiem aizsargiem Kulda varētu izkonkurēt? Skrastiņu un Reķi? Bārtuli, Pujacu, Galviņu, Laviņu? Brāļus Rēdlihus? Jerofejevu? Sotnieku? Sorokinu?''
Sākot ar Reķi un beidzot ar to pašu spēka spēles meistaru Sorokinu, manuprāt. Protams, katram savs skatījums.
Cik spēles Matuļa kungs ar Kuldas piedalīšanos šosezon ir redzējis ja tiek izteikti šādi apgalvojumi ?

 +16 [+] [-]

, 2009-12-04 15:42, pirms 15 gadiem
vissmiekliigaakais ir tas ja gadiijumaaa kuldu tagad izsauktu uz nhl,un vins tur nostiprinaatos,tad visi(100%)teiktu ka kuldu uz os jaanem tocna.par baartuli redz vairs diskusiju nav.stabils lv izlases spiilers

  +2 [+] [-]

, 2009-12-04 15:42, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Tas bija tikai piemērs. Matulis un šķietami izlases vadība uzskata, ka hokejists ir jāvērtē pēc līgas nosaukuma. Manuprāt, jāvērtē pēc parādītā snieguma, ko izvērtēt nav nemaz tik grūti arī nebraucot uz Ziemeļameriku.
Piekrītu, jo vēl 2 mēnešus atpakaļ ''Lv hokeja sabiedrība'' bļāva, ka Kulda taču ir daudz labāks un perspektīvāks par Bārtuli. Jautājums, kas ir mainijies šo spēlētāju kvalitātē un kā tas izskatītos, ja šie jaunēkļi tiktu apmainīti vietām NHL sistēmā. Mana versija, ka Kulda būtu tur, kur Bārtulis ir tagad, bet vai Bārtulis būtu tik tuvu NHL kā patreiz ir Kulda- tas vēl ir jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2009-12-04 15:46, pirms 15 gadiem
šitie zūrnālistu dueļi ir labi izdomāti. Uzreiz žurnālisti ir spiesti pasniegt arī savus argumentus utt. nav vairs kā teikt ''vienvirziena muldēšana''.

 +17 [+] [-]

, 2009-12-04 15:54, pirms 15 gadiem
Un ja par tēmu, tad, iespējams, šis ir tas gadījums, kad nošauti tiek abi duelanti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-04 16:02, pirms 15 gadiem
Indioz rakstīja: Kam mums Saulietis vajadzīgs? Sadomājies jaunietis, kurš 21 mačā spēj gūt 4 punktus. Tam pašam Bukartam tik pat spēlēs 5 punkti, pie tam viņš ir 3 gadus jaunāks. Manuprāt Saulietim ir stipri jāpieliek, lai tiktu izlasē, pagaidām viņš tur nav vajadzīgs.
manuprāt, nedaudz var precizēt, nav tā ka viņš nav vajadzīgs, bet bez viņa noteikti var arī iztikt!!!
1 2 3 4 122 komentāri