Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Miris bodibildinga profesionālis Baito Abaspurs

Juris Miņins
Juris Miņins

Miris bodibildinga profesionālis Baito Abaspurs
Baito Abaspurs
Foto: musculardevelopment.com

Pēc cīņas ar smagu un retu slimību šodien ir miris Starptautiskās bodibildinga federācijas (IFBB) profesionālās līgas atlēts Baitolahs Abaspurs.

Baitolahs Abaspurs jau kādu laiku cieta no diezgan retas un ļoti smagas slimības – vaskulīta. Tā ir cilvēka imūnsistēmas slimība, kas izpaužas asinsvadu iekaismumos. Kā rezultātā organisms cīnās pats ar sevi – padarot asinsvadu sieniņas biezākas, taču vienlaicīgi arī apgrūtinot asinsriti.

Vēl nesen daudzi IFBB profesionālās līgas atlēti vienojās palīdzībā Baito, jo ārsti deva cerību, ka viņš varētu atgriezties pie normālas dzīves, tiesa, nepieciešamās manipulācijas maksāja diezgan lielu naudu – 100 000 ASV dolārus. Sportisti, kuru vidū bija gan esošais "Mr.Olympia" Fils Hīts, gan Deniss Vulfs, gan Stīvs Kuklo, gan arī Deniss Džeimss (vienlaicīgi viņš bija arī Abaspura treneris) un citi īsā laikā savāca 34 tūkstošus ASV dolāru. Pats Baito ar savu ģimeni, protams, arī nesēdēja rokas klēpī salikuši un pārdeva nekustamos īpašumus, lai apmaksātu nepieciešamās procedūras.

Diemžēl, bet šodien Deniss Džeimss savā facebook.com kontā paziņoja sēru vēsti, ka slimība ir uzveikusi Baito Abaspuru.

Irānas sportists, kurš IFBB PRO līgā debitēja 2012. gadā, sākotnēji uz skatuves kāpa absolūtajā kategorijā, kur paspēja arī šo to parādīt, uzvarot mazāk nozīmīgās sacensībās, taču pie lieliem panākumiem viņš netika, tāpēc pēdējā laikā startēja kategorijā 212, jeb līdz 96 kg, kur 164 cm garajam atlētam iespēju tikt elitē bija vairāk. Tas arī attaisnojās, jo pēdējos septiņos startos viņš ne reizi nenoslīdēja zemāk par 5. vietu.

Izmantotie resursi:
facebook.com/DennisJamesBodybuilding