Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Deksters Džeksons turpina perfekti – uzvar arī Austrālijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Deksters Džeksons turpina perfekti – uzvar arī Austrālijā
Brenčs Vorens un Deksters Džeksons
Foto: musculardevelopment.com

Pagājušajā nedēļā tika dots starts Starptautiskās bodibildinga federācijas (IFBB) profesionāļu līgas sezonai un pirmajā posmā uzvaru izcīnīja Deksters Džeksons. Tieši tāds pats iznākums tika sagaidīts arī otrajā posmā, kur "The Blade" triumfēja "Arnold's Classic Australia".

IFBB PRO līgas sezona šogad sākās ar diviem Arnolda Švarcenegera vārdā nosauktiem turnīriem. Pirmais (un "īstais") norisinājās ASV, Kolumbusas pilsētā, bet otrais jau citā kontinentā, Austrālijā, kur Melnburnas pilsētā sportisti cīnījās par vietām un iespēju rudenī piedalīties "Mr.Olympia" turnīrā.

Lai arī turnīrs jau cits, bet pirmās trīs vietas šajā turnīrā aizņēma tie paši sportisti. Uzvarēja Deksters Džeksons, aiz sevis atstājot Brenču Vorenu un Džastinu Komptonu. Arī nākošajās pozīcijās esošie sportisti ierindojās līdzīgi kā pirms nedēlās – ceturto vietu ieņēmā Evans Centopani (pirms nedēļas bija piektais, taču šoreiz sacensībās nepiedalījās Sedriks Makmilans, kurš viņam bija priekšā), piekto vietu ieņēma Brendons Karijs (pirms nedēļas – 7.), bet sešinieku noslēdza Rolijs Vinklārs (6.).

Pēc šī posma ir notikusi arī līderu maiņa sportistu reitingā kvalifikācijai uz "Mr.Olympia" turnīru. Atgādināsim, ka katra PRO līgas posma uzvarētājs automātiski saņem atļauju startēt "Olimpijā", bet vēl pieci sportisti tiks noteikti pēc punktiem, kuri tiek krāti startējot sezonas sacensībās. Punkti tiek piešķirti atkarībā no sacensību reitinga un tajās ieņemtās vietas.

Uz šo brīdi, pēc divām otrajām vietām pēc kārtas par punktu reitinga līderi ir kļuvis Teksasas kovbojs Brenčs Vorners, kurš apsteidza līdzšinējo līderi Stīvu Kuklo. Savukārt trešo vietu ieņem šīs sezonas sākuma sensācija, 26 gadus vecais Džastins Komptons. Tāpat uz šo brīdi kvalifikācijas zonā atrodas Evans Centopani un Džonijs Džeksons.

Kvalifikācija uz 2015. gada "Mr.Olympia" turnīru

Kvalificējušies: Fils Hīts, Kajs Grīns, Šons Rodens, Deniss Vulfs, Deksters Džeksons, Rolijs Vinklārs, Esa Obiads, Muhameds Ali Bannū, Viljams Bonaks, Ronijs Rokels, Abdelazizs Dželali (amatieru "Mr.Olympia" 2014. gada turnīra uzvarētājs) .

Reitings pēc punktiem

SportistsValstsPunkti
Brenčs VorensASV13
Stīvs KukloASV11
Džastins KomptonsASV11
Evans CentopaniASV8
Džonijs DžeksonsASV7
Roberts PiotorkovičsPolija7
Breds RovsASV7
Sedriks MakmilansASV6
Viktors MartinezsDominikāna5
Dalibors HajeksČehija5
Huans MorelsASV3
Daniels TotsUngārija3
Kristofers VongsKanāda2
Bens VaitsASV2
Dariuss DonsDĀR2
Brendons KarijsASV2
Freds SmolsASV1
Omars DekardsASV1

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...