Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Džeksons piekto reizi triumfē "Arnold's Classic"

Juris Miņins
Juris Miņins

Džeksons piekto reizi triumfē "Arnold's Classic"
Deksters Džeksons
Foto: musculardevelopment.com

Ar Dekstera Džeksona uzvaru prestižajās "Arnold's Classic" sacensībās tika atklāta 2015. gada Starptautiskās bodibildinga federācijas profesionālās līgas sezona. Šī amerikāņu sportistam bija jau piektā uzvara šajā turnīrā.

45 gadus vecais Deksters Džeksons kārtējo reizi parādīja un pierādīja, ka vecums nav šķērslis, lai ne tikai uzrādītu labu formu, bet arī, lai uzvarētu pavasara sezonas galvenajās sacensībās, ko dēvā arī par "Mazo Olimpiju". Kā ierasts, Džeksons bija ļoti akurātā formā, ar lieliskām proporcijām un muskuļu piepildījumu. Protams, ka šī nebija viņa visu laiku labākā forma, taču arī ar to bija gana, lai izcīnītu savu piekto "Arnold's Classic" titulu karjerā un otro pēdējo triju sezonu laikā.

Otrajā vietā ierindojās cits veterāns un arī bijušais turnīra uzvarētājs Brenčs Vorners, kurš, kā vienmēr, bija liels un izskatās, ka pamazām arī atgūst to formu, kas viņam bija pirms gūtā kājas savainojuma. Tiesa, kopumējais tēls un proporcijas Vorneram, iespējams, nebija tik labas kā Deksteram.
Savukārt trešo vietu ieņēma Youtube sensācija Džastins Komptons, kurš 26 gadu vecumā spēja panākt pietiekoši labu formu, lai sacenstos ar pašiem labākajiem IFBB PRO līgas atlētiem.

Jāpiebilst, ka šajā sporta festivālā tika rīkotas sacensības arī pārējām IFBB PRO līgas kategorijām. Tā vīru bodibildingā, kategorijā līdz 96 kg, par uzvarētāju kļuva Hosē Reimonds, aiz sevis atstājot Hidetadu Jamagiši un Eduardo Koreu. Bet "Men's Physique" par uzvarētāju kļuva Sadiks Hadzovičs. Uz pjedestāla stājās arī Džeisons Postons un Antons Antipovs.

Dāmām savukārt tika organizēti četri turnīri. Tā "Women's Physique" nominācijā uzvarētājas laurus plūca Džulija Malakarne, kura pārspēja populāro Danu Linu Beiliju, bet trijnieku noslēdza Taisija Kopeta. Figūras kategorijā labākā bija Kamela Rodrigeza, kura aiz sevis atstāja divas vārda māsas Kendisas – Luisu un Kīnu. Savukārt Ešlija Kaltvasera kārtējo reizi pierādīja, ka ir pasaules labākā sportist "Bikini" kategorijā. Džastina Monro un Džaneta Lajuga palika aiz viņas.

Visbeidzot fitnesa kategorijā savu uzvaras gājienu turpina Krievijas sportiste Oksana Grišina, kura savulaik dzīvoja Rīgā, kur arī spēra pirmos soļus sportā. Pašreizējā "Ms.Olympia" uzvarētāja šajā kategorijā izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas Arnolda Švarcenegera vārdā nosauktajā turnīrā. Aiz viņas palika Tanja Džonsone un Regaina Da Silva.

Sezona OPEN kategorijā turpināsies jau nākamnedēļ, kad sportisti sacentīsies Austrālijā "Arnold's Classic Australia" turnīrā, bet 11. aprīlī IFBB PRO līga ieradīsies Eiropā, lai Vācijā sacenstos "FIBO Power Germany" turnīrā.
Pārējām PRO līgas kategorijās sacensības notiks pēc iepriekš apstiprinātā kalendāra.

Arnold's Classic bodibildinga sacensību rezultāti

VietaAtlētsValsts
1.Deksters DžeksonsASV
2.Brenčs VorensASV
3.Džastins KomptonsASV
4.Sedriks MakmilansASV
5.Evans CentopaniASV
6.Rulijs VinklārsKirasao
7.Brendons KarijsASV
8.Bens PakulskisKanāda
9.Vitalijs FatejevsKrievija
10.Tonijs FrīmensASV
11.Mariuss DounsDĀR
12.Lionels BejekeFrancija
13.Maikls KelifanossAustrālija

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...
Generation Iron Fitness Network

  -1 [+] [-]

, 2015-03-08 12:10, pirms 10 gadiem
Kruasao???!!! varbūt tomēr Kirasao?

     [+] [-]

, 2015-03-09 21:20, pirms 10 gadiem
Brenčam bija jābūt 1st.