Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Fjodorovs atgriežas PRO līgā ar astoto vietu

Juris Miņins
Juris Miņins

Fjodorovs atgriežas PRO līgā ar astoto vietu
Aleksandrs Fjodorovs ar starta numuru
Foto: steelfactor.ru

Viens no iepriekšējās desmitgades lielākās sensācijas autoriem IFBB PRO līgā, Aleksandrs Fjodorovs, šogad ir atgriezies profesionālajā bodibildingā un savās pirmajās sacensībās izcīnīja astoto vietu.

Krievijas atlēts Aleksandrs Fjodorovs, kurš 2000-šo gadu sākumā parūpējās par vienu no lielākajām sensācijām tā laika bodibildingā, jo samērā īsā laikā prata ne tikai iekļūt PRO līgā, bet arī sastādīt konkurenci tādiem tā laika vadošajiem atlētiem kā Ronijs Kolmens un Džejs Katlers (par ko arī uzreiz saņēma lielus līgumus no sponsoriem), šovasar paziņoja, ka pēc astoņu gadu pārtraukuma (krūts muskuļa savainojuma dēļ) atgriežas lielajā sportā. Turklāt savu atgriešanos viņš ieplānoja savās mājās – Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā, kur risinājās IFBB PRO līgas starts "Grand Prix Fitness House".

Lai arī šajā laikā bija daudz skeptiķu, tāpat kā atbalstītāju, bija skaidrs, ka ir jānotiek milzīgam brīnumam, lai pēc tādas pauzes no sporta Fjodorovs spētu atgūt savu iepriekšējo formu. Tā arī notika un, lai arī, salīdzinot ar to laiku, kad viņš paziņoja par saviem nodomiem, viņš bija ievērojami labākā formā, tā vēl bija diezgan tāla no viņa labākajiem gadiem. Tomēr, tā bija gana laba, lai atgrieztos ar TOP-10 vietu, t.i., Aleksandrs Fjodorovs palika astotais.

Par turnīra uzvarētāju kļuva Nīderlandietis Viljams Bonaks, kurš tādējādi automātiski kvalificējās "Mr.Olympia" turnīram, otrajā vietā ierindojās vācietis Ronijs Rokels, bet trešais palika Robers Piotrkovičs no Polijas. Visaugstāko vietu no mājniekiem ieņēma Aleksejs Ļesukovs, kurš finišēja sestajā pozīcijā. Savukārt Lietuvas atlēts Daiņus Barzinskas palika 12. pozīcijā.

Šis IFBB PRO līgas kalendārā atklātās svara kategorijas vīriem bija pirmspēdējais starts šajā gadā. Sezona noslēgsies 29. novembrī, kad sportisti sacentīsies bodibildinga leģendas Luī Ferinjo vārdā nosauktajā un paša atlēta organizētajā turnīrā, kurš notiks Kalifornijas pilsētā Santabarbarā.

Aleksandra Fjodorova brīvā programma

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League