Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Spītējot mehāniskām problēmām, Rogličs tuvojas "Giro d'Italia" titulam

Emils Ozerinskis

Spītējot mehāniskām problēmām, Rogličs tuvojas "Giro d'Italia" titulam
Primožs Rogličs. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs sestdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" priekšpēdējā posmā - individuālajā braucienā - un kļuva par tūres līderi, tikpat kā nodrošinot čempiontitulu.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš ("Trek - Segafredo") uzrādīja 47.rezultātu un kopvērtējumā atkāpās uz 31.vietu - pozīciju, kurā, iespējams svētdien noslēgs sacensības.

20.posmā riteņbraucējiem bija jāveic 18,6 kilometrus garš individuālais brauciens, kurā otrā puse distances jāveic pret kāpumu. Rogličs ("Jumbo-Visma") pirms šī posma bija vicelīderis un britam Geraintam Tomasam ("Ineos Grenadiers") zaudēja 26 sekundes.

Rogličs, startējot netālu no savas dzimtenes robežas, aizvadīja teicamu braucienu, taču apmēram trīs kilometrus pirms finiša viņa velosipēdam nokrita ķēde, kā dēļ slovēnis aizkavējās apmēram pusminūti. Neskatoties uz to, viņš spēja uzrādīt labāko rezultātu - 44 minūtes un 23 sekundes. Geraints zaudēja 40 sekundes, bet portugālis Žuāu Almeida (UAE) atpalika vēl divas sekundes.

Skujiņš šo posmu veica sešas minūtes un četras sekundes lēnāk par Rogliču. "Giro d'Italia" debitants Skujiņš vairākos posmos piedalījies atrāvienos un piecos finišējis pirmajā desmitniekā, divos no tiem - pirmajā trijniekā.

Pirms pēdējā posma Rogliču un Tomasu šķir 14 sekundes, kas svētdien gaidāmajā līdzenumu posmā ir tikpat kā neatgūstams pārsvars. Skujiņš atpaliek 70 minūtes un 24 sekundes, kas dod 31.vietu. Sprintā iekrātajos punktos latvietis ir piektais, bet "kalnu karaļa" vērtējumā ieņem 13.pozīciju.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova kopvērtējumā izcīnītā otrā un trešā vieta attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla ir kāpis arī Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-05-27 23:32, pirms 10 mēnešiem
Līdz šim brīdim nesaprotu! Eurosport visās pārraidēs minēja Rogliču un Tomasu kā galvenos uz vinni.
Autor, lūdzu precizē- Geraints ir vārds vai uzvārds?
Toms savu darbu veic godam!

     [+] [-]

, 2023-05-28 00:06, pirms 10 mēnešiem
neziniitis51 rakstīja: Līdz šim brīdim nesaprotu! Eurosport visās pārraidēs minēja Rogliču un Tomasu kā galvenos uz vinni.
Autor, lūdzu precizē- Geraints ir vārds vai uzvārds?
Toms savu darbu veic godam!
Čoms, sauc vārdā. Man arī patīk saukt vārdos
Primožam ir kaudze ar panākumiem, bet vienalga biju šokā, kad ritens apstājās, es par viņu, cerēju, ka būs ātrāks (un beigās arī bija ar visu ķibeli).
Man nekas pret Tomasu, bet Ineos nepatīk kā komanda.