Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņš pēc otrās vietas: "Esmu nedaudz vīlies, jo uzvara bija tuvu"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Skujiņš pēc otrās vietas: "Esmu nedaudz vīlies, jo uzvara bija tuvu"
Toms Skujiņš. Foto: Luca Bettini/AFP/Scanpix

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš, kurš ceturtdien finišēja otrais prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 12. posmā, ir vīlies par neizcīnīto uzvaru, taču atzīst, ka uzvaru izcīnījušais vācietis Niko Dencs bija spēcīgāks.

"Giro d'Italia" debitants Skujiņš lielu daļu posma pavadīja dienas atrāvienā un finiša spurtā piekāpās tikai vācietim Dencam ("BORA - hansgrohe").

"Jau pašā sākumā bijām diezgan liela atrāviena grupa, un sapratu, ka tajā nevaru izcīnīt uzvaru, tāpēc plāns bija aizbraukt projām pēc iespējas ātrāk. Tas izdevās ne tik ātri, taču spējām iekrāt pārsvaru. Pēdējā kāpumā darījām, cik varējām, lai atstātu aiz sevis Niko, taču viņš izturēja un beigās uzvarēja sprintu," intervijā kanālam "Eurosport" stāstīja Skujiņš.

"Esmu nedaudz vīlies, jo uzvara bija tuvu. Ko es varēju iesākt, lai uzvarētu? Nezinu, varbūt jautāt, lai Niko nesāk sprintu?" jokoja Latvijas sportists, atbildot uz jautājumu, kas bija jāizdara, lai izcīnītu uzvaru.

Pirmajā atrāviena grupā, kurā sākumā bija apmēram 30 sportisti, bez Skujiņa bija vēl trīs "Trek-Segafredo" riteņbraucēji ar mērķi sekmēt dāņa Madsa Pēdersena uzvaru sprinta starpfinišā.

"Dienas pirmais uzdevums bija Madsam izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu sprinta starpfinišā. Tas izdevās un pēc tam meklējām iespējas, kā no grupas dabūt prom kalnu speciālistus. Liels paldies komandai, žēl, ka nespēju tai izcīnīt uzvaru. Spēks kājās it kā bija, bet Niko bija stiprāks," atzina Skujiņš.

Pagājušajā nedēļā notikušajā ceturtajā posmā latvietis izcīnīja trešo vietu, vēl divos posmos finišējot pirmajā desmitniekā. Pēc 12 posmiem Skujiņš kopvērtējumā ieņem 24. vietu, kas ir augstākā pozīcija no "Trek - Segafredo" riteņbraucējiem.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28. maijā Romā.

     [+] [-]

, 2023-05-18 21:35, pirms 11 mēnešiem
Fantastiska izturība Tomam. Malacis!