Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Karbonāri 13. un 70.vieta Beļģijas velobrauciena trešā posma sacensībās

Agris Suveizda

Karbonāri 13. un 70.vieta Beļģijas velobrauciena trešā posma sacensībās
Anastasija Karbonāri. Foto: comievents.com

LETA. Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri sestdien Beļģijā izcīnīja 13.vietu daudzdienu velobrauciena "Baloise Ladies Tour" (UCI kat.2.1) 3a.posmā, kā arī ierindojās 70.vietā 3b.posmā, sportistēm veicot individuālo braucienu.

Sportistēm veicot 82,6 kilometrus līdzenumā, uzvaru lielās grupas finišā svinēja nīderlandiete Šarlote Kola ("dsm-firmenich"), kura līdz šim uzvarējusi visos velobrauciena posmos. Uzvarētāja trasē pavadīja divas stundas trīs minūtes un 36 sekundes. Viņa finišā apsteidza tautieti Lusindu Brancu ("Lidl - Trek") un norvēģieti Emmu Norsgoru ("Movistar"). Ar tādu pašu laiku kā uzvarētājai Karbonāri (UAE ADQ) ieņēma 13. vietu 101 sportistes konkurencē.

Sestdien sportistes Knokē-Heistā sacentās arī trešā posma otrajā daļā - 17,1 kilometru garajā individuālajā braucienā, kurā labākā izrādījās Branda, kura finišēja pēc 22 minūtēm un 43 sekundēm. Viņa par 13 sekundēm apsteidza britu riteņbraucēju Enu Hendersoni ("Jumbo-Visma") un par 20 sekundēm - Norsgoru. Karbonāri finišēja divas minūtes un 55 sekundes aiz uzvarētājas, ieņemot 70.vietu 95 braucēju vidū.

Kopvērtējumā par līderi kļuvusi Branda, kura par 24 sekundēm apsteidz Norsgoru un Hendersoni, bet līdzšinējā līdere Kola ar 65 sekunžu atpalicību atkāpusies uz piekto vietu. Latvijas čempione grupas braucienā Karbonāri no līderes atpaliek trīs minūtes un 27 sekundes, ieņemot 31. vietu, bet sprinteru vērtējumā viņa ir pakāpusies uz 15. vietu. Sacensības noslēgsies svētdien.

"Baloise Ladies Tour" norisinās kopš 2014. gada.

Izmantotie resursi:
LETA