Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Pluto 47. vieta daudzdienu velobrauciena Nīderlandē pirmajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pluto 47. vieta daudzdienu velobrauciena Nīderlandē pirmajā posmā
Mārtiņš Pluto. Foto: lrf.lv

LETA. Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto ceturtdien Nīderlandē daudzdienu velobrauciena "ZLM Tour" (2.Pro) pirmajā posmā ierindojās 47.vietā.

202,5 kilometrus līdzenumā ar diviem sprinta starpfinišiem visātrāk veica Beļģijas sportists Jentls Vandevelde ("TDT-Unibet"), kurš distanci veica četrās stundās 21 minūtē un 52 sekundēs.

Viņš par sekundi apsteidza "Corratec - Selle Italia" pārstāvošo Itālijas sportistu Aleksanderu Koničevu un par sešām sekundēm - ātrāko lielajā grupā Bertu Janu Lindemanu ("VolkerWessels").

Pluto ("Abloc") posma uzvarētājam zaudēja 49 sekundes, ierindojoties 47.vietā 139 riteņbraucēju konkurencē.

Pēc prologa un pirmā posma vadību velobraucienā ir saglabājis prologa uzvarētājs nīderlandieti Nilss Ēkhofs (DSM), kuram sekundi zaudē bija viņa komandas biedrs austrālietis Alekss Edmondsons un tautietis Olafs Koijs ("Jumbo-Visma").

Pluto ar minūtes un 25 sekunžu atpalicību no līdera ieņem 54.vietu.

"ZLM Tour" norisinās 34.reizi. Pērn Pluto vienā no posmiem izcīnīja 11.vietu, bet kopvērtējumā latvietis ierindojās 43.vietā.

Izmantotie resursi:
LETA