Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Kuldīdznieks Sprude uzvar Eiropas Čempionātā ultra riteņbraukšanā

Toms Markss
Toms Markss

Kuldīdznieks Sprude uzvar Eiropas Čempionātā ultra riteņbraukšanā
Arvis Sprude (pa labi)
Foto: Publicitātes

Nedēļas nogalē, no 20. līdz 21. maijam, ultra riteņbraucējs Arvis Sprude piedalījās WUCA 2023 500 mile European Championship. Sacensību starts un finišs bija Ziemeļīrijas pilsētā Derijā. Pievarot 800 kilometru distanci ar 9100 augstuma metriem 29 stundās un 56 minūtēs, Arvis tika kronēts par Eiropas Čempionu Ultra riteņbraukšanā, kā arī viņš laboja trases rekordu par vairāk nekā 40 minūtēm.

Sākotnēji maršruts veda gar Donegālas savvaļas Atlantijas okeāna piekrasti un pēc tam ceļš riteņbraucējus ieveda iekšzemē - mistiskajos un apburtajos Tīronas apgabala Sperinas kalnos. Visi dalībnieki atzīst, ka šī bija ļoti tehniski smaga trase. Daudz tipisku Īrijas ceļu - šauri ar bīstamiem nobraucieniem un daudz kalniem. Arī laiksapstākļi bija izaicinājums, jo vairāk nekā pusē no sacensību distances bija lietains laiks.

“Atbraucot uz sacensībām neuzskatīju sevi pa favorītu, to arī apliecināja mans starta laiks, jo visi sacensību favorīti startēja pēc manis. Bet vienā no pēdējiem treniņiem Kuldīgā man vērtīgu padomu iedeva riteņbraucējs Ģirts Vēvers – “piedāvā pārējiem savu tempu, un lai viņi ķer tevi.” Pie tā arī pieturējos pirmos 400 kilometrus, un tas vainagojās ar panākumu. Grūtākais posms bija, kad piedzīvoju kritienu ap 200 kilometru, kā rezultātā varēju izstāties no sacensībām, un nakts posms, kad bija jācīnās ar miegu, bet tur lielu darbu paveica mana komanda – Arno Ķikurs un Roberts Poriņš. Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs visiem, kas mani atbasltīja ceļā uz Eiropas Čempiona titulu,” par sacensībās piedzīvoto stāsta A. Sprude.

Par A. Sprudi: Uzvarējis sacensībās Itālijā “Giro Italia Non Stop” (2020), Eiropas ultra čempionātā izcīnīta 7. vieta, uzvarējis sacensībās “Race Around Poland” (2021), uzstādījis Pasaules rekordu WUCA “Highest Weekly Milage” (3023 km) (2021), Baltijas ultra čempionātā izcīnīta 2. vieta (2022), Latvijas ultra riteņbraukšanas čempions (2022), 2022. gada jūnija beigās kā pirmais sportists no Baltijas valsīm finišēja prestižajās ultra riteņbraukšanas sacensības “Race Across America” 6 vietā, uzstādījis Ginesa Pasaules rekordu ar viss vairāk nobrauktiem kilometriem 7 dienās (3559km) (2022) un 2022 gada izskaņā uzstādījis jaunu Pasaules rekordu ar viss vairāk nobrauktiem kilometriem vienā sesijā uz specializēta trenažiera Zwift platformā. Papildu informācija: https://www.facebook.com/teamarvis

Team Arvis sagatavota informācija

     [+] [-]

, 2023-05-22 21:56, pirms 10 mēnešiem
Visu cieņu...