Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Džonss šodien kļūs par izlases mačiem bagātāko regbistu

Juris Miņins
Juris Miņins

Džonss šodien kļūs par izlases mačiem bagātāko regbistu
Aluns Vins Džonss, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien ar divām pirmā ešelona izlašu regbija spēlēm oficiāli tiks atklāts rudens pārbaudes maču logs. Jau tā pirmajā dienā Velsas izlases kapteinis Aluns Vins Džonss, aizvadot savu 149. spēli izlases kreklā, uzstādīs jaunu aizvadīto starptautisko maču rekordu.

Lai arī dažas izlases jau ir paspējušas atklāt savu rudens starptautisko maču kalendāru, tieši šodien sākas "īstie mači", jo tieši šodien dienvidu puslodes komandas aizvadīs mačus pret Eiropas izlasēm.

Pirmajā cīņā tiksies Skotijas un Tongas komandas un jāsaka, ka šajā spēlē nez vai būs vieta intrigai par mača iznākumu, taču tas nenozīmē, ka spēle būs neinteresanta. Skotijas izlases galvenais treneris Gregors Taunsends šo maču izmantos, lai dotu spēles laiku izlases jaunpienācejiem un, lai pārbaudītu risinājumus, kas varēs noderēt nākamajās spēlēs, kad pretī stāsies Austrālija, DĀR un Japāna.

Tongas izlasei, tāpat kā kaimiņvalstu izlasēm, veidojot sastāvu uz šī rudens mačiem bija jāņem vērā ne tikai spēlētāju sniegums, bet arī Covid-19 pandēmijas izraisītie ceļošanas ierobežojumi. Tāpēc Tongas izlase, kura cīņa dosies bez galvenā trenera Toutai Kefu, kurš atlabst pēc vasaras izskaņā piedzīvotā uzbrukuma, ir veidota galvenokārt no Eiropā spēlējošajiem regbistiem.

Tomēr, neskatoties uz visiem nelabvēlīgajiem apstākļiem un faktu, ka arī labākajā sastāva esot, Tonga īsti nevar pastāvīgi konkurēt ar vadošajām izlasēm, šai komandai nekad nevar pārmest nevēlēšanos cīnīties un censties.

Dienas otrajā planētas vadošo izlašu spēlē Velsa uzņems Jaunzēlandi. Pašlaik ir grūti spriest par to vai šī cīņa intrigas ziņā būs interesantāka par dienas pirmo maču, taču spēles kvalitātes ziņā tādai tai noteikti ir jābūt.

Velsas izlase, kas jaunzēlandiešus nav pieveikusi 68 gadus, uz šo maču gatavojas novājinātā sastāvā, jo izlasei nepalīdzēs ne Dens Bigars, ne Taulupe Faletau. Tas, neapšaubāmi, radīs velsiešiem problēmas.

Jaunzēlandes izlase, turpretim, aizvadīs savu pirmo spēli Eiropā pret Sešu nāciju čempionāta komandu pēdējo triju gadu laikā. Viņi arī bija tie, kas pārbaudes maču ciklu sāka priekšlaicīgi, pirms nedēļas Vašingtonā tiekoties ar ASV izlasi, sagraujot to ar 104:14. Arī pirms šodienas mača viņi izskatās favorīti, taču, protams, neviens negaida tādu pašu sagrāvi.

100. spēli Jaunzēlandes izlases sastāvā aizvadīs divreiz par planētas labāko regbistu atzītais Bodens Barets, tiesa, viņš nebūs uzmanības centrā, jo visas prožektoru gaismas tiks vērstas Velsas izlases kapteiņa Aluna Vina Džonsa virzienā. Viņš, 149. reizi izejot laukumā Velsas izlases formā, šodien kļūs par starptautiskajām spēlēm bagātāko planētas regbistu, apsteidzot bijušo Jaunzēlandes kapteini Ričiju Makovu.

Jāpiebilst, ka bez šīm divām spēlēm tiks aizvadīta vēl viena, Spānijai tiekoties ar Itālijas otro izlasi. Savukārt iepriekš ieplānotais ASV un Īrijas mačs ir atcelts Covid-19 pandēmijas noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ.

Regbija starptautiskie testu mači

MājiniekiViesiLaiks
SkotijaTonga16:30
SpānijaItālija A18:45
VelsaJaunzēlande19:15