Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby" par gada labāko regbistu nosauc francūzi Dupontu

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby" par gada labāko regbistu nosauc francūzi Dupontu
Antonijs Duponts, Foto:AFP/Scanpix

Šodien Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir nosaukusi gada labākos spēlētājus kā dāmu, tā arī kungu konkurencē un par labāko 2021. gada regbistu ir izvēlēts Francijas izlases un Tulūzas komandas pārstāvis Antonijs Duponts. Labākās regbistes gods tika Anglijas izlases pārstāvei Zoijai Aldkroftai.

Pēc viena gada pauzes "World Rugby" atkal ir nosaukuši sezonas labākos spēlētājus. 2020. gadā balvas pasniegšana izpalika, jo Covid-19 dēļ regbija norises visā pasaulē bija pamatīga ierobežotas. Savukārt 2021. gadā, lai arī komandām tāpat bija jāsaskaras ar dažādiem izaicinājumiem, kā klubu, tā arī izlašu sezona tika aizvadīta bez lielām un nepārvaramām problēmām.

Par 2021. gada labāko regbistu ir nosaukts Francijas izlases un Tulūzas komandas aizsargs Antonijs Duponts. Jāsaka, ka 25 gadus vecais spēlētājs aizvadīja individuāli ļoti spilgtu gadu, kļūstot par vienu no gados jaunās un uz 2023. gadas Pasaules kausu veidotās Francijas izlases atslēgas spēlētājiem, turklāt arī viņa pārstāvētās komandas spēlēja veiksmīgi – ar Tulūzu viņš uzvarēja kā Francijas "Top 14" līgā, tā Eiropas Čempionu kausā, bet Francijas izlase šogad, lai arī Sešu nāciju čempionātā nespēja uzvarēt un palika otrajā vietā, rudenī pārliecinoši pārspēja Jaunzēlandes izlasi, kas ir uzskatāms par iespaidīgu sasniegumu.

Antonijs Duponts, kurš lauž stereotipus par lielajiem un "briesmīgajiem" regbistiem, jo visnotaļ viduvējie auguma parametri, 175 cm un 85 kg, nav viņam traucējuši kļūt par labāko spēlētāju, ir trešais Francijas regbists, kurš ir ticis pie prestižās balvas. 2011. gadā par planētas labāko regbistu nosauca Tjerī Dusatrā, bet 2002. gadā par labāko tika nosaukts Fabjēns Galtjē.

Par gada labāko regbisti tika nosaukta Anglijas izlases uzbrucēja Zoija Aldkrofta, kura savai izlasei palīdzēja ne tikai tikt pie kārtējās uzvaras Sešu nāciju čempionātā, bet arī izcīnīt citus zīmīgus panākumus, tajā skaitā ar 89:0 sagraut ASV izlasi.

Tāpat "World Rugby" piešķīra labāko spēlētāju balvas regbija-7 spēlētājiem, par tiem kļuva argentīnietis Markoss Moneta un Anne-Seisila Siofanī no Francijas, kā arī citas balvas, tajā skaitā izcēla gada skaistākos piezemējumus.

Emīlijas Bulārdas piezemējums – 2021. gada skaistākais piezemējums dāmu regbijā

Damiena Peno piezemējums – 2021. gada skaistākais piezemējums kungu regbijā

"World Rugby" 2021. gada balvas

NominācijaUzvarētājs
Gada regbistsAntonijs Duponts (Francija)
Gada regbisteZoija Aldfkrofta (Anglija)
Gada R7 spēlētājsMarkoss Moneta (Argentīna)
Gada R7 spēlētājaAnne-Seisila Siofanī (Francija)
Gada piezemējums kungiemDamiens Peno (Francija)
Gada piezemējums dāmāmEmīlija Bulārda (Francija)
Gada trenerisSaimons Midltons (Anglijas siev. Izlase)
Gada "izlaušanās"Vils Džordans (Jaunzēlande)
Gada tiesnesisEndrjū Kols (Austrālija)
Par izcilu kalpošanu regbijamŽaks Lorēns (Francija)

2021. gada simboliskās izlases

#DāmasKungi
1.Annele DešajaVins Džonss
2.Agata SošēMalkolms Markss
3.Sāra BernaTadžs Furlongs
4.Safi N’DiajeMaro Itodže
5.Ebija VordaEbens Etzebets
6.Zoija AldrkoftaSija Kolisi
7.Kārena PakinaMaikls Hūpers
8.Popija KlīolaĀrdijs Savea
9.Lora SansūsaAntonijs Duponts
10.Karolina DruēnaBodens Barets
11.Ebija DovaMakazole Mapimpi
12.Beatrisa RigoniSamu Kerevi
13.Steisija FlahleraLukanjo Āms
14.Emīlija BužārdaVils Džordans
15.Džasmina DžoisaStjuarts Hogs

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/