Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievijas regbisti atkārtoti piekāpjas Čīlei

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievijas regbisti atkārtoti piekāpjas Čīlei
Jurijs Kušnarjovs (ar bumbu), 2019. gada EČ mačā, Foto:AFP/Scanpix

Šodien savas pēdējās rudens pārbaudes spēļu loga cīņas aizvadīja Krievijas un Čīles izlases. Ja iepriekšējā nedēļā čīlieši svinēja minimālu uzvaru, tad šodien viņi pārspēja krievus daudz pārliecinošāk – 42:27.

Šodien Krievijas un Čīles regbija izlases aizvadīja savas pēdējās spēles šajā gadā. Pirms nedēļas komandas jau bija tikušās un Sočos notikušajā mačā krievi, kas demonstrēja nedisciplinētu spēli, zaudēja ar 29:30, tāpēc šodien, atkal spēlējot tajā pašā stadionā, viņiem bija papildus motivācija revanšēties. Tāpat šī bija pēdējā spēle izlases rindās Jurijam Kušnarjovam, kurš ir mačiem un punktiem bagātākais izlases regbists.

Diemžēl, bet uz svinīgi-pacilājošas nots Krievijas izlase šo spēli nekādīgi nespēja pabeigt, jo, lai arī spēles pašā ievadā komandas apmainījās ar punktu guvumiem un mājinieki pat atradās vadībā, puslaiks tika noslēgts ar rezultātu 25:8 par labu viesiem no Dienvidamerikas.

Otrajā spēles daļā katra no komandām guva pa trim piezemējumiem, krievi šīs 40 minūtes arī uzvarēja ar 19:17, taču ar to izrādījās daudz par maz, lai sadeldētu pirmajā puslaikā pieļauto deficītu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 42:27 par labu Čīlei.

Divus piezemējumus uzvarētāju labā guva Marselo Torealba, kurš ikdienā pārstāv ASV profesionālā regbija čempionāta MLR komandu Ostinas "Gilgroins".

Tāpat ir jāpiebilst, ka Čīles izlase 2021. gadā ir demonstrējusi pārsteidzoši labu sniegumu, jo bez panākumiem testu mačos, čīlieši vēl aizvien ir saglabājuši iespējas kvalificēties uz 2023. gada Pasaules kausu.

Amerikas zonas kvalifikācijas turnīrā viņi vispirms bez cīņas tika otrajā kārtā, jo Kolumbijas izlase, Covid-19 vīrusa uzliesmojuma dēļ, nespēja aizvadīt maču, bet otrajā kārtā tika galā ar Brazīliju, ar ko bija gana, lai tiktu uz pārspēlēm pret Kanādu, kurā ziemeļamerikāņi tika pārspēti divu maču summā. 2022. gadā viņus gaida divi mači pret ASV izlasi un šī dueļa uzvarētājs iegūs tiesības spēlēt 2023. gada PK, bet zaudētājs turpinās cīņu par biļeti uz Franciju tā sauktajā "pēdējās cerības" turnīrā.

Krievijas izlasei, kurai pēc emocionāli piesātinātā 2018. gada sniegums ir pamatīgi krities, arī ir cerības kvalificēties uz PK, taču tam ir nepieciešams aizvadīt labu 2022. gada Eiropas čempionātu.

Rīt notiks vēl viena testu spēle, kurā "Barbarians" izlase tiksies ar Samoā XV izlasi. Ar šo cīņu arī pilnīgi oficiāli noslēgsies starptautisko maču sezona.

  -1 [+] [-]

, 2021-11-27 06:47, pirms 2 gadiem
Aizdomājos - kam interesē raksts par divu SVEŠU valstu spēli regbijā ???

Vai par Indijas un Pakistānas kriketa spēli arī informēsiet ?

  +2 [+] [-]

, 2021-11-27 09:55, pirms 2 gadiem
relax81 rakstīja: Aizdomājos - kam interesē raksts par divu SVEŠU valstu spēli regbijā ???

Vai par Indijas un Pakistānas kriketa spēli arī informēsiet ?
Uz šo jautājumu var skatīties dažādi. Ok, svešas valstis un tā, bet - šīs svešās valstis ir starp kandidātiem uz dalību PK (viena ir arī iepriekšējā PK dalībniece). Tas arī starptautiskajam regbijam ir labs līmenis.

Tāpat, piemēram, futbolā (un daļēji arī basketbolā) visi lielie turnīri un notikumi tiek aizvadīti bez mūsu izlasēm. Nav vajadzības par to rakstīt? Ok, var teikt, ka futbols ir plašākām masām interesantāks, bet - kā interesantāks var kļūt regbijs, ja cilvēkiem par to nav nekādas informācijas un, redz, to nedrīkst publicēt.

Pēdējo jautājumu varēja arī neuzdot, jo ne vienu vien reizi gan par kriketu, gan Indijas-Pakistānas spēli jau ir rakstīts:

https://sportacentrs.com/citi/24102...

     [+] [-]

, 2021-11-27 18:48, pirms 2 gadiem
Juri, neklausies šajā kritikā, es vienmēr ar interesi izlasu visu par regbiju. pat speciāli piereģistrējos, lai pateiktu šo.
Pēc 2018. gada kausa arī interesē kā iet Krievijas vienībai.
Regbijs vispār ir par maz novērtēts - pat franču otro divīziju var skatīties..