Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" gūst septiņus piezemējumus un turpina 68 gadus ilgo dominanci pret Velsu

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" gūst septiņus piezemējumus un turpina 68 gadus ilgo dominanci pret Velsu
Bodens Barets, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien tika aizvadīti pirmie 2021. gada starptautiskā regbija testu mači uz Eiropas zemes un vienā no mačiem Jaunzēlande spēles izskaņā salauza Velsu, uzvarot ar 54:16 un turpinot 68 gadus ilgo uzvaru sēriju.

Velsa savu rudens testu maču sēriju sāka ar Jaunzēlandes uzņemšanu. Jāsaka, ka pretinieks pirmajai cīņai tika izvēlēts diezgan iespaidīgs, jo, pirmkārt, pirms nedēļas "All Blacks" ar 104:14 pārspēja ASV izlasi, bet, otrkārt, velsieši nebija pieveikuši Jaunzēlandes izlasi jau 68 gadus.

No otras puses, grūti iedomāties vēl lielāku simbolismu situācijā, kad Velsas izlases kapteinis Aluns Viņš Džonss kļūst par starptautiskā regbija rekordistu aizvadīto maču ziņā, pārspējot iepriekšējo rekordistu Ričiju Makovu, kurš bija Jaunzēlandes izlases kapteinis.

Pirmais puslaiks kopumā pagāja diezgan haotiskā cīņā, kur tiesnesim Metjū Rainālam bija ļoti daudz darba, fiksējot noteikumu pārkāpumus. Tiesa, pirmie pie punktiem tika jaunzēlandieši, kad velsas neuzmanību izmantoja Bodens Barets, pārtverot bumbu un ienesot to ieskaites zonā tieši zem vārtu pārliktņa.
Velsa gan ātri atspēlēja trīs punktus, taču tikpat ātri zaudēja arī vakara gaviļņieku, jo savainojuma dēļ 19. mača minūtē laukumu pameta komandas kapteinis Džonss.

Diezgan nervozajā un haotiskajā regbijā mazliet labāk izskatījās jaunzēlandieši, taču, no otras puses, viņi tās iespējas, ko paši bija radījuši, paši arī "noraka", vien Tīdžejs Perenara spēja Ārdija Saveas laicīgo piespēli pārvērst otrajā piezemējumā. Savukārt puslaika beigās dzeltenā kartīte tika parādīta Nepo Laulalam, kas nozīmēja, ka otrais puslaiks viesiem būs jāsāk mazākumā.

Otrā puslaika notikumus var faktiski sadalīt divās daļās. Pirmajās 20 minūtēs, lai arī Jaunzēlandes pārsvars bija jūtamāks, komandas vēl aizvien cīnījās gluži kā pirmajā puslaikā. Velsas pusei bieži vien pati cīņa bija svarīgāka par rezultātu, taču neskatoties uz to, jaunzēlandieši nebija pārāk tālu un pastāvēja vismaz teorētiskas iespējas viņus panākt.

Kad 61. minūtē Džonijs Viljamss guva mājnieku pirmo piezemējumu, Velsas līdzjutējiem parādījāsvēl lielāks cerību stariņš, taču patiesībā tas bija tikai beigu sākums. Pašiem mēģinot spēlēt aktīvāku uzbrukumu un atkal sakairinot Jaunzēlandes pašcieņu, Velsas "pūķi" iekrita "All Blacks" tumsā – četri bezatbildes piezemējumi 16 minūšu laikā, tai skaitā otrais Bodena Bareta reids pēc pārtvertās bumbas arī izšķīra spēles likteni – 54:16 Jaunzēlandes labā.

Bez Bodena Bareta un Tīdžeja Perenaras piezemējumus uzvarētāju labā guva arī Vils Džordans, kurš nodemonstrēja izcilu individuālo meistarību, gan lēmumu pieņemšanā, gan spēlē ar kāju, gan arī ātrumā, Daltons Papalī, Sevu Rīzs un Entonijs Leinarts-Brauns.

Pievēršoties citiem mačiem, Skotija savās mājās, Edinburgā, ar 60:14 pārspēja Tongas valstsvienību. Ar četriem piezemējumiem šajā spēlē izcēlās Kails Steins, bet divi piecu punktu vērtie uzbrukuma noslēgumi Rufusa Maklīna kontā.

Visbeidzot, Spānijas izlase tikās ar Itālijas A komandu, jeb otro izlasi un piedzīvoja zaudējumu ar 11:13. Uzvarētāju labā visus punktus guva Apvienotā Regbija čempionāta (URC) komandas Trevīzo "Betetton" pārstāvis Leonardo Marīns.

Rudens testu mači turpināsies pēc nedēļas, kad kopumā tiks izspēlētas 10 spēles. No interesantākajām var minēt Velsas tikšanos ar Pasaules kausa ieguvējiem, Dienvidāfrikas Republiku, Īrijas un Japānas cīņu kā arī Skotijas un Austrālijas spēkošanos.

Regbija starptautiskie testu mači, 30. oktobris

MājiniekiViesiRezultāts
SkotijaTonga60:14
SpānijaItālija A11:13
VelsaJaunzēlande16:54