Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Duponts nosaukts par Sešu nāciju čempionāta labāko spēlētāju

Juris Miņins
Juris Miņins

Duponts nosaukts par Sešu nāciju čempionāta labāko spēlētāju
Antonijs Duponts, Foto:EPA/Scanpix

Francijas regbija izlases zvaigzne Antonijs Duponts šodien ir saņēmis 2022. gada Sešu nāciju čempionāta labākā spēlētāja titulu.

Lai arī 2022. gada Sešu nāciju čempionāts noslēdzās jau pagājušajā nedēļā, tikai šodien ir nosaukts turnīra labākais spēlētājs. Par to atzina čempionāta uzvarētāju komandu, Franciju, pārstāvi, Antoniju Dupontu, kuram tā jau ir otrā šāda veida balva.

Duponts Francijas izlasei palīdzēja tikt pie 2022. gada Sešu nāciju turnīra čempionu titula, turklāt, iegūstot arī "Grand Slam", ko piešķir tām komandām, kas par čempioniem kļūst uzvarot visās piecās čempionāta spēlēs.

2022. gada Sešu nāciju turnīrā Antonijs Duponts guva divus piezemējumus, viens no kuriem tika veikts pēdējā mačā, pret Angliju. Šie pieci punkti lielā mērā arī izšķīra mača un arī "Grand Slam" titula likteni. Bez šiem diviem piezemējumiem kopumā Duponts, kā ierasts, bija Francijas izlases atslēgas spēlētājs.

25 gadus vecais Francijas pārstāvis ir tikai trešais regbists Sešu nāciju čempionāta vēsturē, kuram ir izdevies tikt pie divām turnīra labākā spēlētāja balvām. Līdz šim divas atzinības ir saņēmuši īrs Braiens O’Driskols un skots Stjuarts Hogs.

Var teikt, ka Dupons ir šī brīža lielākā pasaules regbija zvaigzne, jo 2021. gadā viņš saņēma Starptautiskās regbija savienības, jeb "World Rugby", gada regbista titulu, bet Tulūzas kluba sastāvā viņš triumfēja gan Francijas "Top14" čempionātā, gan Eiropas Čempionu kausā. Par sniegumu Čempionu kausā viņš arī saņēma turnīra rīkotāju, Eiropas Profesionālā klubu regbija savienības (EPRC), atzinību – turnīra labākā spēlētāja balvu.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/