Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Angļi sarīkos svētkus īriem vai francūžiem – kā noslēgsies Sešu nāciju čempionāts?

Juris Miņins
Juris Miņins

Angļi sarīkos svētkus īriem vai francūžiem – kā noslēgsies Sešu nāciju čempionāts?
Antonijs Duponts, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien ar trim mačiem noslēgsies 2022. gada Sešu nāciju čempionāts regbijā un līdz pēdējai kārtai nav zināma komanda, kura triumfēs šī gada turnīrā. Uz titulu pretendē divas komandas – Francija un Īrija.

Šodien noslēgsies 2022. gada Sešu nāciju kausa izcīņa un līdz pat pēdējai kārtai nav zināms, kura komanda virs galvas cels kausu, jo uz titulu pretendē divas vienības – Francija un Īrija. Tiesa, ja Francijas izlasei ceļš uz uzvaru ir diezgan skaidrs, tad īriem, lai tiktu pie titula, būs nepieciešama "palīdzība no malas".

Dienas pirmajā spēlē Velsa tiksies ar Itāliju un šī cīņa turnīra tabulas ietvaros var ieviest izmaiņas vien velsiešiem, jo Itālijas regbisti, kā jau tas, diemžēl, ir ierasts, jau priekšlaicīgi ir saņēmuši "koka karoti", t.i., palikuši pēdējā vietā.

Velsas izlase vēl pirms turnīra neloloja lielas cerības par augstvērtīgu sniegumu, jo gatavošanās mačiem notika bez virknes vadošo spēlētāju un, jāatzīst, viņu šaubas un piesardzība izrādījās pamatota, jo iepriekšējos četros mačos velsieši spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru, savās mājās pieveicot Skotiju. Jāsaka, ka šodienas mačā Velsas izlasei ir ļoti labas iespējas tikt pie panākuma un saasināt cīņu par trešo vietu turnīra tabulā.

Spēļu dienas otrajā mačā gan cīņa solās būt interesantāka, jo Īrija tiksies ar Skotiju. Bez jau ierastās principialitātes šo divu komandu cīņā, šoreiz spēles likme ir augstāka, jo Īrijai, ja vien tā cer uz uzvaru visā turnīrā, vajag tikt pie panākuma, turklāt, lai sestdienas vakaru sagaidītu ar nelielu rezervi un mieru, šo panākumu būtu labi izcīnīt ar bonusa punktu. Tas, protams, būs izaicinājums Endija Farela komandai, taču pēc lieliskā mača pret Angliju, nevarētu teikt, ka īriem šodien nebūtu pa spēkam tikt pie pieciem punktiem.

Skotijai, kura turnīru sāka ar lielām cerībām, šajā mačā arī jātiek pie panākuma, lai cerētu uz trešo vietu kopvērtējumā, taču, no otras puses, pēc lieliskā turnīra sākuma, kad tika pieveikta Anglija, skoti ir tikuši tikai pie viena panākuma, pret itāļiem, tāpēc, kā viņiem tas nereti gadās, gaidas un cerības ir bijušas pārāk lielas. Tiesa, noslēgt turnīru ar uzvaru, turklāt, "iekožot" īriem, varētu būt gana laba motivācija, lai pacensties.

Savukārt spēļu dienu un arī visu 2022. gada turnīru noslēgs Francijas un Anglijas duelis. Šai spēlei bija jākļūst par programmas naglu, jo daudzi vēl pirms čempionāta starta cerēja, ka tieši šo komandu starpā noskaidrosies titula īpašnieki, taču, lai arī titula īpašnieki šajā spēlē patiesi arī noskaidrosies, fons šim mačam ir mazliet citāds nekā gaidīts.

Francijas izlase izdarīja visu, ko no viņiem gaidīja un prasīja, t.i., uzvarēja visos četros līdzšinējos mačos un uz pēdējo cīņu kārtu gatavojas kā galvenie pretendenti uz Sešu nāciju čempionāta titulu, turklāt, pretendē arī uz savu pirmo "Grand Slam" pēdējo 12 gadu laikā.

Angļu stāsts gan ir bēdīgāks, jo viņi turnīru sāka ar zaudējumu skotiem, kas vēl nebija nekas traks, taču neveiksme iepriekšējā spēlē pret Īriju gan pārvilka svītru pār visām angļu cerībām uz to, ka pēdējā turnīra spēlē viņi varēs pacīnīties par uzvaru visā čempionātā.

Pašlaik Edija Džonsa komanda gan ir tieši iesaistīta čempiona noskaidrošanā, jo no tā vai viņi spēs apturēt Franciju vai nē arī noskaidrosies vai kausu virs galvām cels Francijas "Les Bleus" vai arī Īrijas komanda. Arī pašiem angļiem, kuru sniegums visa turnīra gaitā bija, maigi sakot, nepārliecinošs, ir jādomā kā lauzt sava veikuma līkni, pavēršot to pozitīvā virzienā.

Sešu Nāciju kausa tiešraides skaties Viaplay

2022. gada Sešu nāciju kauss regbijā

5. kārta

DatumsMājiniekiViesiLaiks
19.03.VelsaItālija16:15
19.03.ĪrijaSkotija18:45
19.03.FrancijaAnglija22:00

#KomandaSUNZP
1.Francija440018
2.Īrija430116
3.Anglija420210
4.Skotija420210
5.Velsa41036
6.Itālija40040

Kura komanda triumfēs 2022. gada Sešu nāciju čempionātā?

  • 10

  • 8