Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pie Argentīnas regbija izlases stūres stāsies austrālietis Čeika

Juris Miņins
Juris Miņins

Pie Argentīnas regbija izlases stūres stāsies austrālietis Čeika
Maikls Čeika, Foto:AFP/Scanpix

Tiek ziņots, ka par Argentīnas nacionālās regbija izlases galveno treneri kļūs bijušais Austrālijas izlases vadītājs Maikls Čeika.

Aptuveni pusotru gadu pirms 2023. gada Pasaules kausa finālturnīra starta, ir kļuvis zināms, ka par Argentīnas nacionālās regbija izlases galveno treneri kļūs austrālietis Maikls Čeika. Viņš ar komandu jau ir strādājis kopš 2020. gada, kad bija toreizējā galvenā trenera Mario Ledesmā palīgs.

Maikls Čeika iepriekš bija Austrālijas izlases galvenais treneris, taču viņa vadībā "Wallabies" nespēja parādīt to sniegumu, kādu no komandas gaidīja valsts regbija savienība, tāpēc pēc 2019. gada Pasaules kausa jauns līgums ar viņu netika noslēgts. Jāpiebilst arī, ka viņa un Austrālijas regbija savienības attiecības bija ļoti saspringtas un nonāca līdz tam, ka komunikācija abu pušu starpā nenotika.

Bez darba ar Argentīnas izlasi, Čeika šajā laikā ir palīdzējis Nacionālās regbija līgas (NRL) komandai Sidnejas "Roosters", kā arī 2020. gadā tika nosaukts par Libānas regbija līgas izlases galveno treneri uz 2021. gada Pasaules kausu. Tiesa, turnīrs izpalika un Čeika tā arī nestājās pie saviem darba pienākumiem.

Vadot Austrālijas izlasi Čeika tika pie 34 uzvarām 68 mačos, 2015. gadā uzvarēja Regbija čempionātā, taču tā paša gada Pasaules kausā finālā piekāpās Jaunzēlandei.

Argentīnas izlase no pēdējām deviņām spēlēm tikai vienā spēja uzvarēt, 13. novembrī tiekot galā ar Itāliju, bet pārējās astoņās cīņās tika piedzīvoti zaudējumi. Šis, kā arī tas, ka 2021. gada Regbija čempionātā "Los Pumas" zaudēja visos mačos, arī bija iemesls tam kāpēc iepriekšējais treneris, Mario Ledesmā, bija spiests pamest amatu.

2023. gada regbija Pasaules kausā, kas norisināsies Francijā, Argentīna ir ielozēta vienā grupā ar Angliju, Japānu, Samoa un Amerikas kvalifikācijas turnīra otro labāko komandu, kura gan vēl tiks noskaidrota Čīles un ASV izlašu duelī.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.co.uk/