Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija pret Īriju – Sešu nāciju čempionāta fināls jau otrajā kārtā?

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija pret Īriju – Sešu nāciju čempionāta fināls jau otrajā kārtā?
Vai īri bez Džonija Sekstona būs gatavi pārspēt Franciju? Foto:Reuters/Scanpix

Šodien Parīzes "Stade de France" arēna Francijas regbija izlase uzņems Īriju, kas būs divu 2022. gada Sešu nāciju čempionāta galveno favorītu cīņa un, iespējams, sniegs atbildi uz jautājumu par to, kura komanda tad šogad tiks pie čempionu kausa.

Šajā nedēļas nogalē turpināsies Sešu nāciju čempionāta izspēle un komandas aizvadīs savus otros mačus 2022. gada turnīrā. Jāsaka, ka, no vienas puses, čempionāts ir tikko kā sācies, taču, no otras, tā kā komandas aizvada tikai piecus mačus, katrs ir svarīgs. Vēl svarīgākas kļūst tās cīņas, kurās tiekas potenciālie pretendenti uz titulu.

Tieši tāpēc šodienas spēli starp Īriju un Franciju daudziem gribas dēvēt par turnīra finālu, jo tieši īri un francūži vēl pirms nedēļas tika saukti par galvenajiem favorītiem uz uzvaru Sešu nāciju turnīrā, bet pirmās nedēļas sniegums viņu ambīcijas tikai apliecināja.

Ko gaidīt no šīsdienas abu komandu mača? Francijas izlase pirmajā mačā pret Itāliju nebija izcila un arī tās līderi neparādīja neko tādu par ko viņus būtu ļoti jāslavē, taču lietainajā mačā "Les Bleus" prata panākt sev vajadzīgo rezultātu un kopumā nospēlēja labi. Savukārt Īrija gan demonstrēja čempionu cienīgu spēli un pirmajā mačā tika galā ar novājināto Velsas izlasi.

Francijai, neapšaubāmi, vajag uzlabot savu spēli, jo tādi pretinieki kā Īrija neļaus uzvarēt ar vaļīgu regbiju. No otras puses – Francija spēlēs savās mājās, viņiem arī patiešām ir spēlētāji, kas var spēlēt labāk (piemēram, 2021. gada planētas labākais regbists Entonijs Duponts un Romans Ntamaks), kas ļauj cerēt uz labāku mājinieku sniegumu. Turpretim, Īrijai būs jāiztiek bez Džonija Sekstona, kurš, neskatoties uz pases datiem, vēl aizvien ir atslēgas spēlētājs īru komandā. Viņu aizvietos Džoijs Kārberijs un var teikt, ka tieši no Kārberija var būt atkarīgas Īrijas izlases cerības uz pozitīvu mača iznākumu.

Īru eksāmens Parīzē gan būs dienas otrais mačs, bet kārtu atklās Velsas un Skotijas komandu cīņa. Skatot abu komandu izredzes gan mača, gan visa turnīra kontekstā, 2021. gada čempioni velsieši ir iedzinēju pozīcijās, jo viņiem šajā ziemas-pavasara sezonā ir jāspēlē ar pamatīgi "saīsinātu" sastāvu un pirmais mačs pret īriem arī parādīja, ka komandai ir daudz "caurumu" ne tikai sastāvā, bet arī spēles izpildījumā, tāpēc arī tika piedzīvots, lai arī rezultāta ziņā ne pats trakākais, bet spēles ritējuma ziņā – pārliecinošs zaudējums (7:29).

Skoti, turpretim, uz Kārdifu dodas pēc ļoti veiksmīga mača pret Angliju, kurā viņi mača izskaņā prata izraut panākumu ar 20:17. Vēl pirms turnīra tika runāts, ka šis gads skotiem varētu būt veiksmīgs, jo viņiem ir izdevies nokomplektēt maksimāli labāko sastāvu. Pirmais mačs to arī parādīja, kad Skotija tika galā ar, lai arī novājināto, taču vienalga spēcīgo Angliju.

Savukārt rītdien tiks izspēlēta trešā cīņa, kad itāļi būs ieradušies Londonā, kur mēģinās izturēt Anglijas spiedienu. Šajā duelī nav jārunā par to, kura komanda būs labāka, jo angļu pārspēkam ir jābūt nospiedošam, taču tas neatceļ citus skatītājiem interesantos momentus, piemēram, vērot kā un vai būs uzlabojusies Anglijas spēle, jo, kā izteicās viņu treneris Edijs Džonss pēc zaudējuma skotiem, tad ne skoti vinnēja šo maču, bet angļi to zaudēja paši. Itāļiem, kuri tīri labi iesāka maču pret Franciju šis gads ir pārejas periods, jo izlase tiek atjaunināta un neviens no viņiem negaida nekādus pārsteigumus, tai pat laikā, ja viņiem izdosies noturēties spēlē pēc iespējas ilgāk, tas būs labs sasniegums.

Sešu Nāciju kausa tiešraides skaties Viaplay

2022. gada Sešu nāciju kauss regbijā

2. kārta

DatumsMājiniekiViesiLaiks
12.02.VelsaSkotija16:15
12.02.FrancijaĪrija18:45
13.02.AnglijaItālija17:00

#KomandaSUNZP
1.Francija11005
2.Īrija11005
3.Skotija11004
4.Anglija10011
5.Velsa10010
6.Itālija10010