Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande turpinās Romā, Anglija sāks pret Tongu

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande turpinās Romā, Anglija sāks pret Tongu
Anglijas izlases galvenais treneris Edijs Džonss ar Džordžu Fērbenksu un Maro Itodži, Foto:Reuters/Scanpix

Šodien ar desmit spēlēm turpināsies starptautiskā regbija rudens maču programma. Jāsaka, ka starp šiem mačiem ir gan spēles ar augstu sportisko intrigu, gan arī mači, kuru norise ir visnotaļ interesanta.

# Tā Kenijas regbija valstsvienība tiksies ar DĀR čempionāta, jeb "Currie Cup", izlasi. Pats fakts, protams, nav nekas īpašs, ja vien ne apstāklis, ka dienvidāfrikāņu komandas sastāvs ir noteikts līdzjutēju balsojumā, t.i., to var saukt par vietējā čempionāta populārāko spēlētāju komandu.

# Tāpat šodien savu pirmo rudens testu maču aizvadīs Anglijas izlase, kas cīnīsies ar Tongu. Lai arī tongiešiem, kas jau pirms nedēļas pārliecinoši piekāpās Skotijai (14:60), daudz variantu nav, šī spēle piesaistīja mediju uzmanību ar citu apstākli, proti, Tongas regbisti par dalību mačā saņems 500 britu mārciņas, kas ir aptuveni 50 reizes mazāk kā Anglijas izlases spēlētājiem piesolītās prēmijas par uzvaru šajā mačā.

# Tāpat nez vai daudz sportiskās intrigas būs Itālijas un Jaunzēlandes komandu cīņā. Lai arī "Gli Azzurri" spēlēs savās mājās, Romā, Jaunzēlandes nospiedošais pārsvars ir redzams jau pirms mača. Līdz šim nevienā no 14 savstarpējām spēlēm itāļi nebija spējīgi tikt kaut vai pie neizšķirta, turklāt "All Blacks" šajā rudens spēļu ciklā burtiski iznīcina savus oponentus. Vispirms ASV galvaspilsētā Vašingtonā ar 104:14 tika sagrauta vietējā izlase, bet pirms nedēļas Kārdifā tika nocirstas galvas arī Velsas pūķiem – 54:16.

Tiesa, Itālija un Jaunzēlande savstarpējos mačus nav aizvadījuši kopš 2018. gada. 2019. gada Pasaules kausā gan viņiem bija jātiekas, bet supertaifūna "Hagibis" dēļ spēle tika pasludināta par tehnisko neizšķirtu.

# Pievēršoties mačiem ar būtiski lielāku sportisko intrigu, jāsāk ar Īrijas un Japānas spēli. Pēdējos gados attiecība šo komandu starpā ir izveidojušās visnotaļ interesantas, jo jau pieminētā 2019. gada PK japāņi pārsteidzoši pārspēja īrus, bet šīsvasaras testu spēlē īri Dublinā tikai smagā cīņā, ar 39:31, spēja japāņiem revanšēties.

# Velsas izlasei jau otro nedēļu pēc kārtas būs jātiekas ar Pasaules reitinga vadošajām komandām, jo šodien Kārdifā viesosies DĀR izlase. Pret jaunzēlandiešiem mājnieki ilgu laiku turējās pretim un tikai otrajā periodā salūza zem "All Blacks" spiediena. DĀR komanda, iespējams, šādu spiedienu neturēs visu maču, taču viņu uz uzbrucēju spēli un fizisko spēku spēles maniere, kas jau daudzām izlasēm ir likusi kapitulēt, būs pārbaudījums arī Velsai.

# Parīzē šodien arī norisināsies viena potenciāli interesanta cīņa, jo Francijas "Les Bleus" uzņems Argentīnas "Los Pumas". Raksturojot šo komandu piekopto spēles stilu, iespējams, pati galvenā atziņa būtu tāda, ka gribēšanas trūkumu viņiem pārmest būtu grūti. Kā ir ar varēšanu? Francijas komandas klupšanas akmens ļoti bieži ir izpildījums, t.i., viņu "šampanieša regbijs" tiek apturēts vēl sākumā, bet Argentīnas lielākā nelaime ir vēlme izaicināt pretiniekus uz fizisku regbiju, kas bieži vien beidzas ar palikšanu mazākumā.

Kā būs šodien, to vēl redzēsim, taču šīs komandas ļoti bieži savā starpā sarīko episkas cīņas un šī arī būs pirmā svstarpējā spēle kopš 2019. gada Pasaules kausa grupu turnīra, kurā Francija, pateicoties Kamila Lopeza veiksmīgi izpildītam dropsitienam, uzvarēja ar 23:21.

# Savukārt rītdien maču programmu noslēgs Skotijas un Austrālijas cīņa. Skoti jau spēlē pret Tongu parādīja, ka ir spēcīgi, jo ar sastāvu, kas ir tāls no optimālā izcīnīja pārliecinošu panākumu, taču arī Austrālija, kurai pašlaik ir piecu uzvaru sērija, kura sākās ar divām uzvarām pret DĀR izlasi.

Deiva Renija veidotā Austrālijas komanda, kurā aizvien lielāku lomu ieņem jaunie spēlētāji, rāda interesantu un ātru regbiju. Tiesa, Skotija kā pretargumentu liks savu labāko sastāvu, kas nemaz tik bieži viņiem negadās, un Edinburgas "Murrayfield" tribīņu atbalstu.

Starptautiskā regbija testu mači, 6. un 7. novembris

DatumsMājniniekiViesiLaiks
06.11.ĪrijaJapāna15:00
ItālijaJaunzēlande15:00
PortugāleKanāda17:00
SpānijaFidži17:00
AnglijaTonga17:15
VelsaDĀR19:30
FrancijaArgentīna22:00
07.11.RumānjaUrugvaja15:00
SkotijaAustrālija16:15