Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Ar veiksmīgu raidlaiku monobobu sacensības tiek pie Pekinas OS lielākās auditorijas ASV

Rolands Eliņš

Ar veiksmīgu raidlaiku monobobu sacensības tiek pie Pekinas OS lielākās auditorijas ASV
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija vēsta, ka sieviešu monoboba sacensības kļuvušas par Pekinas ziemas spēļu skatītāko notikumu ASV, tiesa, atzīstot, ka tam ir bijis ciešs sakars ar šo sacensību veiksmīgo norises laiku.

Naktī uz pirmdienu (pēc Latvijas laika) norisinājās monobobu sacensības bobslejā, kur tika aizvadīti izšķirošie braucieni par medaļām. Zeltu ieguva ASV sportiste Keilija Hamfrīza, kamēr sudrabs tika citai ASV pārstāvei Elenai Meijersai-Teilorei.

Kā liecina publicētie televīzijas reitingi, tieši šīs sacensības kļuvušas par skatītākajām šajās ziemas olimpiskajās spēlēs. IBSF vēsta, ka to tiešraidei visās platformās pieslēgušies 27.5 miljoni skatītāju. Salīdzinājumam – plašu ažiotāžu piesaistījušais F1 2021. g. sezonas pēdējais posms tika pie 108 miljonu auditorijas pasaulē, kamēr "Super Bowl 2022" izcīņa amerikāņu futbolā tika pie 112 miljonu auditorijas ASV vien. Savukārt Tokijas vasaras spēļu atklāšanas ceremonija ASV piesaistīja 17 miljonu auditoriju.

Monobobu sacensību lielās popularitātes iemesls gan ir vienkārši izskaidrojams – šīs sacensības NBC kanālā tika pārraidītas uzreiz pēc "Super Bowl" spēles, kuria bija pieslēgusies milzīga ASV auditorijas daļa. Pēc "Super Bowl" mača, kurā par jauno NFL čempioni kļuva Losandželosas "Rams", televīzijā tika piedāvāts īss trešā brauciena notikumu atstāsts un pēc tam tiešraidē pārraidīti ceturtā brauciena izšķirošie notikumi.

Kā norāda IBSF, no 27.5 miljoniem skatītāju 24 miljoni bijuši tieši NBC kanālā.

Salīdzinot TV reitingus, svarīgi ņemt vērā izmantoto mērvienību, un šajā gadījumā par monobu sacensībām tiek norādīts vidējais skatītāju daudzums pārraides laikā. Iepriekš Latvijā plašāku uzmanību izpelnījās Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas vadības sniegtie dati, ka 2021. gada Siguldas PK posmu vērojuši 50 miljoni skatītāju, kas būtu divreiz vairāk nekā īpaši veiksmīgā brīdī pārraidītās monobobu sacensības olimpiskajās spēlēs, taču, visticamāk, tā ir cita mērvienība. Piemēram, TV reitingos mēdz aprēķināt arī kopējo skatītāju skaitu par vairākām pārraidēm, un bobsleja un skeletona sacensības, kurās ir vairākas disciplīnas un vairāki braucieni, šeit sniedz iespēju saskaitīt skatītājus kopā.

Taču monobobu sacensību augstā auditorija nenozīmē, ka šajā ziņā Pekinas OS veiksmīgi izceltos. "Bloomberg" vēsta, ka šīs olimpiskās spēles oficiālajam raidtiesību īpašniekam NBC kopumā sagādā ļoti zemus reitingus, kas ir gandrīz par 50% zemāki nekā iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Vidēji Pekinas spēļu pārraides vērojuši 12.3 miljoni cilvēku ASV, kamēr pirms četriem gadiem šī vidējā auditorija bija ap 23 miljoniem cilvēku.

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/news/8-bobs...
https://www.bloomberg.com/news/arti...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-18 18:34, pirms 2 gadiem
Turklāt Superbola laikā bija 2 reklāmas.