Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Latvieši Pekinā: Zvejniekam slaloms, slēpošanas komandu sprintā bez Eidukas

Rolands Eliņš

Latvieši Pekinā: Zvejniekam slaloms, slēpošanas komandu sprintā bez Eidukas
Miks Zvejnieks. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Trešdien, 16. februārī, Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs starts paredzēts Latvijas kalnu slēpotājam Mikam Zvejniekam, kurš 4:15 startēs slaloma sacensībās. Savukārt 9:15 gaidāmas sacensības distanču slēpošanā komandu sprintā, kur Latviju sieviešu konkurencē pārstāvēs Kitija Auziņa un Estere Volfa, bet vīriešiem – Roberts Slotiņš un Raimo Vīgants.

• Slalomā pirmais brauciens paredzēts 4:15 pēc Latvijas laika, un Mikam Zvejniekam būs 48. starta numurs 88 sportistu konkurencē. Pēc tam 7:45 paredzēts otrā brauciena sākums.

• Zvejnieks tieši slaloma disciplīnā ieguvis savu augstāko vietu pasaules čempionātos, 2019. gadā ieņemot 38. vietu. Savukārt Pekinā viņš veiksmīgi aizvadīja milzu slaloma sacensības, kurās tika pie 26. vietas.

• 2018. gada slaloma olimpiskais čempions Andrē Mīrers beidzis karjeru, kamēr sudrabu Dienvidkorejā ieguva šveicietis Ramons Zenhauserns. Viņš šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem tikai 18. vietu, kamēr līderi ir norvēģi Brāthens un Foss-Solevāgs. Zenhauserns startēs ar pirmo numuru.

• Pēc tam Latvijas sportistiem gaidāma dalība distanču slēpošanas komandu sprinta sacensībās, kur starta pieteikumos Latvijas izlase iekļauta gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē.

• Mūsu vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka šajā disciplīnā tomēr nestartēs, un sacensību pieteikumā iekļautas Kitija Auziņa un Estere Volfa. Auziņa sprintā individuālajās sacensībās ieņēma 76. vietu, kamēr 16 gadus vecā Volfa bija 81. vietā.

• Latvijas dāmas startēs pirmajā pusfinālā, kur būs ar 13. numuru 13 komandu konkurencē, kamēr Igaunija un Lietuva startēs otrajā pusfinālā. Lai iekļūtu finālā, jābūt starp labākajām divām komandām savā pusfinālā, kā arī finālam kvalificēsies nākamās sešas labāko laiku uzrādītājas abu pusfinālu konkurencē.

• Vīriešiem pusfināls paredzēts tieši pēc tam, un Latvija šeit ielikta otrajā pusfinālā ar 22. numuru. Latvijas pieteikumā ir Raimo Vīgants un Roberts Slotiņš, tiesa, ziņu aģentūra LETA vēsta, ka Vīgants Pekinas salā ir apaukstējies.

• Iekļūšana finālā vīriešiem būs pēc tāda paša formāta, taču dalībnieku skaits būs mazāks – 25 vīru komandas pret 27 dāmu komandām.

• Tieši sprinta sacensībās Vīgants uzrādīja savu un visas Latvijas slēpošanas labāko sasniegumu OS, iegūstot 20. vietu. Gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu izlasei tikšana komandu sprinta finālā būs ļoti iespaidīgs sasniegums.

• Fināli komandu sprintā pēc tam paredzēti attiecīgi 11:15 un 11:45.

Noderīgas saites:

Mūsējo startus Pekinā pie lielajiem ekrāniem, gardu maltīti, boulingu un citas spēles vari baudīt lielākajā sporta bārā Latvijā – O’Learys Akropole Rīga

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Slēpts komentārs: Churbans Toljiks

  -2 [+] [-]

, 2022-02-15 19:11, pirms 2 gadiem
Ekk, abas zvaigznītes tomēr izlēma nestartēt komandu sprintā. Nu tad gaidīsim 30 km distancē TOP 25 no abām!

Auziņa/Volfa uz papīra pēc ranga varētu būt 23. no 27 (noteikti būtu jāapsteidz Brazīliju, Turciju, Grieķiju un Lietuvu). Varbūt var pacīnīties ar Horvātiju un Koreju.

Prieks, ka startēs arī mūsu vīri. Večiem mazāk ekszotu. Mūsējie, visticamāk, cīnīsies par 20.-25. vietu. Savā pusfinālā varētu būt līdzīga cīņa ar Islandi un Ukrainu.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-15 19:26, pirms 2 gadiem
[quote damokla_zobens]
Ekk, abas zvaigznītes tomēr izlēma nestartēt komandu sprintā. Nu tad gaidīsim 30 km distancē TOP 25 no abām!

Man šķiet,ka zvaigzne tur ir tikai viena-Bendika-kurai FIS tūlīt dos spec.kvotu,esmu ļoti labi sagatavojusies OS,pārējās ir ekskursantes.. Patrīcija vienmēr ir bijusi ļoti korekta savos izteikumos un darbībās.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-15 19:48, pirms 2 gadiem
Tagad palikuši vairs tikai margināļi, ja nu vienīgi bobu četrinieki vēl kaut ko var paveikt... vēl sliktāka pēcgarša kā pēc vasaras OS

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 20:41, pirms 2 gadiem
Todistuss rakstīja: [quote damokla_zobens]
Ekk, abas zvaigznītes tomēr izlēma nestartēt komandu sprintā. Nu tad gaidīsim 30 km distancē TOP 25 no abām!

Man šķiet,ka zvaigzne tur ir tikai viena-Bendika-kurai FIS tūlīt dos spec.kvotu,esmu ļoti labi sagatavojusies OS,pārējās ir ekskursantes.. Patrīcija vienmēr ir bijusi ļoti korekta savos izteikumos un darbībās.
Cik korekti un pamatoti ir atteikties startē komandu sprintā?

  -2 [+] [-]

, 2022-02-15 21:06, pirms 2 gadiem
zēl, ka Eiduka atteicās...tagad netrenētās jaunietes varēs pacensties nepalikt pēdējā vietā un noslēpot visu distanci,nepaģībt nu vīriem, kādi ir tie arī startē, arī uzdevums nepalikt pēdējiem...

     [+] [-]

, 2022-02-15 21:16, pirms 2 gadiem
Protams, it kā salasīti slēpotāji, kuri pēkšņi nokļuvuši OS. Bet mūsu jaunākai slēpotājai, pēc šī portāla info ir tikai 16? Lai izbauda sacīksti un vēl ir gadi pieci, lai sasniegtu virsotnes.

     [+] [-]

, 2022-02-15 21:46, pirms 2 gadiem
Ceru ka Slotiņam arī ir 16

  -1 [+] [-]

, 2022-02-15 23:48, pirms 2 gadiem
A 16 gados arī drīkst vectētiņa zāles dzert? Vai tas tikai līdz 15?

  -1 [+] [-]

, 2022-02-16 03:59, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik korekti un pamatoti ir atteikties startē komandu sprintā?
nu ja mums gan biatlonā, gan slēpošanā nav nekādas ne komandas, ne izlases , bet katras peras tā kā prot tad nekā pārsteidzoša nav, ka katrs dara kā grib.

     [+] [-]

, 2022-02-16 07:27, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: nu ja mums gan biatlonā, gan slēpošanā nav nekādas ne komandas, ne izlases , bet katras peras tā kā prot tad nekā pārsteidzoša nav, ka katrs dara kā grib.
Tāda tagad jauniešiem ir Dzimtenes mīlestība!

     [+] [-]

, 2022-02-16 07:39, pirms 2 gadiem
aizermans rakstīja: Tāda tagad jauniešiem ir Dzimtenes mīlestība!
Tā nav sportistu vaina, bet attiecīgo federāciju vaina! un tam nav nekāda sakara ar Dzimtenes mīlestību !
visa bēda naudā. būtu pederācijām nauda, būtu izlases ar galvenajiem treneriem un sportistiem. tagad visi apvienojas grupās, klanos un citos veidojumos, lai varētu nodarboties ar slēpošanām par savu naudu.
tāpēc katrs dara kā grib un startē kā grib, nevis pederācija kaut ko nosaka. pederācijas misija ir izsniegt licenzes sacensībām, kas vēlas slēpot