Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: nedēļas sporta notikums ir Pekinas hokeja spēles vai Čempionu līga?

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: nedēļas sporta notikums ir Pekinas hokeja spēles vai Čempionu līga?
Foto: EPA/Scanpix

Dīvāna eksperts, protams, pats visu zina, tādēļ daudzās sporta lietās padoms nav vajadzīgs, taču uzdotais jautājums – kas tad šonedēļ ir lielais sporta notikums, ko īsts fans nedrīkst palaist garām – lika nedaudz apjukt. Sak, Latvijas hokeja izlase taču spēlēs pret Dāniju, un kā tas var būt, ka kādu pasaulē vispār interesēs kaut kas cits?

Nerimstoša nepieciešamība orientēties TV sporta kanālos un pārraidēs turpina likt Dīvāna ekspertam nedēļas sākumā nosēsties pie kalendāra un laicīgi nospraust savus mērķus sporta pasaulē, tādējādi cenšoties vismaz kaut kā attaisnot pašpiešķirto eksperta nosaukumu. Latvijas sportā turpinās dominēt ziemas olimpiskās spēles, kuru beigas paredzētas svētdien, un principā var argumentēt, ka īstie mači sāksies tika tagad.

Protams, ka ar to domāts hokeja turnīrs, kurā Latvija iekļuvusi izslēgšanas spēlēs un otrdienas rītā sacentīsies pret Dāniju. Jautājumus, kā šī iekļūšana "play-off" notika un vai tā vispār varēja nenotikt, mierīgu sirdi varam atstāt pagātnē, jo nekas cits nemaz nav svarīgs. Viss izšķirsies otrdienas rītā LTV7 tiešraidē. Ja Latvija uzvarēs Dāniju, tad neskatoties uz pārējām spēlēm Harijs Vītoliņš ar puišiem atpakaļ varēs braukt ar pirkstiem gaisā. Ja Latvija zaudēs Dānijai, tad hokeja izlase būs izgāzusies un būs spiesta klausīties pārmetumus, ka kāds vispār atļāvās ierunāties par kaut kādu medaļu iespējamību. Nekādi citi varianti šajā situācijā nav iespējami.

Mačs pret dāņiem atkal būs sešos no rīta, kas ir ļoti viltīgs laiks. It kā nav nekāda trakā nakts, kad nepiecelšanās ir pilnīgi attaisnojama, it sevišķi pēc vairākiem gadiem Porziņģa spēļu režīmā, bet ne gluži arī pats piemērotākais brīdis, kad attaisīt bundžu un kliegt "gols!". Par laimi, Latvijas izlase pagaidām pārāk bieži troksni no rīta neliek taisīt, un, ja par piemēru ņemam maču pret Slovākiju, tad pirmo periodu nogulēt pat ir ieteicams. Taču vēlreiz jāuzsver, ka pilnīgi visi joki tiks atsaukti, ja izdosies pieveikt Dāniju un ceturtdaļfinālā uzspēlēt pret ROC, KOK vai kādu tur antidopinga izlasi. Tur gan noteikti jāskatās, kādus koeficientus bukmeikeri piedāvā uz likmi "skaists zaudējums".

Protams, otrdien lieliska izklaide sagaidāma arī Latvijas sporta sociālajos tīklos. Izrādes pirmā daļa ar Žigajeva un Buļa kungu palīdzību jau tika sarūpēta obligātajā diskusijā par kamaniņu sporta vērtību, tagad nespēju sagaidīt, kad neatkarīgi no 1/8 fināla rezultāta pienāks kārta runām, ka "pasaulē jau neviens OS hokejam uzmanību nepievērš, jo tajā pašā dienā ir Čempionu līga futbolā", kuras vienkārši nevarēs atstāt bez atbildes viedokļiem.

Čempionu līga patiešām tūlīt atsāksies, nu, un pat Latvijas Dīvāna eksperts nevar noliegt, ka tādas šīs nedēļas spēles kā PSG-"Real" un "Inter"-"Liverpool" viņam kaut ko patiešām izsaka. Šie mači notiks otrdienas un trešdienas vakaros "Viaplay" tiešraidēs, kamēr otrdienas un trešdienas rīta pusēs būs OS hokeja 1/8 un 1/4 fināli. Nav vērts šaubīties, ka vismaz kāds ar pētniecisku garu pāries pāri Vācijas sporta mediju lappusēm un sociālajos tīklos nodos vēsti hokejistiem un bobslejistiem "ha ha, Minhenes "Bayern" īstenībā Vācijā ir populārāks par jums, spējat tam noticēt?".

Bobsleja četrinieku medaļām gan ir labas iespējas iespraukties arī starp Eiropas mediju galvenajām ziņām, un tam varētu būt vienkāršs iemesls – LTV7 ēterā braucieni norisināsies piektdien un sestdien tik agros rītos, ka nekas cits īsti sportā nenotiek. Plānots, ka četrinieku sacensībās medaļu ieguvēji noskaidrosies sestdienas rītā 6:00 pēc Latvijas laika.

Par agriem rītiem runājot, otrdien 5:30 gaidāms pirmais Rūdolfa Balcera NHL mačs pēc Zvaigžņu spēles pārtraukuma. Balceram un viņa "Sharks" komandai sanāca divu nedēļu pauze, un tagad spēle pret "Oilers" "Viaplay" ēterā būs tieši reizē ar Latvijas-Dānijas maču. Te var nedaudz nožēlot, ka astotdaļfinālā nav Latvija-Vācija, jo tad vispār simboliski sanāktu – kamēr Pekinā cīnās izlases, tikmēr Balcers pret Draizaitlu Amerikā.

Interesants teorētiskais jautājums ir, cik vārti Balceram jāiemet NHL spēlē, lai ziņa par viņu sporta portālos kotētos augstāk nekā Latvijas izlases OS astotdaļfināls? Vai ar "hat-trick" pietiktu? Būtu jauki, ja Balcers redaktoriem sarūpētu šādu uzdevumu. Tāpat nenoliedzami interesanti jautājumi tiks uzdoti sestdien, kad TV4 ekrānā plānota vietējās basketbola klasika "Ventspils" pret VEF, bet svētdien Pekinas OS noslēguma ceremonijā pats spilgtākais un piemērotākais stāsts ROC antidopinga izlases sakarā iespējams, ja tā nolems vēlreiz parādīt savu attieksmi un savu karogu ceremonijā uzticēt daiļslidotājai Valijevai.