Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Eiduka nožēlo kritienu, distanču slēpotājas stafeti vēlas padarīt par tradīciju

Agris Suveizda

Eiduka nožēlo kritienu, distanču slēpotājas stafeti vēlas padarīt par tradīciju
Patrīcija Eiduka. Foto: LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas sieviešu distanču slēpošanas izlase olimpisko spēļu stafetē debitēja ar 17. vietu 18 komandu konkurencē, spējot tikt līdz finišam, tomēr par dažu sekunžu tiesu piekāpjoties Kazahstānai un Igaunijai.

Pirmo posmu veica izlases līdere Patrīcija Eiduka, kura sadūrās ar norvēģieti Tīrilu Vengu un stafeti nodeva 11. vietā. Norvēģija beigās samierinājās ar piekto vietu, un kritiens raisīja lielu uzmanību – Eiduku pēc stafetes nodošanas intervēt vēlējās daudzi mediji. "Tas viss ir kritiena dēļ, un tiešām žēl, ka tas notika," Latvijas medijiem sacīja Eiduka. "Nezinu, kura bija vainīga, - varbūt es, varbūt viņa. Šobrīd ir ļoti grūti pateikt, un man ir tik žēl, ka tas notika, jo abas tā dēļ zaudējām savas pozīcijas. Pazaudēju daudz [laika] – visas bijām gandrīz kopā. Labi, krieviete jau bija atrāvusies, bet pārējās bijām bariņā – skaidrs, ka [zaudēju] daudz. Turklāt tas bija nobrauciens, tādēļ vēl zaudēju ātrumu."

"Mans mērķis stafetē bija izdarīt savu labāko, un ceru, ka to pašu izdarīs arī meitenes, tad varbūt arī tiksim līdz galam, jo uzlikām savu spēcīgāko sastāvu," cerēja Eiduka, kuras vēlējums arī piepildījās. "Prieks, ka saņēmāmies, nostartējām un pabeidzām. Šādā konkurencē ar tik spēcīgām komandām tikt līdz finišam jau ir pieklājīgs sasniegums – vismaz mums," gandarīta bija Samanta Krampe, kura veica pēdējo posmu. Viņai pievienojās Kitija Auziņa, kura otro posmu beidza 15. vietā: "Darījām, cik vien varējām, un sasniedzām vairāk, nekā bijām gaidījušas. Nebija nemaz tik slikti! Katrai bija savs uzdevums, un katra cienīgi padarīja savu darbiņu. Viss ir kārtībā, un tas ir tikai sākums – sieviešu stafete Latvijai bija pirmoreiz, un tā ir jāpadara par tradīciju. Sākums nav slikts!"

Stafetes trešo posmu veica biatlona izlases līdere Baiba Bendika, kurai izdevās pakāpties par trim pozīcijām: "Domāju, ka nebija slikti. Jutos labi un domāju, ka savu darbu izdarīju neslikti. Bija forši, ka Kitija stafeti nodeva kopā ar francūzietēm, tādēļ pirmajā aplī varēju nedaudz pasēdēt aiz viņas, aizvējā nosacīti pataupīt spēkus un tad otrajā aplī jau izdevās no viņas aizbēgt." Rīt Bendiku gaida arī iedzīšanas sacensības biatlonā. "Stafete man bija papildu slodze, un kājas jūt, bet uz olimpiskajām spēlēm neatbraucu ar mērķi sēdēt uz soliņa. Esmu gatava atdot spēkus visur, kur vien tas ir iespējams."

Zelta medaļas izcīnīja Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, sudrabu ieguva Vācija, bronzu - Zviedrija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

  +1 [+] [-]

, 2022-02-12 15:41, pirms 2 gadiem
Super meičas!

  +2 [+] [-]

, 2022-02-12 15:43, pirms 2 gadiem
Jā, cerams, ka būs turpinājums. Ir jābūt komandai, komandas garam. Protams, zināmā mērā stiprākajam sanāk it kā upurēšanās, bet tā krājas pieredze un rūdījums un veidojas līdzutēju attieksme. Nu nevar tā kā Rastorgujevs biatlonā - vai nu vispār atteikties no stafetes vai slēpot treniņrežīmā. Atceros kā vecmeistars Rešs mauca stafetēs, lai gan zināja, ka nākamajos etapos beļģu enkuri novilks komandu līdz rezultātu tabulas apakšai. Tagad redzam, ka Beļģija vīru biatlonā olimpiādē ir ar četriem sportistiem, kamēr Latvija pat PK jau izlaidusi divas stafetes.
Dāmu slēpošanā gan aktuāls būs jautājums, vai vispār būs tās četras, kas ir minimālais skaits stafetei...

  +3 [+] [-]

, 2022-02-12 15:44, pirms 2 gadiem
Ja būtu pāru stafete, tad Eidukai ar Bendiku būtu varianti, iespējams, pat uz Top6. Krampe un Auziņa stipri švakas.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-12 15:55, pirms 2 gadiem
hantele rakstīja: Ja būtu pāru stafete, tad Eidukai ar Bendiku būtu varianti, iespējams, pat uz Top6. Krampe un Auziņa stipri švakas.
Bendikai savā posmā bija 7. laiks. Skaitot kopā arī ceturtā posma veicējas - 13. Trešā posma labākā Fossesholma bija 41,4 sekundes ātrāka par Bendiku, bet ceturtā posma ātrākā zviedriete Sundlinga par 47,0 sekundēm.

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 16:10, pirms 2 gadiem
hantele rakstīja: Ja būtu pāru stafete, tad Eidukai ar Bendiku būtu varianti, iespējams, pat uz Top6. Krampe un Auziņa stipri švakas.
Pāru stafete ir klasikā. Un jautājums vai Baibai vispār ir inventārs?

  -1 [+] [-]

, 2022-02-12 17:55, pirms 2 gadiem
Kad sapņojat,tad vis maz aizverat acis!

Kamēr funkcionāri tiks līdz Latvijai,tikmēr visi labie nodomi būs aizmirsušies,jo slēpošanas federācijas seifā priekš distanču slēpošanas nekā vairāk par NAV,nekad nav.

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 18:20, pirms 2 gadiem
Darbiņš padarīts, pedeja vieta kabatā )))

  -2 [+] [-]

, 2022-02-12 18:31, pirms 2 gadiem
Ehh Baiba, tad redz kur 15.vieta izplēnēja
...tādēļ pirmajā aplī varēju nedaudz pasēdēt aiz viņas, ....

     [+] [-]

, 2022-02-12 18:58, pirms 2 gadiem
[quote boleks]
Pāru stafete ir klasikā. Un jautājums vai Baibai vispār ir inventārs?

Komandu sprinta( sleposana)-katru izlasi parstav divas vai divi sportisti(parasti lielvalstis izliek divas parus)

     [+] [-]

, 2022-02-13 08:41, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Ehh Baiba, tad redz kur 15.vieta izplēnēja
...tādēļ pirmajā aplī varēju nedaudz pasēdēt aiz viņas, ....
Tu nu gan esi muļķis!
!

     [+] [-]

, 2022-02-13 11:39, pirms 2 gadiem
Kādas tradīcijas? Ceļot na haļavu?