Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource644), Fid:2975, Did:0, useCase: 3

Mauriņš: "Tīrumai stafetē jāveic labs brauciens, lai mājās varam doties ar pozitīvām emocijām"

Agris Suveizda

Mauriņš: "Tīrumai stafetē jāveic labs brauciens, lai mājās varam doties ar pozitīvām emocijām"
Elīza Tīruma (kamaniņu sports). Foto: LOK/ Mikus Kļaviņš

Latvijas kamaniņu braucējas Elīza Tīruma, Kendija Aparjode un Elīna Vītola olimpiskajās spēlēs ieņēma attiecīgi astoto, vienpadsmito un astoņpadsmito vietu. Komandas treneris Kristaps Mauriņš federācijas mājaslapā dalījās pārdomās par sieviešu sacensībām.

"Par Elīnu runājot, skaidrs, ka debija olimpiskajās spēlēs nesanāca tāda, kā viņa pati vēlējās, – 18. vieta. Viņa noteikti bija spējīgāka sasniegt augstāku rezultātu," uzskata treneris/. "Jau ar pirmajiem treniņbraucieniem šoreiz viņai Jaņcinas trase līdz galam nesanāca. Ir naivi cerēt,ka, ja treniņbraucienos neizdodas labi izbraukt trases līnijas, tad sacensībās pēkšņi varētu būt četri ļoti labi braucieni. Vismaz sportiste ieguva pieredzi un nākotnē būs vēl lielāka motivācija trenēties, lai nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs būtu viena no pretendentēm uz augstvērtīgām vietām."

"Kendijai 11. vieta, protams, braucienos bija kļūdas. Bet, ja skatās no cita rakursa, tad pirms trīsarpus nedēļām nezinājām, vai ārsti viņai vispār atļaus startēt. Tomēr 11. vieta pie situācijas, kad viņai nācās izlaist piecas sacensību nedēļas un visus treniņus trasē, ir laba. Varēja redzēt, ka viņai pietrūka būšanas apritē un braukšanas pa trasi. Braukšanas sajūta pa to laiku bija pazudusi, un līdz olimpiskajām spēlēm bija astoņi braucieni Sanktmoricā, kas, protams, bija par maz. Kopumā Kendijai pie šīs situācijas ir pieņemams rezultāts. Cīnījās līdz galam," Mauriņš turpināja.

"Elīza, protams, pieļāva kļūdas, bet kopsummā izcīnīta astotā vieta. Viņas labākais rezultāts olimpiskajās spēlēs un otrais labākais pēc Latvijas neatkarības atgūšanas sievietēm. Es domāju, ka Elīza var būt apmierināta ar savu rezultātu. Tagad viņai ir jāgatavojas komandu stafetei un jānobrauc vēl viens labs brauciens, lai ir gandarījuma sajūta par paveikto un lai ar pozitīvām emocijām varam doties mājās," treneris noslēdza.

Izmantotie resursi:
E. Tīruma sasniedz otro labāko rezultātu ZOS...

Noderīgas saites:

Pekinas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2022-02-08 19:05, pirms 2 gadiem
Trener, pamāciet taču Tīrumai izbraukt otro trases sektoru, tur katrā braucienā palika pa desmitdaļai!

     [+] [-]

, 2022-02-08 19:46, pirms 2 gadiem
varbūt tomēr ne Tīrumai???Lai brauc jaunā Aparjode

     [+] [-]

, 2022-02-08 20:45, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Trener, pamāciet taču Tīrumai izbraukt otro trases sektoru, tur katrā braucienā palika pa desmitdaļai!
Tīruma brauc smuki, vienkārši neslīd tik labi kā vācietēm vai austrietēm.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-08 21:21, pirms 2 gadiem
Otin, paskaties sektoru laikus un pievērs uzmanību otrajam:

https://olympics.com/beijing-2022/o...

     [+] [-]

, 2022-02-09 01:05, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Otin, paskaties sektoru laikus un pievērs uzmanību otrajam:

https://olympics.com/beijing-2022/olympic-games/static/owg2022/pdf/OWG2022/LUG/OWG2022_LUG_C77B_LUGWSINGLES-----------FNL---------.pdf
Otrā kontrole tiešām katastrofāla (pārāk liela atšķirība ar starta laikiem, lai tas būtu uz tā rēķina).