Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Tanaka pārstāvētā "Hyundai" pirmā no komandām prezentē jauno "Rally1" mašīnu

Juris Grīns
Juris Grīns

Tanaka pārstāvētā "Hyundai" pirmā no komandām prezentē jauno "Rally1" mašīnu
Foto: Hyundai Motorsport

Lai gan visi jaunie “Rally1” spēkrati jau kādu laiku vērojami trasē testu režīmā, tikai tagad “Hyundai” vienība kā pirmā no WRC komandām veikusi savas mašīnas oficiālo prezentāciju un atrādījusi krāsojumu gaidāmajai sezonai.

Jau nākamās nedēļas nogalē, no 20. līdz 23. janvārim, tiks aizvadīts pasaules rallija čempionāta jaunās sezonas pirmais posms “Rallye Automobile de Monte-Carlo”, kuram pieteiktas 11 jaunās paaudzes mašīnas. Ar jaunajiem “Hyundai i20 N Rally1” startēs Ots Tanaks, Tjerī Noivils un Olivers Solbergs, bet tāpat šogad pie tā stūres atsevišķās sacīkstēs būs redzams Danijs Sordo.

Kamēr šis “Hyundai” sacīkšu automobilis ievērojami atšķiras no “i20 Coupe WRC” modeļa, kas tika izmantots iepriekšējās sezonās, spēkratu krāsojums lielā mērā palicis līdzīgs. Gaiši zilā, sarkanā un melnā krāsa ir raksturīga “Hyundai Motorsport” komandas mašīnām jau kopš to atgriešanās pasaules čempionāta trasēs 2014. gada sezonā.

“Ļoti grūti prognozēt, cik ātri mēs būsim,” stāsta Ots Tanaks, kurš kā tā brīža čempions komandai pievienojās pirms 2020. gada sezonas. “Pilnībā koncentrējamies paši uz sevi, darām savas lietas un, kad sāksies sacīkstes, redzēsim, cik labi varam konkurēt ar pārējiem.”

2020. gadā Tanaks uzvarēja Igaunijas posmā, pirmajā trijniekā finišēja kopumā trīs reizes un ierindojās trešajā vietā kopvērtējumā, kamēr pērn triumfēja Somijas ziemas sacīkstēs un gandrīz divreiz garākajā sezonā arī sasniedza trīs “Top 3” rezultātus, gala rezultātos paliekot tikai piektajā vietā. Vairākas potenciālās uzvaras tika zaudētas tehnisku problēmu dēļ, bet šobrīd igauņu rallists noskaņots optimistiski.

“Komanda ir izdarījusi maksimumu,” viņš saka. “Viņi ar pilnu slodzi ir strādājuši gan nedēļas nogalēs, gan svētku brīvdienās. Esam izdarījuši visu, ko varam un dažreiz puiši paveikuši pat vairāk nekā realitātē iespējams. Tagad pirms Montekarlo rallija mums vēl paredzēta viena testu sesija, no kuras paņemsim visu iespējamo.”

Starpsezonā no komandas vadītāja amata aizgāja Andreā Adamo un šobrīd vēl nav zināms, kurš stāsies viņa vietā.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati