Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Hankook" kļūs par WRC oficiālo riepu piegādātāju no 2025. gada

Juris Grīns
Juris Grīns

"Hankook" kļūs par WRC oficiālo riepu piegādātāju no 2025. gada
Foto: Hankook

Dienvidkorejas uzņēmums "Hankook" apstiprināts par pasaules rallija čempionāta oficiālo riepu piegādātāju, sākot ar 2025. gada sezonu.

Kopš 2021. gada WRC mašīnas ar riepām apgādāja itāļu "Pirelli", taču jau pirms dažiem mēnešiem šis ražotājs paziņoja par aiziešanu no čempionāta.

Uz jaunā riepu piegādātāja statusu pretendēja arī franču "Michelin", kas ar riepām čempionāta komandas apgādāja no 2011. līdz 2020. gadam, un indiešu MRF. Tomēr šodien notikušajā FIA Pasaules motoru sporta padomes sēdē Baku tika paziņots, ka sadarbība notiks ar "Hankook".

Tas nozīmē, ka ar "Hankook" riepām RC1, RC2 un RC3 klases mašīnas pasaules čempionātā tiks apgādātas no 2025. līdz 2027. gadam.

"Hankook" iepriekš vēl nav bijis riepu piegādātājs pasaules rallija čempionātā. Tomēr šis ražotājs rallija vajadzībām riepas ražo jau aptuveni divas desmitgades un šogad bija oficiālais piegādātājs Eiropas junioru rallija čempionātā.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv