Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Mikelsens atgriežas WRC komandā "Hyundai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Mikelsens atgriežas WRC komandā "Hyundai"
Andreass Mikelsens. Foto: Honza Fronek

"Hyundai" rallija komanda apstiprinājusi, ka nākamajā pasaules čempionāta sezonā tās sastāvu papildinās divkārtējais WRC2 čempions Andreass Mikelsens.

2024. gada WRC sezonā Mikelsens aizvadīs nepilnu sezonu pie "Rally1" auto stūres, dalot to ar Esapeku Lapi un Daniju Sordo, kuri paliks sastāvā arī nākamgad.

Mikelsens jau iepriekš startēja "Hyundai" vienības sastāvā no 2017. līdz 2019. gadam, izcīnot četrus pjedestālus, bet ne reizi neuzvarot. 2019. gada WRC sezonas kopvērtējumā sportists ierindojās ceturtajā vietā. Tikmēr kopumā savā karjerā viņš vadošajā klasē izcīnījis trīs uzvaras.

Savukārt pēdējos trīs gadus Mikelsens startēja WRC2 klasē, un šis periods viņam izdevās ļoti sekmīgs. Braucot ar "Toksport" komandas "Škoda" automašīnām, 2021. gadā un šogad viņam izdevās kļūt par pasaules čempionu.

Nākamgad norvēģis pilotēs vienu no trim komandas "Hyundai i20 N Rally1" automašīnām. Šobrīd vēl nav zināms, kuros posmos 34 gadus vecais Mikelsens piedalīsies, bet neoficiāla informācija liecina, ka viņš un Lapi katrs aizvadīs pa sešām sacīkstēm, kamēr Sordo startēs tikai vienā.

Paralēli Mikelsena pienākumos ietilps "Hyundai i20 N Rally2" mašīnas testēšana un attīstīšana.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv