Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mikelsens: "Ja vajadzēs, bez domāšanas atdošu pozīciju Tanakam vai Noivilam"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mikelsens: "Ja vajadzēs, bez domāšanas atdošu pozīciju Tanakam vai Noivilam"
Andreass Mikelsens. Foto: Hyundai Motorsport

Tikko nolīgtais "Hyundai" pilots Andreass Mikelsens ir gatavs atdot pozīcijas komandas biedriem Otam Tanakam vai Tjerī Noivilam, ja tādas situācijas nākamajā pasaules rallija čempionāta sezonā radīsies. Sportistam nākamgad pamatā būs pienākums startēt asfalta sacīkstēs.

Pēdējo trīs sezonu laikā Mikelsens divreiz kļuva par WRC2 klases čempionu, bet nākamgad atgriezīsies pasaules čempionāta vadošajā kategorijā, kļūstot par "Hyundai" rūpnīcas komandas daļējas slodzes pilotu. Tāpat daļēju sezonu aizvadīs Esapeka Lapi un Danijs Sordo, bet visos posmos ar "Hyundai i20 N Rally1" startēs Tanaks, kurš atgriežas sastāvā pēc gada pārtraukuma, un Noivils.

Pats Mikelsens pēdējo reizi ar vadošās WRC klases auto startēja pirms četriem gadiem, kad jau pārstāvēja "Hyundai" vienību. Tagad sportists atzīst, ka ir gatavs upurēt savas pozīcijas komandas kopējo mērķu vārdā.

"Ja būs situācija, kad man komandas biedri jālaiž garām, es to bez jebkādiem jautājumiem pavisam noteikti darīšu," saka Mikelsens. "Un, ja šāda situācija būs radusies, tas nozīmēs, ka būšu aizvadījis lielisku nedēļas nogali."

Norvēģu pilots atzinīgi novērtē Sirilu Abitebūlu kā komandas vadītāju un Fransuā Havjēru Demaisonu kā tehnisko direktoru.

"Esmu ļoti motivēts pirms nākamās sezonas," saka Mikelsens. "Visvairāk mani saistībā ar "Hyundai" motivē nākotne. Var redzēt, ka īstie cilvēki ir pareizajās vietās. Sevišķi runājot par Fransuā Havjēru. Zinu viņu no pagātnes un varu teikt, ka nav neviena labāka, kas varētu uzbūvēt rallija auto. Esmu drošs - tas, ka cilvēki ir pareizajās vietās, nesīs panākumus. Tas attiecas arī uz manu nākotni, tāpēc šī ir pareizā vieta, kur man būt."

Paziņojot par Mikelsena atgriešanos komandā, tiek uzsvērts, ka šis pilots būs vadošais maiņas braucējs asfalta rallijos.

"Uzskatu, ka esmu vienlīdz labs uz asfalta, grants nu sniega seguma, ja vien mašīnā jūtos labi," viņš skaidro. "Ja paskatāmies uz manu iepriekšējo periodu "Hyundai" komandā, starti asfalta rallijos man bija katastrofāli. Bet tagad viss ir jauns. Kamēr vien mašīna ies, esmu drošs, ka būšu ātrs. Neesmu šo mašīnu vēl izmēģinājis, bet no citiem dzirdēju, ka tā ir pavisam savādāka. Ja es pats varētu izvēlēties, noteikti gribētu startēt kārtīgajos grants posmos. Man, kā pilotam, viena no stiprajām pusēm ir spēja šādos rallijos atrast līdzsvaru. Tādos posmos kā Sardīnijā, Portugālē un jo īpaši Grieķijā es zinu, cik tālu var spiest gāzi grīdā bez bremzēšanas un riepu noslogošanas. Protams, es gribētu piedalīties šajos rallijos, bet mēs esam trīs ekipāžas, kaut kā viss ir jāsadala, un es esmu dabūjis asfalta posmus."

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv