Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC komandu sastāvos varētu notikt negaidītas izmaiņas

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC komandu sastāvos varētu notikt negaidītas izmaiņas
Foto: Honza Fronek

Lai gan līdz šim apstiprinātajos pasaules rallija čempionāta komandu sastāvos lieli pārsteigumi nav redzami, ja neskaita Kalles Rovanperas lēmumu nestartēt visos nākamā gada posmos, tādi vēl pavisam noteikti varētu notikt. Pēdējās nedēļās aizkulisēs izplatījušās dažādas interesantas baumas gan par vadošās kategorijas, gan WRC2 klases komandu potenciālajiem papildinājumiem.

"Toyota" vienība sastāvā paturējusi līdzšinējos pilotus, taču pilnu sezonu veiks tikai Elfins Evanss un Takamoto Katsuta, kamēr aizvadīto divu WRC sezonu čempions Kalle Rovanpera startēs tikai atsevišķos posmos, tāpat kā Sebastjēns Ožjē. Neoficiāli zināms, ka dažās sacensībās uz starta varētu stāties viņi abi, līdz ar to iespējami posmi, kuros "Toyota" rūpnīcas vienība brauks ar četrām mašīnām.

"Hyundai" sastāvam no "M-Sport Ford" pievienojies Ots Tanaks, bet otrs pilnas slodzes pilots joprojām būs Tjerī Noivils. Tanaks jau šomēnes uzsāks aktīvus testus ar "Hyundai i20 N Rally1" automašīnu. Lai gan igaunis ar to brauca jau pērn, spēkrats pa šo laiku tomēr ir mainījies, jo ticis nemitīgi uzlabots. Esapeka Lapi nākamgad veiks vairs tikai daļēju sezonu. Izskatās, ka arī Danijs Sordo savu karjeru vēl nenoslēgs, taču vienošanās vēl nav panākta. Līdz ar to "Hyundai" rūpnīcas komanda ar četrām mašīnām nestartēs, kā tika runāts iepriekš, bet trešo mašīnu dalīs trīs piloti. Trešais no viņiem, kā vēstījām iepriekš, varētu būt divkārtējais WRC2 čempions Andreass Mikelsens, kurš pēdējos trīs gadus nav startējis vadošajā kategorijā. Pašlaik runā, ka Mikelsens un Lapi veiks pa sešiem posmiem, bet Sordo piedalīsies vienā.

Tikmēr Pjērs-Luī Lubē, iespējams, vairs nestartēs "M-Sport Ford" komandā. Sportists šogad bija plānojis pilnu sezonu, taču pēdējā posmā nepiedalījās. Publiski gan komanda stāsta, ka tādā veidā Lubē vēlas sakopot spēkus, lai ar pilnu jaudu atgrieztos uz starta nākamgad. Tomēr neoficiāli zināms, ka viss būs pavisam citādi. Sportista patrons iegādājies vairākas "Toyota Yaris Rally2" automašīnas un šobrīd veido jaunu komandu. Mašīnas tehniski sagatavos "Burton Racing". Iespējams, Lubē pilotēs vienu no tām WRC2 čempionātā. Otrs pilots varētu būt soms Sami Pajari, kurš šogad veica pirmo pilno WRC2 sezonu un guva septīto vietu ar "Škoda" automašīnu. "Toyota" komandas boss Jari-Mati Latvala apstiprinājis, ka Montekarlo rallijā, kas ievadīs jauno WRC sezonu, uz starta būs ne mazāk kā piecas jaunās "Toyota Yaris Rally2" mašīnas. Tomēr "Toyota" vismaz pagaidām WRC2 kategorijā nestartēs ar rūpnīcas komandu. Šo auto jau testē Stefans Lefevrs, kurš arī varētu pilotēt vienu no tiem Montekarlo.

Līdz ar to "M-Sport Ford" sastāvā iespējami negaidīti pavērsieni. Malkolms Vilsons vēlas, lai komandā aizvien startētu Adrijēns Furmo un nebeigtos sadarbība ar "Red Bull". Par saviem līdzekļiem daļēju sezonu pie "Ford Puma Rally1" stūres nākamgad plāno aizvadīt Greguārs Munsters, kuru finansiāli atbalsta dažkārt WRC posmos startējošais grieķu uzņēmējs Džourdans Serderidiss. Tikmēr pārsteidzošākā varētu būt Emila Lindholma pievienošanās komandas pamatsastāvam. Šis sportists pašlaik ir viens no "Hyundai" braucējiem, taču viņam tikai pa retam tiek dota iespēja startēt ar "Rally1" auto. Šī Lindholmam būtu izdevība vadošajā klasē veikt pilnu sezonu.

Runājot par WRC2 kategoriju, pirmdien jau tika oficiāli apstiprināts, ka "Citroen Racing" rūpnīcas komanda nākamgad būs "DG Sport", bet tajā startēs Nikolajs Grjazins un Žoans Rosels. Tikmēr klīst runas, ka ar savu komandu atgriezties pasaules čempionātā plāno "Škoda Motorsport", kas līdz šim plaši sadarbojusies "Toksport" vienību. Ja tā notiks, "Toksport" atbalstu zaudēs. Kā iespējamie kandidāti uz vietu rūpnīcas WRC2 komandā tiek minēti Kriss Mīke un Eriks Caiss. Nesen viņi abi kopā ar rūpnīcu aizvadīja "Škoda Fabia RS Rally2" testus.

Turpmākajās nedēļās noteikti gaidāmi oficiālie paziņojumi un arī jaunas baumas.

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv