Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

WRC čempions Rovanpera nākamgad plāno startēt autošosejas sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

WRC čempions Rovanpera nākamgad plāno startēt autošosejas sacīkstēs
Kalle Rovanpera. Foto: Motorsport.com

Aizvadīto divu sezonu pasaules rallija čempions Kalle Rovanpera nākamgad plāno izmēģināt spēkus autošosejā un, iespējams, startēs kādās GT klases sacensībās.

Somu pilots nesen paziņoja, ka nākošgad pilnu WRC sezonu neaizvadīs, jo vēlas "uzlādēt baterijas", lai ar pilnu jaudu varētu atgriezties cīņā par titulu 2025. gada sezonā. No rallija brīvo laiku viņš daļēji plāno izmantot citām autosporta aktivitātēm.

"Šobrīd plānoju vismaz aizvadīt testus ar GT mašīnām un, ja viss ies labi, kāpēc gan nepiedalīties arī sacīkstēs," FIA balvu pasniegšanas ceremonijas preses konferencē Baku šajā nedēļas nogalē sacīja Rovanpera.

Rovanpera nav vienīgais WRC pilots, kuru aizrauj šosejas sacensības. Astoņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjēns Ožjē pērn aizvadīja daļēju sezonu FIA WEC čempionātā ar LMP2 klases prototipu. Arī leģendārais Kolins Makrejs savulaik startēja ar GT klases mašīnām, bet 2004. gadā ar "Ferrari 550-GTS Maranello" piedalījās Lemānas 24 stundu sacīkstē.

Jau līdz šim Rovanperas viena no papildus nodarbēm ik pa laikam bijusi startēšana drifta sacīkstēs, kurās, ļoti iespējams, viņu varēsim redzēt arī nākamgad.

Tikmēr viņa stūrmanis Jonne Haltunens nākamgad brīvo laiku plāno aizpildīt kļūstot par rallija komentētāju televīzijā.

Izmantotie resursi:
-

  +1 [+] [-]

, 2023-12-10 22:56, pirms 5 mēnešiem
Vai šosejas sacīkstes nebūs viņam par grūtu un nenosēdinās baterijas?

     [+] [-]

, 2023-12-11 10:16, pirms 5 mēnešiem
Var jau nedaudz saprast Kalli, ja reiz no četru gadu vecuma vislaik ir bijis trenkāts un slodzē ... Sainss vēl pacmit gados raketi dauzīja, līdz izdomāja ralli pamēģināt ... Loebs vēl vēlāk