Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Mīke avarē no pirmās pozīcijas, vadībā izvirzās Padons

Juris Grīns
Juris Grīns

Mīke avarē no pirmās pozīcijas, vadībā izvirzās Padons
Heidens Padons
Foto: AFP/Scanpix

Sardīnijā piektdien tika aizvadīta sīva cīņa pasaules rallija čempionāta ietvaros, avāriju piedzīvojot tā brīža līderim Krisam Mīkem, bet vadībā dienu noslēdzot Heidenam Padonam. Šobrīd uz uzvaru gan pretendenti vismaz pieci.

Dienas pašā sākumā vadību pārņēma Kriss Mīke ("Citroen"), pēc tam uz neilgu laiku vadībā izvirzoties Juho Hanninenam ("Toyota"). Pēc ceturtā ātrumposma Mīke atkal atguva vadību, bet piektā dopa laikā piedzīvoja avāriju. Lai gan viņam izdevās aizbraukt līdz finišam, nācās secināt, ka mašīna ir pārāk bojāta, lai turpinātu cīņu, līdz ar to tika pieņemts lēmums izstāties.

Tobrīd par līderi kļuva Heidens Padons ("Hyundai"), kurš šo pozīciju noturēja līdz finišam, tomēr cīņa par vadošajām vietām ir ārkārtīgi sīva. Dienas noslēdzošajā ātrumposmā no otrās pozīcijas avarēja Hanninens, bet ļoti liela cīņa šobrīd ir starp pirmajām piecām ekipāžām, kuras šķir nepilnas 15 sekundes.

Ceturtdienas superspeciālā ātrumposma uzvarētājs Tjerī Noivils ("Hyundai") šobrīd ir otrais, komandas biedram Padonam zaudējot astoņas sekundes, vēl pēc nepilnas sekundes seko igaunis Ots Tanaks ("M-Sport Ford"), turpat aizmugurē viņam Jari-Mati Latvala ("Toyota") un Madss Ostbergs ("M-Sport Ford").

Hanninens pēc avārijas atkritis uz sesto vietu, zaudējot līderim 38 sekundes, bet vēl nav zināms, vai šodien viņš izies uz starta. 41 sekundi aiz līdera Padona pašlaik ir pasaules čempionāta vadībā esošais Sebastjēns Ožjē ("M-Sport"). Sportistam nācās grants ceļos "vagot" pirmajam, līdz ar to Ožjē šobrīd tikai septītais.

Sestdienas plānā Sardīnijas rallijā seši ātrumposmi, bet sacīkstes noslēgsies svētdien.

Sardīnijas rallija rezultāti pēc 9. ātrumposma:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Heidens PadonsHyundai i20 Coupe WRC1:31:02.6s
2.Tjerī NoivilsHyundai i20 Coupe WRC+8.2
3.Ots TanaksM-Sport Ford Fiesta WRC '17+9.5
4.Jari-Mati LatvalaToyota Yaris WRC+9.8
5.Madss OstbergsM-Sport Ford Fiesta WRC '17+14.7
6.Juho HanninensToyota Yaris WRC+38.0
7.Sebastjēns OžjēM-Sport Ford Fiesta WRC '17+41.0
8.Esapeka LapiToyota Yaris WRC+1:05.3
9.Andreass MikelsensCitroen C3 WRC+1:57.9
10.Eriks KamilliFord Ford R5+4:08.0

     [+] [-]

, 2017-06-10 08:28, pirms 7 gadiem
Nezinu cik ilgi Citroen lielā vadība pacietīs Mīkes izdarības, par šova izdarībām punktus nedod . Domāju ka Mikkelsens paliks Citroenā, tikai kuru patrieks- Lefebri vai Mīki.