Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Hirvonens ātrākais Meksikas rallija kvalifikācijā

Hirvonens ātrākais Meksikas rallija kvalifikācijā
Miko Hirvonens kvalifikācijas laikā

Par Meksikas WRC rallija kvalifikācijas uzvarētāju šovakar kronēts soms Miko Hirvonens, kurš nedaudz vēlāk kā pirmais izvēlēsies sev starta pozīciju rallija pirmajai dienai.

Pēc Montekarlo un Zviedrijas WRC posmiem pienācis laiks aizvadīt pirmo grants ralliju, kas notiks Meksikā. Ja pēdējos sešus gadus šeit uzvarēja deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjans Lēbs, tad šogad šajā rallijā būs cits uzvarētājs, jo Lēbs šajā posmā nebrauks. Kurš tas būs, šobrīd grūti spriest, jo uz uzvaru reāli pretendē vismaz četri braucēji. Eksperti domā, ka tas varētu būt Miko Hirvonens, kurš pēdējos divos gados šeit palika otrais.

Šis ir viens no tiem rallijiem, kurš notiek ļoti augstu virs jūras līmeņa, tāpēc mašīnu dzinēju jaudā šajā posmā samazinās par apmēram 20%. Taču šis rallijs būs smags ne tikai automašīnām, bet arī pašiem braucējiem, jo četrās dienās braucējiem būs jāveic gandrīz 400 kilometri. Jāpiezīmē, ka trīs posmu garums būs virs 40 kilometriem katrs, bet pēdējā dienā braucējus sagaida īsts pārbaudījums – 54 kilometrus garš posms.

Grants rallijos (varbūt izņemot Somiju) ļoti svarīga ir starta pozīcija, jo tie braucēji, kuri trasē dodas pirmie, ir spiesti attīrīt trasi. Jau otro gadu WRC ir izveidoti kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem ātrākie braucēji sev izvēlas starta vietu pirmajai dienai. Meksikas kvalifikācijā ātrākais bija Miko Hirvonens, kuram tikai 0,7 sekundes zaudēja Jevgēņijs Novikovs. Trešais palika Mads Ostbergs, kurš zaudēja vairāk par trīs sekundēm. Nesen sportisti sev izvēlējas starta pozīcijas. Jāsaka, ka bez pārsteigumiem, jo katrs, kurš nāca izvēlēties, nolēma rīt trasē doties pēc iespējas vēlāk.

Šonakt naktī tiks aizvadīti pirmie divi Superspeciālie ātrumposmi.

Kvalifikācijas posma rezultāti:

V.PilotsMašīnaLaiks
1.HirvonenCitroen DS3 WRC03:57.2
2.NovikovFord Fiesta RS WRC+0.7
3.NeuvilleFord Fiesta RS WRC+3.2
3.OstbergFord Fiesta RS WRC+3.2
5.OgierVolkswagen Polo R WRC+3.9
6.SordoCitroen DS3 WRC+4.0
7.LatvalaVolkswagen Polo R WRC+4.3
8.AtkinsonCitroen DS3 WRC+4.4
8.Al AttiyahFord Fiesta RS WRC+4.4
10.BlockFord Fiesta RS WRC+9.4
11.GuerraCitroen DS3 WRC+12.2
12.ProkopFord Fiesta RS WRC+15.0
13.KosciuszkoMINI Countryman JCW+17.0

Starta pozīcija pirmajai dienai

Starta nr.Pilots
1.Kosciuszko
2.Prokop
3.Guerra
4.Block
5.Al Attiyah
6.Atkinson
7.Latvala
8.Sordo
9.Ogier
10.Ostberg
11.Neuville
12.Novikov
13.Hirvonen

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 21:41, pirms 12 gadiem
Novikovs loti atri progrese... Izskatas ka krieviem bus loti driz ar ko platities! principa jau ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja