Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Toyota'' rallija komanda pirms Čīles WRC veic izmaiņas sastāvā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Toyota'' rallija komanda pirms Čīles WRC veic izmaiņas sastāvā
Sami Pajari. Foto: Red Bull Content Pool

Kā ziņo Toyota rallija komanda, tad soms Sami Pajari gaidāmajā Čīles WRC rallijā aizstās Takamoto Katsutu.

Japāņu sportistam šī nav tā veiksmīgā sezona WRC, jo kopā piecos posmos nācies startēt pēc SuperRally sistēmas. Viņa labākais rezultāts šogad ir otrā vieta Kenijas WRC rallijā. Pēdējos divos posmos Katsuta piedzīvojis neveiksmes, kas licis komandai pieņemt lēmumu par viņa aizstāšanu gaidāmajā Čīles WRC rallijā.

''Šī Katsutam ir bijusi smaga sezona, taču viņš saņem pilnu komandas atbalstu. Visi zina, ka viņam piemīt ātrums. Ar šo pārtraukumu viņam ir iespēja atjaunot spēkus, gatavojoties pēdējām divām sacensībām, kas būs svarīgas - īpaši, protams, Japānas rallijam, kur, cerams, viņš atkal varēs cīnīties par pjedestāla vietām,” saka Toyota komandas vadītājs Jari-Mati Latvala.

Sākotnēji bija plānots, ka Pajari ar ''Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid'' automašīnu startēs tikai Centrāleiropas rallijā, taču pēc lieliskā Grieķijas WRC, kur Pajari ar ''Toyota GR Yaris Rally2'' izcīnīja augsto 4.vietu absolūti un uzvaru WRC2 klasē, komanda nolēma dot iespēju Pajari startēt Čīlē.

''Pēc lieliskā snieguma, ko Pajari parādīja Somijas rallijā, mēs vēlējāmies redzēt, ko viņš spēj vairāk paveikt ar Rally1 automašīnu. Galvenais mērķis Somijā bija gūt pieredzi, taču viņš jau demonstrēja savu augsto potenciālu. Arī Grieķijā viņš atkal parādīja augsto līmeni, kādā viņš brauc ar ''GR Yaris Rally2'' automašīnu.''

''Tā kā mēs vēlamies arī turpmāk ieguldīt līdzekļus talantīgos jaunajos braucējos, ir svarīgi vairāk iepazīt Sami spējas. Vispirms uz dažādiem grants ceļiem otrā pasaules malā Čīlē, bet pēc tam uz asfalta Centrāleiropā. Viņš brauks ar ceturto automašīnu, tāpēc viņam nav nekāda spiediena dot savu ieguldījumu čempionātā. Mums tas vairāk ir ieguldījums nākotnē.''

Prieku par doto iespēju neslēpa pats Pajari. ''Ir pārsteidzoši, ka man ir iespēja braukt ar ''GR Yaris Rally1'' vēl divos šīs sezonas posmos. Patiešām patīkami apzināties, ka TGR-WRT man uzticas. Somijas rallijs man bija kā sapņa piepildījums, un pēc tam, protams, es tikai vēlējos braukt ar Rally1 automašīnu arvien vairāk un vairāk, taču es nevarēju gaidīt, ka šī iespēja atkal radīsies tik drīz. Ar nepacietību gaidu Čīles ralliju, kurā ir jauki grants ceļi, kas lielākoties ir plūstoši un ātrumposmi nedaudz līdzīgi Somijas rallijam,'' tā Sami Pajari.

''Runājot par Centrāleiropas ralliju, tas var būt vēl sarežģītāks, ņemot vērā, cik slapja un dubļaina trase var būt, ko mēs redzējām pagājušajā gadā. Pirmo reizi ar Rally1 automašīnu uz asfalta šādā rallijā tas varētu būt diezgan liels izaicinājums, bet, protams, es ar prieku to uzņemšos.''

WRC2 kopvērtējumā Pajari šosezon no sešiem rallijiem piecos kāpis uz goda pjedestāla (izcīnījis trīs uzvaras), kas kopvērtējumā viņam dod 2.vietu, par trīs punktiem atpaliekot no Olivera Solberga.

Atgādināsim, ka Čīles WRC startēs arī Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, kuru īpašumā būs nehibrīda ''Ford Puma Rally1''.

WRC kopvērtējums:

V.PilotsPunkti
1.T.Noivils192
2.O.Tanaks158
3.S.Ožjē154
4.E.Evans140
5.A.Formo130
6.K.Rovanpera86
7.T.Katsuta80
8.D.Sordo44
9.S.Pajari34
.........
13.M.Sesks22

  -4 [+] [-]

, 2024-09-12 10:21, pirms 6 dienām
Pajari viss ir iegrozījies daudz veiksmīgāk nekā Seskam. Gan WRC, gan citos mačos. Ļoti maz startu šosezon Seskam, un vēl mazāk sekmīgu.

  +1 [+] [-]

, 2024-09-12 11:15, pirms 6 dienām
nu ko, veselīga konkurence starp jaunajiem gāzējiem, paskatīsimies, kuram lielākas o-as....

  +2 [+] [-]

, 2024-09-12 12:00, pirms 6 dienām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Pajari viss ir iegrozījies daudz veiksmīgāk nekā Seskam. Gan WRC, gan citos mačos. Ļoti maz startu šosezon Seskam, un vēl mazāk sekmīgu.
Tu vislaik šeit komentē rallija lietas, bet izskatās, ka rallijam maz seko līdzi ... galvenais kaut ko uzrakstīt ... Pajari ir senāk nekā Martins jau zem Toyota rūpnīcas atbalsta ... Hyundai ir sava programma ... Martinam kā saka ir jāsitas pašam un ceram vismaz ar Ford tas sanāks ... starpcitu Martins brauc vislaik un šonedēļ kopā ar Neuvillu startē Spānijas grants posmā ( Granada rally ) , tiesa ar rally2 Fordu ... p.s. atceras, ka Čīlē Martins brauks bez hibrīda ...

  +1 [+] [-]

, 2024-09-12 14:18, pirms 5 dienām
dsks rakstīja: Tu vislaik šeit komentē rallija lietas, bet izskatās, ka rallijam maz seko līdzi ... galvenais kaut ko uzrakstīt ... Pajari ir senāk nekā Martins jau zem Toyota rūpnīcas atbalsta ... Hyundai ir sava programma ... Martinam kā saka ir jāsitas pašam un ceram vismaz ar Ford tas sanāks ... starpcitu Martins brauc vislaik un šonedēļ kopā ar Neuvillu startē Spānijas grants posmā ( Granada rally ) , tiesa ar rally2 Fordu ... p.s. atceras, ka Čīlē Martins brauks bez hibrīda ...
Necīnies, tur nav jēgas. Katrā sporta veidā komentē, plus cik esmu lasījis orku atbalstītājs.

     [+] [-]

, 2024-09-12 16:30, pirms 5 dienām
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Necīnies, tur nav jēgas. Katrā sporta veidā komentē, plus cik esmu lasījis orku atbalstītājs.
Nē. Man nepatīk pasaulē pastāvošais režīms.

     [+] [-]

, 2024-09-12 20:50, pirms 5 dienām
Salīdzināt Sesku ar Pajari Čīles posmā nebūtu godīgi pret Mārtiņu, jo abiem nebūs vienlīdz konkurētspējīgi auto. Arī Mārtiņa mētāšanās pa dažādiem auto šajā sezonā nepalīdz.