Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: ''Mums no FIA vadības ir dots norādījums klusēt; tas ir diezgan bēdīgi''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ožjē: ''Mums no FIA vadības ir dots norādījums klusēt; tas ir diezgan bēdīgi''
Sebastjana Ožjē žests

Čīles WRC rallija pirmajā dienā viens no karstākajiem tematiem bija Sebastjans Ožjē un viņa pēc ātrumposmu intervijas, kurās sportists izvairījās klāst savas emocijas.

Jau sākot ar pirmajiem ātrumposmiem, Ožjē bija ļoti lakonisks savos izteikumos – ''Viss kārtībā.'' ''Man nav daudz ko teikt''. Šāda Ožjē reakcija bija uz viņam nesen piešķirto 30 000 eiro lielo nosacīto naudas sodu, ko viņš saņēma pēc iepriekšējā posma Grieķijā, kur tiesneši uzskatīja, ka Ožjē izteikumi bija kaitējuši WRC tēlam.

Pēc piektdienas trim ātrumposmiem, ierodoties servisa parkā, Ožjē sniedza interviju WRC TV, kur sportists kādā brīdī ar savu vidējo pirkstu ilgstoši kasīja sev zem acs, tādējādi liekot noprast, ka šī varētu būt Ožjē reakcija pret FIA vadību.

Intervijas laikā Ožjē neapsprieda savas problēmas no rīta, bet paskaidroja iemeslus savam klusumam.

"Jūs saprotat, ka šodien (piektdien) man īsti nav vēlēšanās runāt. Mums ir teikts, ka pašlaik nevajadzētu runāt. Tas nav labākais veids, kā reaģēt uz situāciju, bet tas nav nekas personīgs pret jums (žurnālistiem) vai pret faniem," intervijā ar pieredzējušo rallija reportieri un komentētāju Rebeku Viljamsu teica Sebastjans Ožjē.

"Man žēl par to, bet mums ir ļoti maz rīku, kurus varam izmantot. Tāpēc šodien nejūtu vēlmi runāt, un man žēl visiem, kuri būtu pelnījuši labākas atbildes, bet mums ir dots norādījums no FIA vadības klusēt. Tas ir diezgan bēdīgi," viņš piebilda.

Papildus Ožjē, arī "Hyundai" braucējs Ots Tanaks rīta intervijās bija lakonisks, paužot atbalstu savam bijušajam komandas biedram.

Jāpiebilst, ka pirms rallija sākuma Ožjē plašāk atklāja savas pārdomas par sev piešķirto sodu. "Es nekad nevilcināšos izteikt savu viedokli par drošību. Lai gan daudziem trūkst drosmes to darīt, man tā nav. Esmu tālu no perfekta cilvēka, un daži no vārdiem, ko izmantoju, varētu būt izvēlēti labāk. Taču tas ne vienmēr ir viegli, īpaši ātrumposma beigās, kad esi pilns ar adrenalīnu," Ožjē skaidroja intervijā ar Beļģijas raidorganizāciju RTBF.

"Es nekad nemaksāšu šāda veida sodu. Ja būs nepieciešams, es vedīšu viņus uz tiesu. Tieši viņi mūs pakļauj bīstamām situācijām, un tā tam nevajadzētu būt.''

Arī Noivils bija Ožjē pusē. ''Tas, kas notika, nebija pelnījis sodu. Mēs runājam par drošību, kas netika nodrošināta, lai gan FIA tika brīdināta no visiem braucējiem. Ir viegli izrakstīt sodus, lai apklusinātu braucējus un noslēptu problēmas," sacīja Tjerī Noivils.

"Visi domā tāpat kā Ožjē. Protams, ir dažādi veidi, kā to paust. Bet es nedomāju, ka Sebs izturējās agresīvi pret kādu personīgi," piebilda Adrians Formo.

     [+] [-]

, 2024-09-28 18:03, vakar
Interesanti ka sportacentrs nedod iespēju komentēt pie Lietuvas rallija raksta.
Tas laikam saucās cenzūra. Esam atpakaļ Brežņeva laikos ar ko visus apsveicu.
Komentēt var tikai to ko "žurnālisti" vai "mēdiji" tev atļauj apņirgt.

     [+] [-]

, 2024-09-28 18:13, vakar
parasti traģiskus notikumus nekomentē, a ko tur gribēji teikt? ,švaki vai no tava komentāra kādam paliks labāk, vai kādu izdziedinās.