Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sesks: ''Čīles WRC būs izaicinājums, bet mēs ar nepacietību to gaidām''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sesks: ''Čīles WRC būs izaicinājums, bet mēs ar nepacietību to gaidām''
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: M-Sport

''M-Sport Ford World Rally'' komanda sāk savu ceļojumu uz Dienvidameriku, lai nākamnedēļ piedalītos vienpadsmitajā 2024. gada FIA pasaules rallija čempionāta posmā – Čīles WRC rallijā. Tajā uz starta izies arī Mārtiņš Sesks un Renārs Francis.

Šis būs pēdējais grants rallija posms šajā sezonā, un sarežģītie un tehniskie Čīles mežu ātrumposmi gaida trīs ''M-Sporta Ford Rally1'' ekipāžas. Lielie augstumi un mainīgie laikapstākļi sola radīt vēl vairāk spriedzes šajā ikoniskajā WRC posmā.

Kā jau ziņojām, tad līdzās Adrienam Formo un Gregoiram Munsteram atkal pievienosies Mārtiņš Sesks, kurš trešo reizi startēs ar ''Ford Puma Rally1''. Tāpat kā savā debijā Polijā, Sesks brauks ar nehibrīda automašīnu.

Pēc iespaidīgām debijām gan nehibrīda, gan hibrīda automašīnās Polijā un Latvijā (kur Mārtiņš ar Renāru izcīnīja savas pirmās WRC ātrumposmu uzvaras un cīnījās par goda pjedestālu mājas rallijā), Sesks nopelnīja vēl vienu iespēju startēt kopā ar ''M-Sporta Ford''.

"Esmu ļoti sajūsmināts atgriezties Dienvidamerikā uz Čīles WRC ralliju, it īpaši tāpēc, ka mēs tur piedalīsimies ar trim Rally1 automašīnām. Esmu priecīgs, ka Mārtiņš atkal ir kopā ar mums nehibrīda Puma automašīnā. Viņa sniegums agrāk šajā sezonā patiešām izcēlās, un es ar nepacietību gaidu, kā viņš izmantos šo iespēju," saka komandas vadītājs Ričards Milleners.

"Protams, būs liels izaicinājums doties uz Dienvidameriku un pirmo reizi vadīt Rally1 automašīnu Čīlē. Es domāju, ka tā būs lieliska piedzīvojumu iespēja, kaut kas jauns, un mēs tagad cenšamies sagatavoties rallijam. Mēs skatāmies onboard video un redzam līdzības ar dažiem Eiropas rallijiem. Būs nedaudz grūtāk vadīt nehibrīda automašīnu, taču tā ir iespēja parādīt ātrumu bez hibrīda sistēmas, un, ja mums tur izdosies, tas būs vēl labāk. Mūsu pieredze no Polijas un Latvijas, kur mēs labāk iepazinām automašīnu, ļoti palīdzēs. Tas būs izaicinājums, bet mēs ar nepacietību to gaidām," tā Mārtiņš Sesks.